Ny blog måned 5: Jeg har lært en masse

Dette bliver en lang opdatering. Ikke så meget fordi status fylder så meget, men fordi jeg løbende har noteret mig en hel del ting. Og jeg synes, jeg er mere effektiv, når diverse relevante tanker bliver skrevet ned.

Og hvem ved; måske sætter du også pris på en detaljeret status.

Gå til oversigt over alle statusopdateringer

Indholdsfortegnelse

Generelle betragtninger

Kurven over daglige besøgende svinger som var det aktiekurser. Nogle dage er den oppe, andre dage nede, men hvis man zoomer lidt ud, har der faktisk været en opadgående tendens på begge blogs.

Et udbredt råd er ikke at kigge på kurven, men blot fokusere på at udgive gode artikler. Og så vil man en dag kigge op og opdage, at der er en milliard besøgende (eller deromkring).

Det er i øvrigt det det samme råd, der bruges om aktieinvesteringer. Men jeg evner ikke at følge den slags anbefalinger – hverken når det drejer sig om aktiekurser eller besøgstal.

Jeg kan se, at de artikler, som pt bringer flest besøgende ind, er blandt de tidligt udgivne. Det er et godt tegn. Hvis de var blandt de senest udgivne, kunne det være tegn på, at artiklerne eller søgetermsanalysen har ramt forkert for de tidligere artikler, og at jeg muligvis har gjort noget forkert.

Det ser heldigvis ikke ud til at være tilfældet. Selvom det naturligvis stadig er meget tidligt at sige med sikkerhed.

Jeg kan i øvrigt mærke, at jeg bliver mere kritisk, overfor hvad jeg udgiver på især blog #2. Jo flere besøgende, desto mere føler jeg, at indholdet skal være så korrekt som muligt og beskrevet så godt som muligt, og så er det let at glemme 80/20 reglen. Sådan er det også med denne blog.

Er én eller to blogs bedst?

Måske ville det have været bedre at starte med én blog. Det havde i al fald gjort det lettere at fokusere. Jeg bruger ret lang tid på at finde på gode emner for de mange kategorier i hver blog. Og med to blogs, kan det godt være svært at holde fokus.

Dertil ville jeg havde haft lettere ved at pumpe mange artikler ud på én blog. I stedet for to blogs med hhv. 42 og 34 artikler, kunne jeg have haft én med 76!

På den anden side giver to blogs bedre mulighed for at prøve flere muligheder af og få endnu mere erfaring.

Jeg er ikke god til at følge regler

Ikke overraskende har jeg haft svært ved slavisk følge den opskrift, som Jim og Ricky præsenterer i Project 24. Jeg skal altid finde på egne forsøg for ikke et kede mig.

Det betyder, at mine resultater måske ikke helt afspejler hvad man bør forvente af Project 24 – forhåbentlig bliver det endnu bedre – men sådan er det. Projektet er stadig 95% hvad Jim og Ricky anbefaler.

Anyway, jeg har forsøgt mig med to andre koncepter:

Korte artikler på omkring 800 ord

Blogger og YouTuber Carl Broadbent gennemførte et forsøg med at udgive kortere artikler á 7 – 800 ord, og det så ud til at virke.

Jeg tænker at korte artikler giver god mening, når emnet vitterligt ikke er voldsomt omfattende. I stedet for at forsøge at presse mere information ind, som kun er tangentielt relateret.

Et af hans eksempler er at svare på spørgsmålet ‘Do guinea pigs eat strawberries?‘. Det korte svar er, at det gør de. Det kan man let uddybe med lidt mere information om jordbær og marsvin, men det er svært at skrive ret meget ekstra uden at bevæge sig ganske langt udenfor scope.

Opsummerende artikler, der svarer på mange søgetermer

I et håb om at tiltrække mange besøgende med meget forskellige spørgsmål har jeg forsøgt at opsummere mange små søgetermer i én artikel. Det gør jeg i form af en artikel, der minder lidt om en FAQ men med en rød tråd og bedre kontekst.

Hvis fx det havde været en blog om fisk (det er det ikke), kunne det have været søgetermer såsom ‘How old do salmon get?‘, ‘Where do Salmon live?‘, ‘Do salmon eat other fish?‘ osv.

I mit forsøg fandt jeg frem til 16 tæt relaterede søgetermer, som let kunne samles i én artikel. Derfor bestilte jeg 16 små artikler á blot 150 ord hos BuySellText.

Klik for fuld opløsning.

Da de alle var leveret, slog jeg dem sammen til en artikel på i alt 3.000 ord inkl. indledning og en kontekstuel overgang mellem svarene. Det blev til en ganske glimrende artikel, hvis jeg selv skal sige det.

Kan det betale sig at betale mere for en artikel?

Samtidig har jeg eksperimenteret med at bestille artikler af ‘good quality‘ på BuySellText.com. De fleste bestillinger har hidtil været ‘great quality‘, men det ville jo være tosset at betale næsten det dobbelte, hvis kvaliteten næsten er den samme.

