Følg Pengepugerens crowdlending-eventyr

I september 2016 startede Pengepugeren med at investere lidt penge i udlån til private og virksomheder. Herunder kan du se Pengepugerens afkast fra crowdlending og lignende P2P-investeringer. Du kan også læse mere uddybende om erfaringerne med crowdlending her.

Pengepugerens Crowdlending-historik

crowdlending afkast graf
crowdlending afkast tabel

Læs kommentarer til resultaterne fra og med september 2017.

Historik

September 2016: Oprettede konto hos Bondora.

September 2016: Oprettede konto hos Flex Funding.

November 2016: Oprettede konto hos Mintos med Euro (EUR).

December 2016: Oprettede konto hos Mintos med tjekkiske kroner (CZK).

December 2016: Oprettede konto hos Mintos med polske złoty (PLN).

December 2016: Oprettede konto hos Mintos med danske kroner (DKK).

Juni 2017: Oprettede konto hos Lendino med danske kroner (DKK).

Juni 2017: Oprettede konto hos Brickshare med danske kroner (DKK). Teknisk set er Brickshare aktieinvestering, men platformen inkluderes alligevel her. Glæd jer til en anmeldelse i efteråret.

Oktober 2017: Oprettede konto hos Housers med Euro (EUR).

November 2017: Oprettede konto hos PeerBerry med Euro (EUR).

Annonce

Kommentarer til afkast fra crowdlending

Januar 2018: Brickshare betalte udbytte

Første måned af 2018 bød ikke på de store overraskelser i hverken positiv eller negativ retning.

De russiske rubler hos Mintos holdt desværre ikke så længe som håbet. Der var ganske vist fine renter og afdrag, men antallet af lån var for lavt, så pengene lå bare og samlede støv. Og er der noget, jeg ikke kan lide, så er det penge uden arbejde. Derfor flyttede jeg dem over til EUR-kontoen, hvor der altid er rigeligt med lån.

Der er dog sidenhen kommet lidt flere RUB-lån til, så måske kaster jeg mig over dem igen. Renter på 17 % er jo ikke at kimse af.

Afkastet fra Bondora er endnu en gang faldet lidt. Det skyldes ikke et en lavere intern rente, men fordi jeg (som nævnt under december 2018) for en periode er stoppet med at geninvestere indkomne renter og afdrag. Pengene skal nemlig bruges til et forsøg med at opkøbe højrisikolån fra Bondoras ‘secondary market’. Jeg har desværre ikke haft tid til at gennemføre det nødvendige forudgående analysearbejde, så der ligger i skrivende stund 141 EUR og venter på at blive aktiveret…

Og så har jeg fået første “rigtige” udbyttebetaling fra Brickshare: Hele 42 kroner! Og fremadrettet burde jeg modtage udbytte hver måned. Det afspejles dog ikke i tabellen ovenfor, fordi pengene udbetales direkte til vores bankkonto.

Om alt går vel, kunne jeg godt finde på at kaste flere penge efter Brickshare i fremtiden.

December 2017: Cashback og Russiske rubler hos Mintos

December gik ganske godt. Den interne årlige rente (11,67 %) er næsten den samme som for november. Det er rart med stabilitet.

Afkast er faldet lidt for Bondora. Det skyldes. at jeg midlertidigt har stoppet geninvestering. Kontanterne skal bruges til et projekt med at købe udvalgte højrisikolån. Mere om det senere.

Det har især været en god måned hos Mintos. I december måned kørte de en kampagne med op til 5 % cashback for langsigtede lån. For at udnytte denne mulighed mest muligt, ændrede jeg autoinvestor til kun at købe lån med min. 60 måneders tilbagebetlingstid. De dejlige cashback-penge betyder, at afkastet var højere i december end tidligere, og forventes at falde til normalniveauet igen i januar. Dejligt med lidt ekstra “gratis” penge.

Kursen på PLN er steget lidt, og det øgede afkastet.

I december introducerede Mintos også lån fra Rusland i russiske rubler. Rublen er ikke den mest stabile valuta, og jeg ved heller ikke helt, hvor meget tillid man bør have til landes finanssektor. Men Mintos’ beskrivelse af den ny samarbejdspartner lød ganske interessant (mine fremhævelser):

Established in 2013, PimPay is a Russian working capital financing service for the e-commerce industry which is changing the game for online shops. Instead of waiting 7-28 days for goods to be delivered to get paid, PimPay allows shops to receive cash before delivery. PimPay offers these low-risk business loans relying on of independently developed scoring model, automatic control and repayment mechanisms.

[…] The business loans PimPay offers investors on the Mintos marketplace range from RUB 10 000 to RUB 1 million, with a repayment period of up to 30 days. The average net annual return for investors investing in RUB will be up to 17.5%.

PimPay loans will be supplemented with a buyback guarantee covering loans delinquent for more than 60 days. Historically, the share of PimPay loans late by 60 days or more has been below 1%. To retain its skin in the game, PimPay will keep at least 5% of each loan on the Mintos marketplace on its balance sheet.

