Kan man leve af at blogge?

Kan man leve af at blogge?

Jeg starter en ny blog. Den er hemmelig, og jeg skriver den ikke selv. Læs mere om forsøget her.

Siden 2013 har jeg blogget om penge og privatøkonomi, men det var ikke første gang, jeg startede en blog. Faktisk har jeg skrevet små “aviser” længe før vi fik internet og sidenhen blogget om alverdens emner. Langt det meste var dog kun mine egne holdninger til alt muligt, som næppe interesserede ret mange andre.

Da jeg startede Pengepugeren, var det blandt andet for at dele interessen for privatøkonomi med andre. Men også for at opretholde egen motivation til at forbruge mindre, spare op, afdrage lån og investere.

Jo mere man skriver, desto bedre bliver man til det. I dag vil jeg påstå, at jeg er ganske god til skriftlig formidling, og det er I tilsyneladende også andre, som synes. Hver måned besøger mange tusinder mennesker bloggen, og næsten dagligt modtager jeg positive og rosende mails.

Selvom at jeg i 2018 knyttede et firma til Pengepugeren, har bloggen altid først og fremmest været for sjov, og det skal den blive ved med at være. Og selvom at indtægten måske er pæn i forhold til mange private blogs om politik og hverdagen, så kæmper jeg stadig lidt med at tjene “rigtige” penge, bl.a. fordi jeg ikke er villig til at promovere nogle af de bedst betalte projekter. Ofte takker jeg pænt nej til tilbud om ganske pæne beløb for blot at linke til et kasino eller forbrugslån.

Det er muligvis lidt dobbeltmoralsk ikke at ville reklamere for lån samtidig med selv at investere i det, men det er en anden diskussion.

Anyway. Efter at være stoppet som lønmodtager, har jeg tænkt meget over, hvad jeg virkelig brænder for. Og i virkeligheden vil jeg allerhelst leve af at udgive godt og informativt indhold. Derfor undersøgte jeg, hvor realistisk det reelt er at blogge på fuldtid, herunder hvad det kræver. Og konklusionen var soleklar:

Man kan godt leve af at blogge, men ikke ved at hyggeskrive om sin interesse. Man skal gå systematisk til værks, have tålmodighed og lægge de personlige præferencer lidt til side.

Indholdsfortegnelse

Research

Således opmuntret af denne konstatering undersøgte jeg, hvordan man målrettet opbygger en blog fra grunden med mange besøgende, der kan skabe en anstændig indkomst. Det vil sige, hvordan man professionaliserer og strømliner processen, så materialet giver højest mulige antal besøgende og højest mulige indtjening pr besøgende.

At kende og forstå processen har gjort det meget lettere for mig at vide, præcis hvad jeg skal gøre. Og det kommer ikke som en stor overraskelse, at jeg i dag ofte bryder reglerne for blogging best practice. Nogle gange fordi jeg får lyst til at skrive om noget, som ikke vil interessere flest muligt, eller i et format som ikke har en jordisk chance for at komme på Googles side 1. Simpelthen fordi det er sjovere, og sådan skal det blive ved med at være.

Det er dog vigtigt at vide, når man bevidst gør noget “forkert” i stedet for at famle i blinde.

Denne nyerhvervede indsigt har dog givet mig blod på tanden til at starte flere nye blogs om andre emner, som også interesserer mig, men hvor formålet primært er at generere indkomst. Og hvor jeg samtidig er mere villig til at gå på kompromis med sjov og ballade til fordel for penge.

Start din egen blog
Drømmer du om at starte din egen blog? Så er du heldig, for jeg har lavet et onlinekursus. Kurset lærer dig alt, du skal vide for at komme godt i gang. Tjek det ud her.

Project 24

I jagten på en holdbar strategi, faldt jeg over jeg en masse utroværdige typer. Men jeg stødte også på eksperter, der kunne tilbyde andet end de sædvanlige floskler og urealistiske løfter om millioner på en måned. Og som præsenterede praktiske, velafprøvede strategier.

