Pengepugerens første post

Velkommen, kære læser, til Pengepugerens blog.

Her skal vi tale om regnskaber, budgetter, investering, forbrug og alt andet, der vedrører penge. Især skal vi vende hver en sten i jagten på økonomisk uafhængighed, og vi skal diskutere, hvordan man akkumulerer penge ved at moderere sit forbrug uden at leve på en sten.

Hvem er Pengepugeren? Pengepugeren er ægtemand og far på omkring de 30. Pengepugeren har bil og bolig og går på arbejde fem dage om ugen. Hr. Og fru Pengepuger har været på arbejdsmarkedet siden studieafslutning i 2010, og har en ganske gennemsnitlig dansk indtægt fra jobs, de for det meste holder af.

Familien Pengepugers plan er at leve et godt liv og samtidig tænke over de enormt mange steder, hvor folk ofte smider penge ud af vinduet til ingen verdens nytte. Vores mål er at opnå total økonomisk frihed gennem nedenstående 4 punkter. Følger du tålmodigt disse punkter, er du så godt som garanteret monetær rigdom. Og gør du jagten til en hobby, i stedet for en sur pligt, er du allerede godt på vej i mål.

  • Minimer forbruget: Find de billigste måder at opnå ønskede goder på. Køb ikke noget spontant, men tænk før du handler.
  • Følg et budget: Hav altid styr på alle indtægter og udgifter. Brug altid færre penge end du tjener. Hver eneste måned.
  • Optag aldrig gæld: Gæld er dyrt i renteudgifter. Gæld skaber en fast månedlig udgift, og flytter dig derved længere fra økonomisk uafhængighed. Og så underminerer gæld den selvdisciplin der skal til, for at styre sin økonomi med hård hånd og puge så mange penge sammen som muligt. I visse tilfælde kan det dog give mening at påtage sig gæld til bolig (hvis det afbetales aggressivt). Mere herom i en senere post.
  • Spar op og invester: Opsparing er en naturlig forlængelse af punkt 2, men det skal have sit eget punkt, fordi det er vigtigt at fokusere på denne fundamentale forudsætning for økonomisk uafhængighed. Investering er nødvendig, fordi penge på en almindelig indlånskonto ikke skaber flere penge, men derimod mister værdi i takt med inflationen. Penge skaber flere penge, hvis man er villig til at lade dem arbejde for sig.

Læs med her på bloggen, hvor Pengepugeren rundhåndet uddeler tips til at optimere økonomien, og sparker til motivationen. Helt gratis.

Artikelbillede: 401(K) 2012 | Flickr

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com