Se​ ​kortet:​ ​Det​ ​låner​ ​danskerne​ ​penge​ ​til

Dette er et gæsteindlæg skrevet af Peter fra lendme.dk.

Hvis du også har et super gæsteindlæg, som lige er noget for Pengepugerens læsere, så læs mere her.

Selv om Danmark er et lille land, er der store regionale forskelle på, hvad folk låner penge til. En ny analyse viser, at jyder og fynboer oftere låner penge til ny bil, mens folk i hovedstadsområdet låner penge til rejser og bolig.

Indholdsfortegnelse

Jyder låner til bilen – københavnere til rejser og boligen

En ny undersøgelse ser nærmere på det formål folk låner penge til. Her viser det sig, at mere end hver femte jyde og fynbo låner penge til bil, båd eller motorcykel. Det er over dobbelt så mange som i hovedstadsområdet.

Ser man på lån til rejser, oplevelser og fornøjelser er billedet næsten omvendt: københavnere låner i 15% af tilfældene til rejser, mens tallet for jyder er 9%. Samme billede gør sig gældende ift. lån til boligkøb.

Frederik Murmann, der er direktør for Lendme, er dykket ned i tallene. “På den ene side er det ikke så overraskende, at jyder oftere låner til biler, da kørselsbehovet naturligt er større væk fra storbyerne. Omvendt ser vi nogle mindre oplagte tendenser, for eksempel at der i visse landsdele er en overvægt af kvindelige ansøgere til biler ift. mænd” udtaler han.

På landsplan: Top og bund 3 mest søgte formål

Når man samler tallene, så de dækker hele landet, er de 3 mest søgte formål:

  1. Bil – båd – MC (17%)
  2. Almindeligt forbrug (12%)
  3. Rejser (11%)

I den anden ende af skalaen finder vi de formål færrest danskere låner penge til:

  1. Investering – eget selskab (3%)
  2. Medicin – operation – tandlæge (7%)
  3. Særlige begivenheder (8%)

Hver fjerde dansker

Markedet for forbrugslån er i kraftig vækst, blandt andet fordi konkurrencen om de bedste lån er steget i takt med flere spillere er kommet til Danmark. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretaget af Megafon fra november 2015 viser således, at hver fjerde dansker over 18 år har eller har haft et forbrugslån.

“Vi kan se, at udbuddet og konkurrencen om at tilbyde attraktive lån er steget indenfor de seneste par år. Det betyder blandt andet, at flere og flere danskere benytter forbrugslån som finansiering til alt fra rejser, biler, samlelån og almindeligt forbrug,” udtaler Frederik Murmann.

Sådan er analysen lavet

Analysen af, hvad dansker låner penge til, er baseret på over 10.000 ansøgninger om lån via internetportalen Lendme siden maj 2017.

Analysen inkluderer usikrede lån (forbrugslån), og medtager således ikke andelsboliglån, realkreditlån, kassekreditter mv.

I ansøgningerne har brugerne oplyst formålet med at ansøge om lån – det er de tal kortet viser.

Lendme er ny platform, der hjælper danskerne med at modtage personlige lånetilbud fra flere banker. Tjenesten fungerer ved at man ansøger på Lendme.dk, hvorefter Lendme sender låne-forespørgslen i udbud blandt bankerne, som så konkurrerer om at give det bedste tilbud. På den måde sparer man både tid og penge, og undgår bøvlet med selv at ansøge hos flere banker, og sammenligne deres tilbud.

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

2 kommentarer til “Se​ ​kortet:​ ​Det​ ​låner​ ​danskerne​ ​penge​ ​til

  1. God undersøgelse, hvis resultat nok ikke kommer bag på de fleste. Det er lidt svært at undvære en bil når man bor i det mørke vestjylland. Fortryder dog en anelse at jeg ikke gik i banken i stedet da jeg blev noget overrasket over hvor mange gebyrer der kom på.. Kun min egen skyld, da det hele jo stod i papirerne, men man er lidt hurtig til at forholde sig til procenterne og ikke selve gebyrerne størrelse.. Oh well – lesson learned, næste gang må jeg prøve at snakke med banken før jeg bruger et af de finansierings selskaber der er hos bilforhandlerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com