Pengepugerens første post

0
158

Velkommen, kære læser, til Pengepugerens blog.

Her skal vi tale om regnskaber, budgetter, investering, forbrug og alt andet, der vedrører penge. Især skal vi vende hver en sten i jagten på økonomisk uafhængighed, og vi skal diskutere, hvordan man akkumulerer penge ved at moderere sit forbrug uden at leve på en sten.

Hvem er Pengepugeren? Pengepugeren er ægtemand og far på omkring de 30. Pengepugeren har bil og bolig og går på arbejde fem dage om ugen. Hr. Og fru Pengepuger har været på arbejdsmarkedet siden studieafslutning i 2010, og har en ganske gennemsnitlig dansk indtægt fra jobs, de for det meste holder af.

Familien Pengepugers plan er at leve et godt liv og samtidig tænke over de enormt mange steder, hvor folk ofte smider penge ud af vinduet til ingen verdens nytte. Vores mål er at opnå total økonomisk frihed gennem nedenstående 4 punkter. Følger du tålmodigt disse punkter, er du så godt som garanteret monetær rigdom. Og gør du jagten til en hobby, i stedet for en sur pligt, er du allerede godt på vej i mål.

  • Minimer forbruget: Find de billigste måder at opnå ønskede goder på. Køb ikke noget spontant, men tænk før du handler.
  • Følg et budget: Hav altid styr på alle indtægter og udgifter. Brug altid færre penge end du tjener. Hver eneste måned.
  • Optag aldrig gæld: Gæld er dyrt i renteudgifter. Gæld skaber en fast månedlig udgift, og flytter dig derved længere fra økonomisk uafhængighed. Og så underminerer gæld den selvdisciplin der skal til, for at styre sin økonomi med hård hånd og puge så mange penge sammen som muligt. I visse tilfælde kan det dog give mening at påtage sig gæld til bolig (hvis det afbetales aggressivt). Mere herom i en senere post.
  • Spar op og invester: Opsparing er en naturlig forlængelse af punkt 2, men det skal have sit eget punkt, fordi det er vigtigt at fokusere på denne fundamentale forudsætning for økonomisk uafhængighed. Investering er nødvendig, fordi penge på en almindelig indlånskonto ikke skaber flere penge, men derimod mister værdi i takt med inflationen. Penge skaber flere penge, hvis man er villig til at lade dem arbejde for sig.

Læs med her på bloggen, hvor Pengepugeren rundhåndet uddeler tips til at optimere økonomien, og sparker til motivationen. Helt gratis.

Artikelbillede: 401(K) 2012 | Flickr
Annonce

SKRIV ET SVAR

Indtast din kommentar!
Skriv dit navn her