Bank Norwegian-kortet: 1 år efter

Jeg skrev for lidt over et år siden en anmeldelse af Bank Norwegians kreditkort, der (så vidt jeg ved) er det første og eneste danske kreditkort med cashback.

I de fleste tilfælde er kreditkort ikke værd at bruge tid på. Man får måske en måneds rentefri kredit, men det alene står ikke mål med besværet ved at jonglere flere kort. I USA er det derimod helt normalt, at man modtager såkaldte “cashbacks” svarende til 1 – 3 % af det, man betaler med sit kreditkort. Cashback udbetales nogle gange som kontanter, men oftere i form af flyer miles.

For nogle amerikanere er der gået decideret sport i at score så meget cashback som muligt. Det er desværre ikke muligt her i Danmark, men lidt har også ret. Og da vi rejser en del med Norwegian, var det oplagt at få oprettet Norwegian Kreditkortet, så snart det blev lanceret her i landet.

Nu, et år og tre måneder efter at have brugt kortet intensivt i stedet for bankens Visa/Dankort, er det på tide at gøre status. Jeg har derfor trukket alle transaktioner ud fra netbanken, for at se, hvad kortet er blevet brugt til, og hvad vi har fået ud af det.

Status på cashback fra Norwegian-kortet

Siden 26. juni 2016 har jeg foretaget 455 transaktioner for i alt 134.220,09 kr. med kreditkortet. Det har resulteret i 1.758,55 såkaldte Norwegian CashPoints inklusiv de første 100 bonuspoints for at have taget kortet i brug.

Jamen hov! Bank Norwegian lover 1 % Cashback. Det er kun 1.342,20

1 CashPoint svarer til 1 norsk krone (NOK).

Bank Norwegian omregner tilsyneladende hvert køb til NOK, inden de tildeler cash points.

Fx 31,95 DKK ~ 40 NOK => 0,4 CashPoints

I praksis får man dog ikke mere ud af det, da et CashPoint således er ca. 0,80 DKK værd, når man køber flybilletter for dem. Men det betyder dog, at den norske krones kursværdi har betydning for din endelige besparelse.

Dertil giver kortet 5% CashPoints på LowFare-billetter og 20% på Flex-billetter. Vi bruger ikke Flex, men alle LowFare rejser er blevet betalt med kreditkortet. Dvs. i alt 1.410 danske kroner på 1 år og 3 måneder.

Har det været det værd?

Økonomisk er der ingen udgift forbundet med kortet. Så længe man betaler saldoen ud hver måned, er det rentefrit og i det hele taget helt uden gebyrer.

Annonce

Som fanatisk budgetlægger har det dog været en anelse mere omstændigt at skulle logge ind og holde styr på transaktionerne.

På den anden side flyver familien Pengepuger flere gange årligt, og da vi altid køber billige billetter, har CashPoints kunnet dække langt det meste af udgifterne til flybilletter. Da køb med kreditkortet endvidere dækker rejse- og afbestillingsforsikring, har vi ligeledes sparet den udgift.

Alt i alt har Bank Norwegians kreditkort vist sig at være en ganske udmærket måde at finansiere rejseudgifter på.

Men man skal kunne håndtere et kreditkort, før det kan betale sig! Norwegians forretningsmodel er sandsynligvis baseret på, at folk køber mere end de har råd til, og således ender med at betale 20 % i rente.

Ved troligt at afbetale den brugte kredit, “gamer” jeg systemet. Og dét giver i sig selv en vis tilfredsstillelse – må jeg tilstå. Taktikken fungerer, fordi vi kun køber det, vi alligevel ville have købt med kontanter, fordi vi lægger budget og altid betaler saldoen ud inden for den rentefri periode.

Hvis man derimod er den mindste smule i tvivl, om man kan håndtere det, så skal man holde sig langt væk fra enhver form for kreditkort.

Opdatering 21-09-2017: Norwegian har lanceret en app, som gør det lettere at tilgå netbanken. App’en kan bruges på Android og iOS.

Annonce

9 thoughts on “Bank Norwegian-kortet: 1 år efter

 • 21/09/2017 at 08:49
  Permalink

  Fedt!

  Jeg kan stadig ikke få lov til at oprette et kort.
  Ved du om der findes andre kort med lignende fordele?

  Reply
  • Pengepugeren
   21/09/2017 at 10:13
   Permalink

   Hej Michael.
   Har du hemmelig adresse? Det kan godt give bøvl ved opslag i CPR registret. I så fald prøv at kontakte dem?

   Bortset fra Coop Bank kortet, som jeg ikke synes er det værd, var der, sidst jeg kiggede, ingen andre kort med lignende fordele. Men jeg vil undersøge markedet igen.

   Reply
   • 21/09/2017 at 19:40
    Permalink

    Hej Pengepuger,

    Igen tak for en god blog. Har du set på Ikano Bank kreditkortet? Så vidt jeg kan se, er det også uden omkostninger hvis hele saldoen betales hver måned. Og du får 5% rabat på café og restaurant, samt nogle forskellige månedlige rabatter (denne måned er 30 % i boghandlere)

    Jeg har bestilt et kort i dag. Ville gerne høre, hvad du tænker om det.

    Hilsen Martin

    Reply
    • Pengepugeren
     21/09/2017 at 21:04
     Permalink

     Hej Martin, tak fordi du læser med :)

     Der er en del kreditkort, som giver rabatter udvalgte steder. Jeg synes, det bliver for besværligt at jonglere mange forskellige kort for at få lidt rabat på fx et af vores sjældne restaurantbesøg.

     Men jeg vil meget gerne høre om din erfaring, når du har haft kortet i en tid. Måske er besparelsen højere end forventet.

     Reply
   • 22/09/2017 at 07:20
    Permalink

    Det kunne meget vel være det. Er reklamebeskyttet, så det vil ikke kunne trække noget data på mig. Prøver at kontakte dem;)

    Reply
    • 24/09/2017 at 21:49
     Permalink

     Jeg kunne ikke få et kort, mens jeg var reklamebeskyttet/havde hemmelig adresse. Snakkede med dem og der var ingen løsning.

     Reply
     • Pengepugeren
      24/09/2017 at 22:03
      Permalink

      Jeg ville oprette en opsparingskonto, og der ville de oprette det, såfremt jeg printede og indsendte dokumenter i fysisk form.

 • 19/10/2017 at 00:49
  Permalink

  Hej

  Har du regnet på hvor mange ekstra omkostninger det har givet dig i form af kortgebyrer i forhold til hvis du havde brugt et dankort/Visa dankort?

  Reply
  • Pengepugeren
   19/10/2017 at 10:20
   Permalink

   Hej Kasper
   Med nogle ganske få undtagelser, er det kun (nogle) tankstationer, som opkræver kortgebyr. Da bruger jeg bare mit almindelige Visa/Dankort.

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com