Jeg overførte omkring 1.000 kr. samme dag. Det var lidt penge, der lå og samlede støv på en Borderless Account. Men jeg kunne godt finde på at øge det tal. Første måned med russiske lån viser kun en intern rente på 0 %, men det skyldes, at ingen endnu er nået til første afdragsdato. Det burde ændre sig i januar.

Risici: Rublen er som nævnt ret ustabil, og den har tidligere været stærkt plaget af inflation. Vi kan sandsynligvis forvente en fortsat faldende DKK/RUB-kurs, og den faldt da også en smule i december. Men med 17,5 % i rente, er et mindre kursfald bestemt til at leve med.

Afkastet hos Flex Funding stiger fortsat langsomt. Men jeg er blevet træt af at skulle holde øje med nye lån, for at kunne geninvestere. Så jeg er begyndt at trække penge ud med henblik på at stoppe helt hos Flex Funding. Det samme er tilfældet for Lendino – hvor jeg tilmed har 2 lån i restance, som pt er overdraget til retslig inkasso. Jeg har endnu ikke afskrevet lånene, men såfremt de ikke kommer ind (helt eller delvist), bliver det en ussel oplevelse. Det er sgu lidt sølle at miste 2.000 ud af 7.000 kr.

Brickshare: Fra 2018 burde der begynde at komme husleje ind.

Housers: Der er kommet en lille bitte smule husleje ind. Housers estimerer, at jeg dertil har haft en pæn forøgelse i friværdien. Men det medregner jeg som tidligere nævnt (se status for november) først, når en ejendom (eller andel) er solgt, og friværdien realiseret. Pt. er afkastet derfor til at overskue, men det burde meget gerne ændre sig i løbet af 2018.

I december kom der også gang i afdragene hos PeerBerry. Det er faktisk en fin lille platform. Let et benytte, ikke så meget lir – bare 12 % fast rente med buyback garanti. Jeg var lidt forsigtig, fordi det er en så ny platform, men hvis det fortsætter som hidtil, kunne de godt blive en interessant platform for diversificering. Et glimrende supplement til Mintos.

Godt nytår! 🍸

November 2017: Vi afprøver PeerBerry

Den samlede interne rente stiger fortsat. Det samme gør renten fra alle platforme bortset fra Lendino.

Hvorfor stiger afkastet fra Lendino ikke?

Fordi hele to låntagere endnu ikke har betalt. Det er med andre ord 2.000 kr., som er ude at svømme på den konto. Jeg har derfor mistet lidt at interessen for at investere i Lendino, og har trukket 1.000 kr. i kontanter ud.

Men hvad skal man så gøre med de 1.000 kr.? Efter lidt chatten frem og tilbage via LinkedIn med en læser, valgte jeg at afprøve en splinterny platform, kaldet PeerBerry. De lover hele 12 % rente plus buyback garanti, og er ejet af en stor udlånsvirksomhed. Du kan læse min foreløbige anmeldelse af PeerBerry på Money Brewer. Næste måned burde der være kommet lidt renteindtægter ind, så det bliver spændende at følge med i.

Teknisk set har der også været en værdistigning hos Housers. De Skriver i al fald, at mine ejendomme er steget i værdi:

Housers Dashboard

Men jeg venter med at medregne den slags tal, indtil der kommer kontanter ind. Generelt er jeg dog positiv. Housers har potentiale til at blive en god investering.

Oktober 2017: Nu med Housers

En udmærket måned med en lille stigning på de fleste fronter. Den polske złoty er oppe igen, hvilken kan ses på afkastet for Mintos (PLN). Lendino og Flex Funding stiger også langsomt med sikkert.

Den 24. oktober oprettede jeg en konto hos Housers og overførte lidt penge for at afprøve konceptet. Jeg har desuden været i kontakt med Housers, for at forstå konceptet bedre. Forvent en anmeldelse om en måned eller to, når der er kommet lidt renter ind, og jeg har høstet mere praktisk erfaring. Det bliver spændende at skulle følge med i, hvad der sker på det sydeuropæiske ejendomsmarked.

September 2017: Brickshare og polske penge

Generelt et udmærket resultat for september. Desværre med nedgang i Mintos (PLN) fordi den polske złoty er faldet lidt i værdi i forhold til kronen. Dertil har det været ret få nye DKK-lån hos Mintos, som har medført, at over 2.000 kr. har ligget uinvesteret, og derfor ikke har givet renter. Heraf den faldende renteindtægt.

Der er endnu ikke kommet lejeindtægt fra Brickshare, selvom det var planen, at første betaling ville blive i september. De var vist en anelse for optimistiske mht. tidsperspektivet i prospektet.
(Edit: Brickshare lover første betaling i januar 2018.)

Flex Funding og Lendino stiger fortsat støt.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com