Mere crowdlending til porteføljen: Mintos

Jeg skrev for nylig om mit crowdlending-eventyr med Bondora. Lidt efter at have publiceret artiklen oprettede jeg også en konto hos Mintos og overførte over nogle omgange omkring 11.000 kr. Kort forinden jul tilføjede Mintos desuden muligheden for at investere i tjekkiske kroner (CZK), så jeg overførte ca. 3000 kr. til dette. Og i januar kom også polske złoty med på listen.

Det er altid godt at diversificere sine investeringer, og det gælder naturligvis også crowdlending. Men det er ikke den primære årsag til, at jeg i første omgang oprettede en konto hos Mintos.

Årsagen var, at Bondora har haft svært ved at følge med opkøb af låneandele. I en uge stod der ca. 3.000 kr. (ud af 9.000) i likvide midler, som ikke blev investeret af Bondoras autoinvestor. Og beløbet voksede, efterhånden som der kom renter og afdrag ind.

Det skuffede mig lidt, for hvad kan man egentlig få ud af en platform, hvor sølle 9.000 ikke kan investeres hurtigt? På sigt skulle der gerne kastes hundreder af tusinder i projektet, men er det realistisk, hvis det tager uger at investere 3.000?

Afkastet er der såmænd intet i vejen med. Som vist på oversigtssiden, havde jeg at beregnet et årligt afkast på 12,91 % med udgangen af december. Det er (endnu) ikke helt de knap 15 %, som Bondora stiller i udsigt, men stadig ret pænt. Problemet er, at 12,91 % af 6.000 er 774 kr. (knap 450 kr. efter skat), og selvom enhver passiv indtægt er rar, så bliver man ikke økonomisk uafhængig af det.

Jeg kontaktede derfor Bondora omkring problemet med manglende investeringer. De svarede, at større låneandele prioriteres højest, når nye lån optages. Det betyder, at de af os, som bare har sat autoinvestoren til at investere for de 5 EUR af gangen, som er standard, bliver nedprioriteret. Bondoras supporter forsikrede mig om, at de nok skulle blive investeret, hvis jeg ventede.

Vente?! Jeg har hørt om begrebet, men ved ikke hvad det betyder.

Jeg øgede derfor min minimumsinvestering til 10EUR og gjorde dem i øvrigt opmærksom på, at de måske skulle overveje at hæve grænsen, i stedet for at reklamere med, at man kan investere så lidt om 5 EUR. Det kom der fortsat kun få handler ud af. Da det ikke virkede, hævede jeg de 3.000 kr. og investerede dem i Mintos . Hvis der eventuelt igen kommer gang i handlerne hos Bondora, overfører jeg mere til dem, men pt kan autoinvestoren kun akkurat følge med, når renter og afdrag skal geninvesteres.

Når det er sagt, så gik det rigtig fint med at investere de første 6.000 kr. Måske svinger antallet antallet af nye lån meget, så det i perioder er sværere at komme til. Men det har jeg ikke tålmodighed til at vente på.

Opdatering 07-02-2017: Bondora publicerede for nylig et blogindlæg om årsagen til det sløve opkøb af låneandele. Læs om det her.

Mintos

Jeg havde tidligere kigget lidt efter Mintos, og har nu investeret knap 15.000 kr. i EUR, CZK og PLN.

Hvad adskiller Mintos fra Bondora?

Der er først og fremmest masser af lån. Overfør 10.000 kr. og de er investeret på en time. Der er rigeligt af både kort- og langsigtede låneandele. Det er bestemt en fordel.

Mintos minder grundlæggende om Bondora, ved at det er en platform for crowdlending. Dvs. du køber låneandele og modtager renteindtægter.

Men modsat Bondora står Mintos ikke selv for udlån. I stedet samarbejder de med en række lånefirmaer, såkaldte “Loan originators” i Tjekkiet, Danmark, Estland, Georgien, Letland, Litauen, Polen og Spanien. Det er disse firmaer, som arrangerer lånene. Mintos formidler “bare” kontakten og tager sig af det juridiske.

En anden forskel fra Bondora er, at du selv kan udvælge dine låneandele. Dvs. du kan manuelt udvælge lån, som du ønsker at investere i i stedet for benytte autoinvestering. Personligt gider jeg dog ikke at fedte med manuel udvælgelse. Særligt fordi Mintos’ autoinvesteringsfeature tilbyder mange muligheder for filtrering:

Muligheden for en relativt detaljeret udvælgelse betyder, at jeg i høj grad kan lade Mintos investere de likvide midler efter mine ene præferencer.

