Tænk med bankbogen, når du dyrker sport

Dette er en gæstepost fra Mads Phikamphon. Mads blogger på genvejen.dk. Som Pengepugeren går Mads meget op i at finde ressourceoptimale løsninger. Et af Mads’ projekter er Find Hold, hvor du kan finde lokale sportsklubber og sammenligne priser på sportsudstyr.

Der er heldigvis rigtig mange i Danmark der styrker sport. De fleste af os har valgt sport med hjertet og ikke med pengepungen, hvilket næppe kommer som nogen overraskelse. Problemet bare, at det ikke er så fornuftigt at have valgt sport med hjertet, hvis der ikke er plads i budgettet til at dyrke den pågældende sportsgren. For når man regner efter, så koster det faktisk ofte en del at dyrke sport.

Alt efter hvilken sportsgren du dyrker, og hvor meget du går op i din sport, så kan du let ende med at bruge 300 – 400 kr. eller mere på din sport hver måned. For der skal ikke kun betales kontingent til klubben. Du skal også betale for udstyr, tøj og måske en tur på sommerlejr.

Lad os derfor tage et kik på hvad du kan gøre, hvis du gerne vil dyrke sport, uden det kommer til at koste dig en bondegård.

Vælg den rigtige sportsgren

Det første du kan gøre er, at overveje hvilken sportsgren, det er fornuftigt at dyrke, hvis du skal vælge sport med pengepungen. Bedst er det at gå efter en sport, hvor du ikke behøver være medlem af en sportsklub, da du så slipper for at skulle betale kontingent hver eneste måned. Det kan fx være at du vælger at løbe, hvilket du som bekendt kan gøre ved blot at snøre løbeskoene og komme ud af døren.

Alternativt kan du vælge at gå efter en sport, som er billig at gå til. Der er fx en tendens til at det er billigere at gå til fodbold, end det er at gå til en modesport som fx crossfit. Du kan også overveje, om du kan hjælpe til i klubben og på den måde være gratis medlem.

Der er også forskel på hvad det koster at dyrke den samme sport i de forskellige klubber. Det kan derfor være en god ide, hvis du tager et grundigt kik i nærområdet for at se hvad der findes af sportsklubber.

Spar penge på dit sportsudstyr

Uanset hvilke sport du dyrker, så er der næsten garanti for, at du kan spare penge på dit sportsudstyr. For der er nemlig helt sikkert mere end én butik, der sælger det, som du har brug for, hvilket betyder, at du kan spare penge ved at sammenligne priserne i de forskellige butikker.

Heldigvis er det let at sammenligne priserne på nettet, uden du behøver bruge en masse energi på det (og det er næsten helt sikkert billigere at købe dit udstyr på nettet frem for i de fysiske butikker). Måden du sammenligner priser er selvfølgelig, at du enten besøger en stak butikker efter hinanden, eller at du bruger en prisoversigt som Find Hold, hvor du fx. kan sammenligne priser på blandt andet fodboldudstyr og cykeludstyr.

Selv kunne jeg ikke drømme om at købe noget som helst sportsudstyr uden at sammenligne priser først, hvilket er grunden til jeg fx. netop har kunne købe et par nye indendørs fodboldsko til 228 kr. Havde jeg ikke sammenlignet priserne på indendørs fodboldsko først, så tror jeg let jeg kunne have risikeret at betale 400 – 500 kr. eller mere for mine nye sko.

Regner vi løst sammen, så vil du kunne spare mange tusinde kroner hvert år ved at tænke med bankbogen, når du vælger sport. Vælger du fx. at løbe, så burde du kunne nøjes med at bruge 1.000 – 1.500 kr. på løbeudstyr for at komme i gang. Og det er så de eneste udgifter du behøver bekymre dig om, indtil du har slidt dine løbesko op.

Vælger du derimod at dyrke golf, så kan du godt regne med at bruge en del flere penge. Løst regnet vil jeg mene det koster mindst 6.000 – 7.000 kr. om året at dyrke golf (kontingent og greenfee) og oven i det kommer så hvad du skal bruge på diverse golfudstyr.

Artikelbillede: geralt
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com