Sådan opsætter du automatisk opsparing i Revolut

Automatisk investering med Revolut

Jeg har et par gange, her på bloggen og i podcasten, nævnt muligheden for automatisk at spare lidt ekstra op, hver gang du bruger dit betalingskort fra Revolut (affiliate link).

Konceptet består i, at ethvert køb afrundes til nærmeste tikrone, og differencen automatisk overføres til en opsparingskonto. Det er jo en ganske glimrende løsning, som gør det let at spare op, uden at du mærker ret meget til det.

Måske endnu smartere, så kan metoden bruges til ikke bare at opspare kontanter, men også automatisk at investere pengene i kryptovaluta eller guld og andre råstoffer. Det gør det let at lave små investeringer uden at skulle gøre et stort nummer ud af det.

I dag skrev en læser-lytter og spurgte, hvordan man i praksis benytter sig af denne mulighed, så jeg tog nogle screenshots for at illustrere processen.

Erfaringsmæssigt indikerer selv én mail dog, at der typisk er mange flere, som tænker på det samme, men som ikke har skrevet ind. Så i stedet for kun at svare direkte i mailen, kommer her en hurtig vejledning i, hvordan du opretter automatisk opsparing og investering med Revolut:

Indholdsfortegnelse

1. Opret en konto på Revoluts website, og installer app’en

Processen er ret enkel, men man skal igennem det sædvanlige med EUs hvidvaskningsbøvl.

2. Bestil et gratis betalingskort via app’en

Når du åbner app’en, bliver du garanteret mødt med en opfordring til at bestille et betalingskort. Kortet er gratis for alle nye brugere. Du kan også opgradere til en betalt service med et mere fancy kort og ekstra services, som måske/måske ikke giver mening for dig.

3. Klik på “Vaults” i menuen i toppen

4. Klik på “Create Vault”

5. Vælg “Personal Vault”

6. Giv din vault et navn

Fx “Min opsparing” og klik på “Continue”.

7. Vælg et mål

Her vælger du den valuta, kryptovaluta eller det råstof, du gerne vil spare op i. I eksemplet nedenfor har jeg valgt XAU, som er guld, men du kan også vælge danske kroner (DKK), Bitcoin (BTC) og en lang række andre muligheder.

Størrelsen på dit mål betyder ikke rigtig noget, hvis du bare vil spare op. Men du får en besked, når målet er nået. Du kan også sætte en deadline (eller lade være).

Klik på “Continue”

8. Opsæt automatisk opsparing

Klik på den lille kontakt ud fra “Spare change”, for at aktivere automatisk opsparing af differencen fra dine fremtidige køb.

Du kan vælge blot at runde op til nærmeste 10 kr., eller du kan gange differencen med 2, 3, 4, 5 eller 10. Hvis du vælger x1 vil 3 kr. således blive overført til din vault, når du fx foretager et køb på 97 kr. Hvis du vælger x2, vil beløbet være 6 kr. osv.

Klik på “Continue”.

9. Opsæt eventuel fast overførsel

Nu skal du vælge, om du også vil overføre et fast beløb hver dag/uge/måned. Hvis du ikke vil det, kan du klikke på “Not now” i toppen af skærmen.

10. Nu er den klar til brug

Nu har du en vault, der automatisk lægger penge til side, hver gang du betaler med kortet – hvad enten det er i Superbrugen eller online.

Når du en gang har brug for pengene, kan du klikke på “Withdraw”. Der er ingen begrænsning på, hvor ofte eller hvornår du kan hæve. Hvis du ønsker at øge det beløb, du sparer, kan du til enhver tid gå tilbage og ændre indstillingerne.

Bemærk, at kryptovaluta og råstoffer er deponeret hos Revolut. Du kan ikke fx overføre Bitcoin til en privat wallet, men vil være nød til at realisere investeringen ved at velske til en fiatvaluta (kroner, dollar, euro mv.).

Jeg håber, at denne vejledning var nyttig. Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at skrive dem i kommentarerne nedenfor :-)

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

4 kommentarer til “Sådan opsætter du automatisk opsparing i Revolut

 1. tak for fin vejledning. har nogle spørgsmål.
  1. hvordan/med hvilke parametre har du sat den op?
  2. Koster det er gebyr at bruge kortet i brugsen
  3. hvordan med evt. afkast fra Guld og Skat.
  4. kan man investere i ETF via metoden her? eller er det kun krypto, guld og råstoffer?

  1. Hej Tousgaard

   1. Jeg har sat min op med x1 afrunding.
   2. Der er ikke gebyr ved almindelig brug af kortet. For standardkunder (inklusive undertegnede) tager de gebyr, hvis man vil veksle mellem valutaer, vil handle aktier osv. – men ved basic brug er der ingen udgifter.
   3. Så vidt jeg er orienteret (men ikke vil stå på mål for), beskattes guld, som købes med henblik på investering, som personlig indkomst. Præcis hvor på årsopgørelsen må jeg være svar skyldig, for jeg har endnu aldrig solgt guld :)
   4. Ikke hos Revolut, og jeg har ikke hørt om andre steder, hvor det kan lade sig gøre. En mulighed er at oprette en vault i danske kroner, og så fra tid til anden overføre beløbet til Saxo Bank, Nordnet eller lignende. Men helt automatisk vil det jo ikke være.

 2. Nu har jeg prøvet at følge guiden. Når jeg kommer til pkt. 7 – Dit mål, så kan jeg kun vælge Valuta(er) og ikke guld (XAU), råstof. Skal man aktivere andet først?

  1. Ikke så vidt jeg husker.
   ER Bitcoin (BTC) eller sølv (XAG) heller ikke tilgængelig, eller er det kun guld?
   Er XAU en valgmulighed, hvis du foretager en almindelig veksling fra fx DKK?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com