Buy-back guarantee!

Her adskiller Mintos sig især fra Bondora. Buy-back guarantee betyder, at hvis låntager kommer 60 dage bagud med et afdrag, så køber Loan originator lånet tilbage!

Ja, ja, den er god med dig. Tror Pengepugeren også på julemanden?

Da Mintos er meget nyt for mig, har jeg endnu ikke selv oplevet det, men jeg har læst en del af andres erfaringer, og det fungerer tilsyneladende uden problemer.

Men, ja, det lyder for godt til at være sandt. Derfor undersøgte jeg også, hvad der ligger bag disse garantier. Det fungerer således:

Loan originator arrangerer lån til meget høje renter, men sælger andelene videre til Mintos’ investorer for en meget lavere rente. De scorer således differencen mellem den reelle rente og den rente, du som investorer modtager.

Det kan være en rigtig god forretning for Loan originator i betragtning af, at de højest forrentede lån med buy-back guarantee på Mintos’ platform pt er 13,5 %. Men for låntager er renten på den slags små kortsigtede kviklån ofte 30 %, 40 %, 70 % eller endnu højere. Den slags rentesatser er slet ikke usædvanlige på Bondora, hvor investor modtager den fulde rente. Mit pt højest forrentede (og højrisikable) lån på Bondora er pt. 263,63%!

Loan originators kan således tjene pæne differencer uden at skulle gribe til egne likvide midler, mod at de påtager sig bøvlet med at opkræve fra de dårlige betalere.

Kort sagt: Du betaler for sikkerhed i form af buy-back guarantee.

Høj rente skyldes høj risiko, og det betyder naturligvis også, at der er mange, som ikke betaler. Ca. 9,5 % er pt i restance hos Mintos, men med buy-back guarantee er det jo heldigvis ikke mit problem.

Men, det betyder alt andet lige også, at renten, og dermed det forventede afkast, vil være lavere hos Mintos end os Bondora.

I teorien vil du (med de nuværende rentesatser) højest kunne tjene 13,5 % (plus eventuelle strafgebyrer for sen betaling) årligt hos Mintos’ buy-back guarantees, hvorimod Bondora lokker med 1 – 2 % højere afkast efter afskrivninger. Min erfaring er dog endnu for kort, til at jeg kan vurdere, om det holder i praksis.

Hurtig adgang til likviditet

Hos Mintos Man kan vælge at investere i lån med helt ned til én måneds varighed/restløbetid. Det betyder, at man ret hurtigt kan skaffe kontanter, skulle det blive nødvendigt.

Endvidere er der en del låneandele som indløses tidligt, fordi lånet omlægges eller på anden vis ændrer de vilkår, man havde handlet efter. Da får man det investerede beløb tilbage plus de i perioden akkumulerede renter.

Personligt mener jeg dog, at man bør afstå fra at investere penge, man måske får brug for i nærmeste fremtid. For det bryder med reglen om ikke at investere noget, man ikke har råd til at tabe. Hvis vi mistede alle familiens investeringer i morgen, ville det ikke påvirke vores evne til at betale regningerne eller vores planlagte fremtidige udgifter. Det giver ro.

Større geografisk spredning

Mintos breder sig på flere lande end Bondora – herunder Danmark. Det giver en større sikkerhed, hvis noget skulle gå galt i dele af Europa.

Valutaspredning

I december modtog jeg en mail fra Mintos om, at man nu kunne investere i tjekkiske kroner (CZK). Så det skulle naturligvis afprøves. Jeg har desuden et personligt forhold til Tjekkiet, som øger min interesse i at investere i netop CZK.

Mailen gav også indtryk af at de planlægger yderligere ekspansion i andre valutaer, og ret hurtigt efter begyndte de også at sælge låneandele i polske złoty. Det glæder mig meget, for større spredning mindsker afhængighed af euroens stabilitet.

Hvem har fordel af Mintos?

At købe andele i højtforrentede lån uden buy-back guarantee (fx Bondora) burde gennemsnitligt give et bedre afkast end garanterede lån med lavere rente. Du betaler med andre ord for sikkerheden.