Den absolut bedste information høstede jeg hos Jim Harmer og Ricky Kesler fra Project 24. Jim og Ricky har opbygget adskillige store blogs, og underviser nu i, hvordan man får læsere og tjener penge på det. Deres gratis videoer på YouTube er fænomenale, og deres onlinekurser er endnu bedre.

Her er et webinar, som introducerer Jim og Rickys tilgang til emnet:

Project 24 er grundlæggende baseret på de samme overordnede principper som vist i denne video, men med meget mere info, en klar step-by-step guide og nogle velgennemtænkte regneark/analyseværktøjer. Man får samtidig adgang til en podcast og et forum forbeholdt medlemmer.

Tilmed indeholder Project 24 meget mere end blot ét kursus, da der løbende kommer nye emner til:

Generelt er jeg meget tilbageholden (læs: for nærig) til at betale for information. Langt det meste viden kan man selv finde på nettet, herunder Jim og Rickys mange gode, gratis videoer på YouTube.

Men efter at have set utallige af deres videoer valgte jeg alligevel at købe adgang til kurset, og har hidtil været ovenud tilfreds med de mange ekstra guldkorn. Om der er guld nok i kornene til, at man kan leve af det inden for 24 måneder vil tiden vise. Nu gør jeg i al fald et hæderligt forsøg.

Bevares, jeg har kun være medlem i et par måneder, og er muligvis ikke deres typiske nye kunde, i og med, at jeg allerede har en rimelig veletableret blog. Den seneste måned er besøgstallet dog øget med ca. 25%, hvoraf størsteparten af stigningen kan føres tilbage til små ændringer foretaget med inspiration fra Project 24.

Forummet har også rigtig mange andre medlemmer, som har fået konceptet til at fungere med gode afkast. Men man skal naturligvis være forsigtig med ikke at begå survivorship bias.

En ren tavle: Test af Project 24

Pengepugeren er min baby. En måde at være kreativ og dele mine tanker. Det skal som nævnt ikke være ren profitmaksimering men også plads til sjov og ballade. Den fortsætter derfor mere eller mindre som hidtil planlagt.

I stedet vil jeg give mig i kast med en helt ny blog, som alene følger principperne i Project 24.

Jeg har samtidig konstateret, at engelsksprogede blogs giver langt bedre muligheder. Der er mange flere om fadet, men mulighederne for at nå ud til knap 200.000 gange så mange mennesker giver samtidig mere snævre niche-blogs langt større potentiale. Derfor vil denne og eventuelt fremtidige “Projekt 24 blogs” også blive på engelsk.

Er blogging en god investering?

Den første nye blog bliver mere end kun en test af Jim og Rickys metode. Det er også et forsøg ud i et projekt, der vel bedst kan kategoriseres som passiv indkomst – om alt går vel.

Jeg skal nemlig ikke selv skrive denne blog, selvom det ville have været sjovt. Der skal udgives mere end 30 artikler over de næste par måneder, hvilket er ganske urealistisk, når der også skal laves podcast, skrives artikler her på pengepugeren.dk, laves onlinekurser samt mange andre spændende ting.

I stedet udliciteres opgaven til professionelle. Det vil i praksis sige, at jeg har betalt 2.700 USD (knap 18.400 kr.) for få skrevet de første mange artikler af høj kvalitet samt lidt relaterede opgaver. Ikke via Fiverr eller de sædvanlige “content mills” men til et team af dygtige skribenter med indgående kendskab til metoden bag Project 24. Og nej, de arbejder ikke for Jim og Ricky.

Derfor bliver dette samtidig et eksperiment, der skal afklare blogging som investeringskoncept. Jeg er forsigtig optimist og meget spændt på, hvordan det kommer til at forløbe.

