Ny blog måned 7: Fremgang trods dovenskab

December har været en ganske doven måned – i al fald i dette henseende. Faktisk har jeg kun udgivet i alt 11 artikler på de to blogs. Det er for sløvt. Nogle af artiklerne var ganske omfattende, men det er slet ikke godt nok.

Jeg er nemlig langt bagud mht. til produceret materiale. I følge Project 24s timeline, burde hver blog nu have 90 artikler og/eller YouTube videoer, og jeg er kun lidt over halvvejen. Sådan går det, når man ikke kan holde sig til én ting ad gangen. Indtjeningen er stadig på niveau med forventningen, men det fortsætter næppe, hvis jeg ikke får skrevet meget, meget mere.

Gå til oversigt over alle statusopdateringer

Indholdsfortegnelse

Vind en tusse

Der er ganske enkelt brug for motivation, og hvilken motivation er større end frygten for at miste penge? Nej vel. Derfor udskriver jeg hermed en lille konkurrence: Hvis jeg ved næste opdatering ikke har udgivet mindst 30 nye artikler, så kan du vinde 1.000 kr. kontant.

Det eneste du skal gøre for at deltage er, at sende mig en mail inden næste statusopdatering, hvori du kort beskriver, hvad du ville gøre, hvis du skulle skrive 5 (gode) artikler på én dag.

Såfremt jeg når at udgive alle 30 artikler (det gør jeg!), vil der være en trøstepræmie på højkant; nemlig et trykt eksemplar af Tim Ferris’ The 4-Hour Workweek (engelsk udgave), som jeg i øvrigt snart anmelder i podcasten Kronede Dage.

Jamen Rasmus, bloggene er jo hemmelige. Hvordan kan jeg vide, at du ikke bare siger, at du har udgivet 30 artikler?

Det kan du ikke – du må blot stole på mit ord. Men hvordan skulle snyd motivere mig til at udgive mere?

Anbefalet materiale

At det har været lidt sløvt med artikelskrivningen, betyder ikke, at jeg har ligget fuldstændig på den lade side. Bl.a. faldt jeg over denne rigtig glimrende video fra Google med en masse brugbar information til at søgemaskineoptimere blogs. Helt i Googles ånd er der ikke ret mange konkrete råd, men man kan læse en del mellem linjerne.

Man skal selvfølgelig huske, at videoen er udgivet af Google. De ved selvfølgelig mest om deres egen forretning, men de har utvivlsomt også nøje til- og fravalgt, hvad de mener, vi bør vide.

I videoen nævnes en vejledning, som Google har udarbejdet til deres Search Quality Raters. Quality Raters er medarbejdere rundt omkring i verden, som gennemgår søgeresultater for at vurdere, om de lever op til Googles krav. Dokumentet giver et virkelig godt indblik i Googles metoder, krav og biases. De 175 siders læsestof kan bestemt anbefales.

Personligt er jeg begyndt at bruge duck.com oftere i hverdagen, selvom de endnu ikke altid giver lige så gode søgeresultater. Jeg kan godt lide underdogs, og der er brug for større konkurrence på søgemarkedet.

Indtjening og fordeling af besøgstal

Som nævnt i en tidligere status, havde jeg en mistanke om, at der er flere reklamepenge i at skrive om bolig end om dyr. Og det ser ud til at holde stik. Blog #1 (bolig) har den seneste måned givet reklameindtægter omregnet til 19,23 USD pr tusind sidevisninger, hvorimod blog #2 (dyr) kun har givet 10,57 USD pr tusind sidevisninger.

Samtidig har blog #1, fortsat en meget mere jævn fordeling af besøgende på tværs af artikler, hvorimod blog #2 i højere grad tiltrækker besøgende til én artikel. Denne “diversificering” betyder, at #1 er mindre udsat, i tilfælde af at en eller anden “stjæler” førstepladsen for en topartikel.

Spørgsmålet er, om jeg skal lade blog #2 passe sig selv i den nærmeste fremtid og så gå all-ind med boligbloggen? Noget taler for det, men jeg vil dog meget gerne udgive mindst 90 artikler, inden den eventuelt får lov at ligge, og man skal jo også være forsigtig med at sætte den i bero efter blot 7 måneder.

…Desuden var var jeg ved at gøre det omvendte for et par måneder siden, da blog #1 ikke klarede sig så godt. Jeg deler alle overvejelser i disse statusopdateringer, men træffer ikke forhastede beslutninger.

“Hvad med den idé, du nævnte i sidste opdatering?”

Idéen med at påbegynde endnu en blog om et nyt emne er stadig på bordet. Jeg har stor lyst til at købe domænet og installere WordPress, men et af mine nytårsforsætter var at starte færre projekter, og hvor pinligt vil det ikke være at bryde et forsæt allerede på femtedagen?