Er det pengene værd? Sikkerhed er vigtigst, når du laver få men store investeringer. Hvis du udlåner 100.000 kr. til én person, så er en form for garanti meget mere vigtig, end hvis du udlåner 100 kr. til 1.000 mennesker, som det oftest er tilfældet med crowdlending.

Men hvis du alligevel er villig til at opgive lidt profit til fordel for større tryghed, så er Mintos måske for dig.

Eller hvis du, lige som jeg, allerede investerer i fx Bondora, og gerne vil sprede investeringerne over flere platforme og markeder, så kan Mintos også være noget for dig. Deres nye tiltag med at udvide til flere valutaer er bestemt også en fordel på den front.

NB: Dagen efter denne artikels udgivelse åbnede Mintos også for investering i danske kroner!
Annonce

32 thoughts on “Mere crowdlending til porteføljen: Mintos

 • 13/01/2017 at 11:03
  Permalink

  Super spændende. :) Vil du eventuelt dele lidt om hvad du har sat din(e) auto invest parametre til og hvad dine tanker herved er?

  Reply
  • Pengepugeren
   13/01/2017 at 16:09
   Permalink

   Det er rigtig spændende :-)
   Jeg laver nogenlunde samme opsætning i alle valutaer:
   – Minimum investering pr lån for at sprede pengene så meget som muligt
   – Mindst 10,9 % rente (10 % i andre valutaer end EUR)
   – Alle lånetyper, lande og Loan Originators
   – Kun lån, der ikke er i restance
   – Kun lån med Buy-back
   – Kortsigtet (højest 6 til 12 måneder) fordi Mintos endnu er nyt for mig. Hvis det fortsætter med at gå godt, vil jeg overveje at investere i mere langsigtede lån.

   Reply
 • 16/01/2017 at 15:43
  Permalink

  Tak for en spændende post.
  Hvordan er man stillet hvis en af mellemmændene, f.eks. Mintos, går konkurs?

  Reply
  • Pengepugeren
   16/01/2017 at 21:25
   Permalink

   Hej Martin

   I følge Mintos har de aftaler på plads med henblik på at overdrage administrationen til tredjepart, i fald de skulle gå konkurs.

   https://www.mintos.com/en/faq/ siger:
   “In the unlikely event of Mintos folding, investors will be given full information from the Mintos database on the transactions they have concluded within the framework of the marketplace. The Mintos liquidator or administrator will take all necessary actions to transfer the servicing of all loans and investments to an appropriate manager. In order to ensure the implementation of the aforementioned provision, Mintos and the law firm FORT have entered into a contract of bailment under which each month Mintos transfers data media containing all current data from Mintos to FORT, which accepts the data for storage.”

   Det lyder jo ganske betryggende. Men vi ved naturligvis ikke hvordan det ville gå i praksis.

   Reply
   • 21/01/2017 at 11:12
    Permalink

    Tak for dit svar.
    Tænker nu mere på problemet i forhold til loan originators.
    Er ret nogle gebyrer eller lignende, når man via buy back guarantee annullerer et udlån?
    Synes kort sagt det virker for godt til at være sandt at man ved hjælp af garantien kan sikres et tocifret afkast, idet risiko og gevinstpotentiale jo i reglen hænger sammen – på den ene eller anden måde.
    Gætter på du har samme tanker, idet du ikke har likvideret en stor del af din aktiebeholdning til fordel for crowdlending, hvor afkastet umiddelbart synes langt højere end det historiske afkast på aktiemarkedet ☺️

    Reply
    • Pengepugeren
     21/01/2017 at 22:13
     Permalink

     Der er ingen gebyrer for dig. Når et lån overskrider 60 dages restance, så bliver beløbet plus manglende renter sendt til dig. Det er hvad jeg har læst mig frem til, og pt. erfaret en enkelt gang i praksis.

     Til gengæld er ret mange lån i restance. Ca. 22 % er mindst een dag overskredet. Det svarer til ca. samme andel dårlige betalere blandt de lån jeg har investeret i hos Bondora med rentesatser over 100 %. Dvs. højrisikolån.

     Hvis vi antager, at den reelle rente hos Mintos’s Loan originators ligner Bondoras, så scorer de kassen ved at udlåne dine penge. For det de i realiteten gør er at låne dine penge til 10 – 13 % rente, som de så investerer i højrisikolån med 50, 80, 100 % eller endnu højere rente. Selv efter afskrivninger skal der nok være gode penge i foretagenet.