Bloggens navn er hemmeligt, men du kan alligevel følge med

Den nye blog er som sagt på engelsk og med et noget anden emne end penge og privatøkonomi. Jeg vil i første omgang ikke linke til- eller dele bloggens navn, fordi det vil skævvride resultaterne. Men det bliver muligvis afsløret om et års tid.

Selvom at navn og emne er hemmeligt, skal det dog ikke afholde interesserede i at følge med i resultaterne, næsten som med crowdlending-opdateringen. Jeg vil dele statistik om antal artikler udgivet, besøgende, indtægt og en månedlig skriftlig status. Der vil således være fuldstændig åbenhed om resultaterne.

Forvent ikke store resultater de første 6 måneder. Her er Jim og Rickys forventede timeline, hvis man vel at mærke følger processen, som er ganske hektisk:

SidevisningerIndtægt (USD)
Måned 100
Måned 200
Måned 3500
Måned 41002
Måned 52003
Måned 63005
Måned 775017
Måned 81.25028
Måned 93.00066
Måned 105.000110
Måned 119.000198
Måned 1212.000264
Måned 1328.000756
Måned 1435.000945
Måned 1545.0001.215
Måned 1650.0001.750
Måned 1760.0002.100
Måned 1870.0002.450
Måned 1985.0003.400
Måned 2010.0004.000
Måned 21115.0004.600
Måned 22135.0006.075
Måned 23155.0006.975
Måned 24175.0007.875

Hvis du synes, at dette er et interessant forsøg, kan du følge status på denne side. Hver status udgives den 5. i måneden med første opdatering 5. juli.

Nye opdateringer vil naturligvis blive delt på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og Pinterest. Som med den månedlige status på crowdlending-projektet, bliver der som udgangspunk ikke udsendt en mail til det almindelige nyhedsbrev, da det ikke nødvendigvis interesserer alle. Men du kan tilvælge muligheden i dine indstillinger eller i formularen herunder:

Tilmeld mig
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra Pengepugeren. Dine persondata bliver ikke overdraget til andre, og du kan frit til- og framelde dig nyhedsbrevet.

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

4 kommentarer til “Kan man leve af at blogge?

 1. Virkelig, virkelig spændende forsøg!

  Jeg glæder mig til at følge med og håber det bliver en kæmpe success! :)

  Er det 2700 et engangsbeløb for samtlige 24 måneder? – i så fald (og når der er proof of concept), lyder det meget billigt.

  1. Tusinde tak :)

   De 2700 betaler research og artikelskrivning af udvalgte emner, som skal udgives løbende over de næste ca. 2 måneder. Herefter skal jeg overveje, om der er behov og potentiale for at udgive yderligere artikler (alt efter forventet ROI ved at opbygge det til et stort site), eller om den skal passe sig selv.

   Det bliver en ikke helt let beslutning, for om to måneder er der endnu kun begrænset data, og det vil være svært at vide, om resultatet lever op til det forventede.

 2. Hej Pengepurgeren
  Jeg har selv en blog/info side. Her skriver jeg rejse guider til diverse byer – men også mine egne personlige indlæg.

  Alt er selv lært og jeg forsøger mig frem når jeg skriver.
  Tror du det vil give mening at købe project24 til en eksisterende blog? Udviklede din side sig meget efter du købte dig ind i programmet?
  Jeg vil rigtig gerne udvikle min side meget og få ligge godt på Google og dermed have mange besøgende.

  Mvh Mads

  1. Hej Mads

   Jeg skimmede din blog, og du gør i forvejen en del af, hvad de anbefaler. Men jeg tror stadig, du vil have stor glæde af P24.
   Se eventuelt nogle af Jim og Rickys videoer på YouTube, inden du tilmelder dig. P24 er grundlæggende en detaljeret og mere systematisk udgave af deres YT-kanal. Dertil har jeg haft stor gavn af debatforaet.

   Se evt. også https://pengepugeren.dk/projekt-ny-blog/ hvor jeg hver måned opdaterer status på mine to nye blogs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com