5 måder du kan få kapital til din virksomhed på

Penge funding kapital
Gæsteindlæg
Dette gæsteindlæg er skrevet af Mette Jeannot, som er Forretningschef på Capino.dk – hvor du kan finde en investor, en långiver eller en rådgiver. I dette indlæg fortæller Mette om 5 måder, hvorpå du kan skaffe kapital til din virksomhed på.

Hvis du også har et super gæsteindlæg, som lige er noget for Pengepugerens læsere, så læs mere her.

Står du, som mange andre iværksættere og mangler kapital?

Så er det nu, at du skal pudse brillerne og læse med.

Du får nemlig intet mindre end 5 muligheder serveret her, om hvordan du kan søge kapital til din virksomhed på. Lad dig ikke skræmme af, at den første og bedste mulighed, måske ikke kan blive en realitet for dig. I så fald, så er det bare op på hesten igen, og prøve næste mulighed.

Nå, lad os kigge nærmere.

Indholdsfortegnelse

Lån af din rige moster Ulla

Det er godt nok de færreste som har en rig moster, der hedder Ulla. Men har du en i dit netværk der har likviditeten i orden, så kan det være en mulighed at spørge ind til en eller anden form for aftale med vedkommende. Det værste der kan ske ved at spørge, er at få et nej.

I dette tilfælde bør du dog altid – grundigt – overveje, om du vil risikere at jeres venskab ryger i svinget, hvis alt ikke går som i hver især har forestillet jer. Det er desværre sket (mange gange) før!

Få kapital via banken

De iværksættere, som ikke har et pengetræ stående i baghaven, prøver oftest at gå i banken for at låne penge til deres projekt. De gør det sikkert fordi, at det er let tilgængeligt at booke et møde med en bankrådgiver, og gå ned i banken med virksomhedens forretningsplan under armen.

Desværre ses det bare (meget ofte), at håbefulde iværksættere må gå skuffet derfra igen, da risikovilligheden stort set er ikke eksisterende i bankverdenen.

De som er heldige, bliver godkendt på baggrund af flere ting. Her er nogle eksempler på, hvad der kan øge din chance for at gå godkendt lånet i banken:

  • Friværdi i boligen
  • En kautionist
  • Dokumenteret omsætning/overskud i en allerede eksisterende
  • virksomhed
  • Sikkerhed der kan stilles i virksomhedsaktiver.

Få kapital fra private investorer

Den tredje mulighed er at få en investor ombord i virksomheden, og det er endda ikke helt så fjollet. Se selv vores store investorkartotek på Capino.dk lige her. Det er oftest dygtige erhvervsfolk, der har en interesse i iværksætteri, og som ønsker at investere deres hårdt tjente penge, på en sjov måde.

De seneste par år, er der nærmest gået mode i at kunne anskaffe sig en investor – og med god grund. Får du en strategisk investor med på holdet, så bidrager han eller hun nemlig ikke kun med penge, men har oftest meget erfaring i den branche der investeres i, samt et fantastisk netværk at trække på.

Få kapital via venture selskaber

En fjerde mulighed er venture selskaber, som fungerer ved at pengene kommer fra flere investorer, der danner et partnerskab via en venturefond. Hver investor bidrager med en egenkapitalinvestering til venturefonden, som så går ud og investere (typisk) i startups eller ekspanderede virksomheder. De investorer som har bidraget til venturefonden, bliver automatisk aktionærer eller anpartshavere i dit firma og vil dermed også fungere som medejere.

Fordi de er er mange investorer som bidrager til denne investeringsmetode, så er risikovilligheden meget høj. Omvendt kan de være meget kræsne med, hvad de vælger at investere i.

Crowdfunding

Du kan selvfølgelig også vælge at afprøve crowdfunding, hvor du vil kunne modtage kapital på større og mindre beløb fra flere bidragsydere via en crowdfunding-platform.

Konceptet er således, at enkeltpersoner som finder dit projekt interessant, kan give dig penge – som ikke skal betales tilbage igen. Den kampagne du opretter på crowdfunding-platformen, vil oftest enten kunne indstilles som ”all-or-nothing” eller som ”fleksible funding”. Vælger du ”all-or-nothing” vil kapitalen kun blive udbetalt til dig, hvis det ønskede beløb opnås. Ved ”fleksibel funding” kan du i nogle tilfælde godt få udbetalt pengene, selvom det ønskede beløb ikke opnås.

Nå. Det var 5 eksempler på, hvordan du som iværksætter eller selvstændig, kan anskaffe kapital til dit hjertebarn. Har du flere punkter, at tilføje til listen? Så skriv det gerne i en kommentar herunder :-)

Er du på udkig efter en investor, kan du også læse hvordan du får en investor på krogen.

Ha’ en dejlig dag.

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com