     Jeg er derfor ikke så bekymret for om matematikken holder. Derimod synes jeg at der er grund til at være varsom fordi P2P lending er en relativt ny ting, og fordi det er svært at opdage et eventuelt Ponzi scheme, før det er for sent.

     Reply
 • 22/01/2017 at 17:31
  Permalink

  Helt enig i at potentialet ud fra matematikken for både loan originators og Mintos i høj grad er til stede! Men det gør jo ikke i sig selv at der ikke kan være skjulte (og måske store) risici for os der investerer.
  Jeg har nu selv gjort en del research og er enig i at risikoen i udgangspunktet kan synes beskeden. Man skal blot huske, at vi ikke har nogen mulighed for at vurdere likviditeten hos loan originators – som er dem der stiller garantien. Dvs. opstår der en krise i markedet (til dels medført af at loan originator udbyder lån med for stor risiko; vi kender heller ikke kriterierne for hvem loan originator udbyder lån til), hvor mange ikke kan afdrage lån, kan der opstå likviditetsproblemer hos loan originator. Ingen kender loan originators’ robusthed i et pludseligt aggresivt bear market.
  Som det konkluderes på http://moneyisyourfriend.eu/2016/02/13/buyback-for-p2p-loans-how-does-it-work/ :
  “Firstly, in case of the loan originator going under you’re (…) in trouble. Secondly, even with the best laid plans, issues might happen – for example in case of a crisis buyback may be (temporarily) cancelled. Thirdly, this is an untested way of financing – issues may occur that none of us have been able to predict.!”
  Når alt dette er sagt, har jeg, til dels på baggrund af dine artikler, selv åbnet en crowdlending konto :-) Men jeg synes det er vigtigt at forstå og kende risici – inklusiv at det ikke er en risikofri investeringsform.

  Reply
  • Pengepugeren
   22/01/2017 at 21:00
   Permalink

   Jeg er helt enig. Man skal tænke sig om, inden man investerer generelt.

   Hvis en Loan originator går ned, så taber man sandsynligvis de lån, der ikke tilbagebetales. Men såfremt man spreder sig ud over flere LO’er og platforme, er det potentielle tab relativt lille. Lille nok, til det ikke bekymrer mig synderligt.

   Kristis sidste sætning i citatet (“issues may occur that none of us have been able to predict”) er guld. Og det er den primære årsag til, at jeg prøver mig frem med forsigtighed.

   Reply
 • Pingback: “Jeg vil gerne trække mig tilbage. Skal jeg sælge mine ejendomme?” | Pengepugeren

 • 06/02/2017 at 14:07
  Permalink

  Tak for et spændende indlæg :)

  Helt sådan lavpraktisk; hvordan med SKAT? Skal man selv holde øje med, hvor meget man tjener, og derefter indberette det? Og er det overskueligt?

  På forhånd tak.

  Vh

  Reply
  • Pengepugeren
   06/02/2017 at 16:06
   Permalink

   Hej Thor

   Det er nødvendigt selv at holde øje og indberette indtægter (og fratrække tab).
   Skat har levet en udmærket (omend lidt kortfattet) oplysningsside om beskatning af crowdlending her: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2172087

   Jeg startede crowdlending i 2016 så det er også nyt for mig, men jeg synes umiddelbart ikke det er svært overskue. Både Mintos og Bondora giver mulighed for let at opsummere hvad man har modtaget af renteindtægter (og evt. tabt i afskrivninger) i et givent år.

   Man skal dog være opmærksom på eventuel skat af valutagevinster. Her er dog en bagatelgrænse på 2.000 kr., så du skal have ret store indtægter eller der skal være ganske store udsving i kurser, før det bliver aktuelt. Særligt mht. Euro, som jo er bundet til kronen.

   I øvrigt er jeg ikke revisor. Så ovenstående er kun hvad jeg, som komplet amatør, er kommet frem til.

   Forresten, spændende blog, du har startet. Jeg følger med nu :)

   Reply
 • 19/03/2017 at 15:49
  Permalink

  Hvis en låntager ikke betaler tilbage til tiden og jeg først får mine penge efter 60 dage, når Buy Back garantien træder i kraft, får jeg så også renter for de 60 dage, hvor lånet er overskredent?

  Reply
  • Pengepugeren
   21/03/2017 at 19:48
   Permalink

   Det kommer muligvis an på hvilken aftale, der er indgået med den enkelte loan originator. Men jeg har i al fald modtaget renter for tilbagekøbte lån.