I den forbindelse har jeg kunnet konstatere fire ting:

1. Kvaliteten afhænger af emnet og hvem der skriver

Hvis fx Sonny B. skriver en fantastisk (hypotetisk) artikel om hvordan man vinder i bordfodbold, er det ikke sikkert, at han kan skrive, hvordan man bliver en god svømmer.

Hos BuySellText kan man nemlig anmode om, at en bestemt person skal skrive en given artikel, eller man kan lade det være op til dem selv.

Og skribenterne vælger gerne emner, de i forvejen ved noget om. Derfor kan det være en fordel ikke aktivt at vælge en skribent, hvis man ikke med sikkerhed ved, at vedkommende vil kunne gøre et godt stykke arbejde.

Jeg har dog fundet en skribent, som er helt perfekt. Han/hun (det er et unisex-navn) har skrevet nogle virkelig gode artikler, som kun krævede lidt tilretning. Og så er vedkommende pt ansat til den lave sats, dvs. blot $0,25 pr ord. På et tidspunkt bør jeg nok skrive til BuySellText og rose ham/hende til skyerne, også selvom det potentielt kunne medføre en forfremmelse og dermed højere pris pr ord.

2. ‘Good quality’ er en god måde at spare penge, hvis emnet kræver begrænset research.

Det gælder især korte artikler, hvor formålet med at udlicitere mest er, at spare skrivetid. ‘Great quality’ er hvis man har brug for en lidt længere, og mere gennemanalyseret artikel.

3. Stil tydelige krav

Selvom du har en bestemt artikel i tankerne, er det langt fra sikkert, at skribenten tænker på samme måde. Man skal ikke forvente, at skribenten ved, hvordan man forestiller sig, at artiklen skal se ud.

Derfor er det en rigtig god idé at være meget klar om forventningerne. Jo mere klarhed, desto større sandsynlighed for et godt resultat.

BuySellText reviderer gerne artikler, som ikke lever op til standarden eller hvor opgaven er misforstået. I det hele taget har jeg kun haft positiv oplevelse med deres support-team. Men nogle gange leverer skribenten en tekst, som lever op til alle kravene og alligevel er meget anderledes end forventet.

Da er det min egen skyld, fordi jeg ikke har udtrykt mig klart nok.

Derfor er det vigtigt at skrive præcis, hvad man ønsker. Hvem er læseren, og hvad søger de svar på? Er der nogle vigtige pointer, som skal inddrages i artiklen? Hvad skal skribenten være særligt opmærksom på? Osv. osv.

Hellere stille helt tydelige krav end at skulle omskrive eller bede om en revidering.

4. Jeg er aldrig tilfreds

Og så har jeg konstateret, at uanset hvor meget man betaler en anden skribent, så er jeg kun tilfreds hver tiende gang.

Det kan afhjælpes ved (som nævnt ovenfor) at stille meget klare krav, men jeg er muligvis også perfektionist, når det kommer til artikelskrivning. Måske er det derfor, det tager mig så lang tid selv at skrive og udgive en artikel.

Nogle gange skal man bare sige “Den er god nok” og så trykke på ‘udgiv’.

Jeg har også lært, at jeg bedst selv skriver introer. Det betyder, at jeg skal bruge lidt mere tid på hver artikel, men til gengæld sparer udgiften til nogle hundrede ord. I stedet for at bestille fx 1500 ord, kan jeg nøjes med at bestille 1200.

Jeg kan også konstatere, at produktanbefalinger bedst gøres ved, at skribenten skriver det informative materiale, og at jeg selv tilføjer anbefalingerne. Hvis fx emnet er valg af mountainbike (igen et hypotetisk emne), så beder jeg dem om at skrive hvordan man vælger den bedste cykel, derefter tilføjer jeg selv afsnittet om specifikke cykler, der matcher anbefalingerne.

Dels sparer det mig nogle ord, men jeg undgår også bøvl med “forkerte” anbefalinger. Fx hvis skribenten anbefaler et specialkonstrueret produkt, som slet ikke kan købes.

Brug Grammarly

Ud over at lære en masse om udlicitering, så får jeg også en masse øvelse i at skrive på andet end modersmålet.

Grammarly Premium er næsten et must, hvis man skriver på engelsk – både for dem, som ikke er helt trygge i sproget, men også for os andre. Med den seneste opdatering får man nemlig rigtig gode forslag til forbedret ordstilling, som får teksten til at flyde lettere.

Blog #1: Bolig

Jeg ved stadig ikke helt, hvad jeg skal synes som denne blog. Besøgstallet er ikke noget at råbe hurra for. Men vi er jo også stadig tidligt i processen, og så er der da også nogle positive ting at hæfte sig ved.

Hvad viser Search Console?

Search Console (Googles overblik over søgeresultater) viser endnu en tur op og dernæst ned. Jeg havde faktisk ikke forventet dage helt uden klik længere. Det er lidt trist at se.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at tallene for de seneste dage i figuren ikke er præcise. I følge Google Analytics har der alle dage været mindst én besøgende (ikke mig), men kurven har været nedadgående de seneste dage.