Jeg venter en måned, indtil forsættet er glemt 😉

Blog #1: Bolig

Det går rigtig godt. Efter en periode med lidt sløvhed steg besøgstallet med 129% i november og yderligere 67% i december. Det er slet ikke så ringe endda.

Hvad viser Search Console?

Herunder ser vi forhåbentlig begyndelsen på en eksponentiel udvikling. Det er godt at se, at de investerede penge og tid umiddelbart giver resultater. Vi er selvfølgelig fortsat langt fra målet, men jeg synes, det ser godt ud. To måneder med mærkbar vækst er et rigtig godt tegn.

51 sider er denne måned for første gang blevet vist på en Google-søgning.

Statusoverblik

Jeg har postet 135,50 USD i BuySellText til artikelskrivning og tjente i alt 9,98 USD på bannerreklamer. Det er en indtægtsstigning på 126%. Men selvom det lyder flot, så er de ca. 60 kr. jo ikke nogen herregård (endnu).

ArtiklerSidevisningerUdgifterIndtægterAkk. indtjening
Måned 1002.7000-2.700
Måned 272500-2.700
Måned 33211300-2.700
Måned 4326000,44-2699,56
Måned 542162296,252,90-2992,91
Måned 650268135,194,41-3123,69
Måned 754519135,509,98-3249,21
Alle valutatal er i USD.

Ezoic har i øvrigt sendt en mail rundt til alle deres kunder, hvori de gør opmærksom på, at første kvartal vil give en lavere indtjening end 4 kvartal:

Det vil sige, at hvis vi skal opleve en indtægtsstigning i januar, så forudsætter det en fortsat stigning i besøgstallet.

Hvad skal der ske i næste måned?

Hovedparten af de kommende 30 artikler skal udgives på denne blog. Jeg vil meget gerne ramme 90 artikler meget snart, så i det mindste én blog kan følge Project 24s temmelig hektiske skema.

Blog #2: Dyr

Udviklingen har stået i stampe det meste af måneden. Akkurat som det var tilfældet i november. Der er dog tegn på bedring, hvis man alene fokuserer på de seneste dage. Måske spiller julen også ind.

Pinterest viser i øvrigt fortsat lidt interesse. Fra tid til anden deler nogen en ‘pin’, og jeg har nu hele 2 følgere! De kan blive formand og kasserer i fanklubben.

Det er i øvrigt lidt interessant, at blog #1 ikke får det mindste opmærksomhed på Pinterest. Måske bliver profilen “shadow banned“. Det er nok ikke så sandsynligt, men det faktum, at de tidligere lukkede kontoen uden en forklaring, kan godt give anledning til lidt skepsis. Jeg mindes dog ikke at have skrevet noget kontroversielt, men uden en forklaring, er det jo svært at vide, hvad de finder kontroversielt.

Det er dog nok mere sandsynligt, at blog #2 simpelthen appellerer mere til Pinterests brugersegment:

Hvad viser Search Console?

Akkurat som i november har besøgstallet ligget meget fladt. Nogle dage har det være lidt højere end måneden forinden, og andre dage lidt lavere.

Det er dog lidt opmuntrende at se en stigning de seneste dage, hvilket også afspejles i Google Analytics nedenfor. Og de seneste dages udvikling har faktisk medført en månedlig stigning i besøgstallet på 8,5%.

Klik for fuld opløsning.

Jeg har fortsat forhåbninger til, at foråret i dig selv vil påvirke besøgstallet positivt – efterhånden som det bliver varmere og flere får interesse for dyrehold. Det er næppe tvivl om, at dette emne er ganske sæsonpræget.

Statusoverblik

Jeg tjente 7,65 USD og brugte i samme periode 170 USD på artikler.

ArtiklerSidevisningerUdgifterIndtægterAkk. indtjening
Måned 151211650-165
Måned 21026103,270-268,27
Måned 314139202,440,16-439,84
Måned 4194971283,10-564,74
Måned 5347122104,17-770,57
Måned 6467071626,41-926,16
Måned 7537241707,65-1088,51
Alle valutatal er i USD.

Indtjeningen er steget knap 20%. Det er mere end stigningen i besøgstallet, hvilket om nok skyldes en kombination af julemåneden, samt at mere data forbedrer Ezoics algoritme.

Hvad skal der ske i næste måned?

Som nævnt vil flertallet af den kommende måneds artikler blive udgivet på blog #1. Men det er ganske sandsynligt, at jeg også udgiver nogle få her, på dage hvor boligemnet hænger mig ud af halsen. Da kan det være godt med lidt afveksling.

Gå til oversigt over alle statusopdateringer

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com