   Reply
 • 29/03/2017 at 20:31
  Permalink

  Hej. 1000 tak for en rigtig god blog. Jeg synes også at jeg vil dele lidt af mine erfaringer med p2p udlån. Jeg invester på nuværende tidspunkt i 11 forskellige platforme og de fleste af dem har buyback hvilket fungere rigtig godt. Mintos og Twino har jeg investeret i siden August 2016 og har et afkast på 12 procent. Viventor og viainvest har jeg også gode erfaringer med og de giver også 12 procent med buyback. Robo.cash, swaper og grupeer er nogle jeg har investeret i denne måned og har derfor ikke så meget erfaring endnu, men umiddelbart virker det til at fungere uden problemer og Robo.cash giver 14 procent med buyback, så det lyder jo lidt for godt til at være sandt. Jeg har valgt at investere 10 procent af mine midler i p2p da jeg tror på at de er fremtidens banker.

  Reply
  • Pengepugeren
   29/03/2017 at 21:45
   Permalink

   Hej Janni, tak for dit indspark. 11 er ikke så få. Det er vel tæt på alle tilgængelige i Europa :-)

   Reply
   • 30/03/2017 at 16:05
    Permalink

    Ja det er hvis tæt på:-) Jeg har også tre Danske. Lendino, flexfunding og betterrates.

    Reply
  • 29/03/2017 at 21:47
   Permalink

   Hej Janni. Fedt at du har prøvet så mange! Er der andre end Mintos, som har lån i DKK?

   Reply
   • 30/03/2017 at 16:09
    Permalink

    Jeg har tre danske platforme som alle har lån i danske kr. Flexfunding, lendino og betterrates.

    Reply
    • 30/03/2017 at 21:10
     Permalink

     Hvad er din erfaring med de danske?

     Jeg har investeret de samme steder, men har dog trukket mig fra flexfunding da jeg synes softwaren er for besværligt og for fyldt med fejl. Det er simpelthen en frustration at arbejde med.

     Lendino har klart det mest strømlinede design, men renterne er høje og der er så mange investorer at lån ofte bliver fuldt fundet på under 10 minutter. Så man skal være super hurtig når der tikker en mail ind om et nyt lån, og kan ofte kun bruge få minutter på at research en potentiel virksomhed.

     Better rates virker ganske fornuftigt, og med en minimum investering på 100 kr er det noget nemmere at sprede sine investeringer end ved lendino. Der er bare lidt for få lånetagere til at man rigtig kan få investeret så mange penge.

     Reply
     • 31/03/2017 at 22:55
      Permalink

      Hej Bjarke.

      Jeg vil give dig helt ret, det er rigtig svært at opnå en fornuftig risiko spredning på de danske platforme og jeg geninvester heller ikke længere. De er også alt for tidskrævende. Hvilke platforme investere du i? Jeg har : lendino, flexfunding, betterrates, mintos, Twino, Bondora, viventor, viainvest, swaper, Robocash, finbee, grupeer, fellow finance, Lenndy. Jeg prøver dem lidt af et par måneder og ser hvordan de fungere og om det går hurtigt med at geninvestere. Ind til videre er mine farvoritter mintos, Twino, viainvest, viventor, swaper og Robocash.

  • 30/03/2017 at 09:14
   Permalink

   Hej Jannie.

   Jeg er nysgerrig på Mintos og Twino og dit afkast på 12%. Er de 12% noget du selv har beregnet, og i givet fald hvilken metode har du brugt?

   Jeg investere nemlig selv på Mintos og begyndet at se at den NAR Mintos rapportere er noget anderledes end det afkast jeg selv kan regne mig frem til.

   Reply
   • 30/03/2017 at 16:15
    Permalink

    Jeg har et regneark hvor jeg skriver ind hvad jeg får indbetalt pr dag fra f.eks mintos og når måneden er slut svare det ca til 1 procent af mit indestående beløb. Mintos skriver at jeg får 12,67.

    Reply
 • Pingback: Hvor meget har Pengepugeren tjent på crowdlending? | Pengepugeren

 • 20/10/2017 at 09:34
  Permalink

  Hej Pengepuger

  Jeg har et spøgsmål omkring overførsel af penge til Mintos. Du skriver at du også købte Tjekkiske kroner og Polske Zloty.
  Er det fordi man skal købe lokal valuta, inden man kan investere i Mintos i det land?