Helt skidt er det dog ikke, for udgangspunktet var meget lavt. Faktisk er besøgstallet steget med 160% sammenlignet med måneden forinden, og så kan man vel næsten ikke forvente mere.

En anden positiv melding er den månedlige status fra Search Console:

53 first impressions‘ betyder, at 53 sider fra bloggen for første gang blev vist på google.com.

Det gælder også sider, som ikke skaffer ret mange besøgende – såsom oversigter mv. Men det viser også, at mange artikler først så småt er ved at blive opdaget af Google og vist som søgeresultater, og det er et godt tegn. Det betyder måske, at jeg kan forvente en stigning i besøgstallet i den kommende måned 🤞🏻

Statusoverblik

Jeg har de sidste 30 dage brugt $296,25 på at udlicitere artikelskrivning til denne blog. I samme periode har jeg tjent $2,9 fra Ezoic.

ArtiklerSidevisningerUdgifterIndtægterAkk. indtjening
Måned 1002.7000-2.700
Måned 272500-2.700
Måned 33211300-2.700
Måned 4326000,44-2699,56
Måned 542162296,252,90-2992,91
Alle valutatal er i USD.

Man bliver ikke just rig af at tjene 1 kr. for hver 100 kr. brugt 😄 Men, hey, det er et langsigtet projekt, og jeg er tilfreds med endelig at have fundet et stabilt sted at bestille artikler fra.

Hvad skal der ske i næste måned?

Jeg ved det helt ærligt ikke. Det fornuftige ville nok være at producere en hel masse artikler, men er det tiden (og pengene) værd i forhold til at fokusere på den anden blog?

På den anden side er dette utvivlsomt en mere indbringende niche, hvis man fokuserer på reklameindtægter pr 1.000 besøgende:

Blog #1
Blog #2

Selvom værdierne ovenfor er baseret på lave besøgstal, så er de alligevel gode indikatorer. Når jeg dykker ned i de enkelte artikler, er der især nogle emner, som tydeligt appellerer til en mere indbringende målgruppe.

Konklusionen må være, at jeg udgiver mindst 10 artikler i den kommende måned og bruger en del tid på at udvælge de helt rigtige emner.

Blog #2: Dyr

I oktober nåede jeg Pizza Day! Det vil sige, at bloggen har indtjent $5 siden starten. Selvom jeg samtidig har brugt en mindre formue på at udlicitere artikelskrivningen, så er Pizza Day den første rigtige milepæl.

Hvad viser Search Console?

De seneste dage har der været en nedadgående tendens, men sammenlignet med forrige måned er besøgstallet fra Google steget med 43,4%.

Jeg er pt ret tilfreds med denne udvikling. Der har været i alt 712 sidevisninger, hvoraf 586 kom fra Google, 35 fra Pinterest og resten fra diverse andre kilder.

Det lille antal nye impressions tyder på, at meget allerede bliver set. Men da jeg har publiceret ret mange nye artikler i oktober, håber jeg, at dette vil stige i november.

Pinterest giver (lidt) resultater

Jeg deler nu konsistent alle nye artikler på Pinterest, og det ser ud til at have en effekt. Jeg har fx fået min første følger på Pinterest! Endda en person med relativt mange følgere og besøgende.

Dertil har to andre gemt et at mine ‘pins’ på deres Pinterest-profiler. Jeg er ikke sikker på, hvad det indebærer, men det er da et tegn på, at de bliver set og værdsat 😂

Pinterest saved pin
Pinterest saved pin 2

Jeg ved godt, at kun drejer sig om tre mennesker, men det er alligevel et win i min bog. Det er ligesom den gang jeg fik min første abonnent på Pengepugerens nyhedsbrev for flere år siden (og hun er der forsat!). Det er vigtigt med den slags små sejre for at holde motivationen oppe.

Det er også vigtigt, fordi det er tegn på, at metoden virker. At jeg gør noget rigtigt og ikke bare famler i blinde.

Statusoverblik

ArtiklerSidevisningerUdgifterIndtægterAkk. indtjening
Måned 151211650-165
Måned 21026103,270-268,27
Måned 314139202,440,16-439,84
Måned 4194971283,10-564,74
Måned 5347122104,17-770,57
Alle valutatal er i USD.

I følge Project 24s timeline er jeg med andre ord langt forud på sidevisninger (200) til trods for at være langt bagud på antal artikler (70).

Hvad skal der ske i næste måned?

Det gælder om ikke at hvile på laurbærrene. Nogle få heldige resultater kan hurtigt vendes til det modsatte, og derfor skal der smedes, mens jernet er varmt.

Jeg udgiver derfor i den kommende måned mindst 20 artikler på denne blog. Nogle bliver udliciteret, andre skriver jeg selv. Ellers indhenter jeg aldrig timeline.

Gå til oversigt over alle statusopdateringer

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com