  Håber du vil give noget klarhed over mit spørgsmål.

  På forhånd tak (for en super blog).

  Reply
  • Pengepugeren
   20/10/2017 at 10:34
   Permalink

   Hej Werner

   I mange tilfælde kan du finde lån i både Euro og lokal valuta. Fx er der lige nu 1.400 tilgængelige lån i EUR og 999 i PLN, samt 12.025 og 9.788 lån i hhv. EUR og GEL fra Georgien.

   Den primære grund til eventuelt at købe i flere valutaer er valutadiversificering, vil jeg mene.

   Reply
 • 28/10/2017 at 15:56
  Permalink

  Tak til Hr. Pengepugeren for en række spændende indlæg om crowdlending.

  Jeg har sat lidt penge hos danske Flexfunding og Lendino, og er nu begyndt at kigge mig om internationalt.

  Har så dyppet tæerne hos Bondora og Mintos.

  For at få penge udbetalt fra de to sites, og for at benytte TransferWise mere end en gang skal man sende dem kopi af billede id (pas eller kørekort).
  Det er jeg noget betænkelig ved, pga. risikoen for at id vil falde i de forkerte hænder og i værste fald blive brugt til identitetstyveri.
  Der kan ske både hackerangreb, internt datatyveri, eller at ejerne i en økonomisk presset situation simpelthen sælger ud af oplysningerne…. bare for at komme med et par eksempler.

  Hvad har Pengepugeren gjort sig af tanker om dette ?

  Mvh Gammel Gnier

  Reply
  • Pengepugeren
   28/10/2017 at 16:31
   Permalink

   Hej Gammel Gnier :)

   Finansielle transaktioner og investeringer forudsætter, at man ofte verificerer, at man er den, man udgiver for at være. Det er desværre nødvendigt pga. EU’s regler om hvidvaskning.
   Vi har derfor ikke noget valg, og må enten leve med at dele private data med en række selskaber eller lade være med at investere uden for nemID’s domæne.

   Jeg er dog mere bekymret for dataindbrud end for identitetstyveri. Derfor bruger jeg lange og komplicerede kodeord (baseret på et system, som gør dem relativt lette at huske) og varierer dem på baggrund af hvor stor skade et eventuelt dataindbrud kan gøre. Det er fx til at overleve, hvis nogen bryder ind på nogle sites, men de skal ikke kunne bruge samme kodeord til at logge ind på andre.
   Mange platforme tilbyder i dag også “2-step verification”, som bestemt kan anbefales at gøre brug af.

   Reply
  • Pengepugeren
   18/11/2017 at 22:21
   Permalink

   Hej Claus

   Jeg har kun godt at sige om transferwise.com, både mht. til troværdighed og service, men bestemt også priserne.
   En læser anbefalede revolut.com, som ser ud til at have meget lave priser. Jeg har dog (endnu) ikke erfaring med dem.

   Reply
 • 19/11/2017 at 13:50
  Permalink

  Jeg undersøgte transferwise nærmere. På deres hjemmeside er der oplysninger om en del finansielle myndigheder de er godkendt hos, så jeg checkede linksene op, tog en dyb indånding, lavede en overførsel, og uploadede ID. Det blev godkendt meget hurtigt, under en time tror jeg. Beløbet var på kontoen hos mintos 1-2 dage senere – så ingen problemer med TW herfra.

  Det ser ud til at man kan overføre DKK til mintos ved at overføre til en dansk bankkonto, men den adviseringstekst man skal skrive er længere end de 20 karakterer der er plads til. Jeg var i dialog med mintos. Det var vigtigt at EVP- nr. står der. Mit mintos id skrev jeg så i end-to-end reference.
  Overførte kun en 10’er til at teste med, så må vi se om den kommer frem. Dyp tæerne…..

  Penge er ikke alt, kun cirka 87,5 procent. – Simon Spies.

  Reply
  • Pengepugeren
   19/11/2017 at 19:50
   Permalink

   God pointe mht. at overføre direkte til Mintos DKK-kontoen. Det ser faktisk ud til at kunne betale sig, også hvis de efterfølgende skal veksles til fx EUR.

   Penge er ikke alt, så længe man har nok ;-)

   Reply
   • 19/11/2017 at 21:31
    Permalink

    Efter mintos ha indført valuta veksling er jeg begyndt at overføre til DKK konto og veksle hos mintos. Det er billigere og hurtigere end gennem transferwise.

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com