Outsource dine projekter til Fiverr.com

Outsource til Fiverr

Outsourcering var tidligere forbeholdt store opgaver hos virksomheder og offentlige myndigheder, men takket være blandt andet Fiverr er det i dag også en mulighed for private med mindre opgaver. Hvis du ikke kender fiverr.com, så er du gået glip af en let, prisvenlig og hurtig måde at outsource mange af de opgaver, som du ikke kan (eller gider) at gøre selv.

Indholdsfortegnelse

Hvad er Fiverr?

Princippet bag Fiverr er, at professionelle og amatører fra hele verden tilbyder alverdens serviceydelser for (som udgangspunkt) 5 US dollars (ca. 30kr.). Du kan med andre ord uddelegere mange af dine egne projekter – små som store –  til en god pris. Det kan være webudvikling, grafisk illustration eller sprog.

Måske har du skrevet en fantastisk bog, men du er en klovn til grafik og mangler en flot forside. Eller måske skal bogen oversættes til japansk og markedsføres i Japan. Tidligere var alene udsigten til at lede efter den helt rigtige oversætter og den bedste grafiker tilstrækkeligt til at give både stress og lommesmerter. Men ikke med Fiverr. Her kan du vælge blandt et væld af dygtige folk, se deres værker og læse anmeldelser fra tidligere kunder.

Ud over de typiske udliciteringsopgaver tilbydes også mange usædvanlige ydelser på Fiverr. Mangler du eksempelvis en fødselsdagssang eller en daglig påmindelse om at være AWESOME, så kan du finde det. Hvis du drømmer om at få din sang sunget af en motorsavsjonglerende galning mand, kan det også lade sig gøre. Næsten alt, hvad der kan leveres digitalt, kan købes. Og hvis netop din opgave endnu ikke udbydes, så kan du oprette en forespørgsel. Kun fantasien sætter grænser.

Alt det for bare 30 kroner?

$5 er ikke mange penge, og selvom der er gode penge at spare ved at benytte Fiver, så får man naturligvis sjældent meget for $5 alene. Man kan godt få mindre opgaver udført, men ofte er det nødvendigt at tilkøbe ekstraopgaver. Ikke desto mindre er det stadig en yderst prisvenlig måde at få udført professionelt arbejde på.

De gode priser skyldes dels, at mange sælgere bor i lande, hvor leveomkostningerne er betydeligt lavere end i Danmark, men også, at mange sælgere er autodidakte, som har lært deres fag gennem erfaring frem for skolebøger. Autodidakt ekspertise anerkendes desværre ikke altid som ”fint nok” i forhold til formelle skolepapirer, til trods for at der findes rigtig mange mennesker med stort engagement og omfattende erfaring uden formelle diplomer. Men vi Pengepugere ved heldigvis bedre, og det kommer os til gode, fordi vi kan få professionelt arbejde udført til konkurrencedygtige priser.

Skulle man selv have tid og relevante kvalifikationer, kan man i øvrigt også sagtens selv tilbyde sine kvalifikationer på Fiverr. Det har jeg dog ikke personlig erfaring med, og derfor vil jeg i denne omgang ikke komme ind på, hvordan man tjener penge på Fiverr. Men hvis du har sælgererfaring fra Fiverr eller lignende sites, vil jeg meget gerne bringe din historie.

Hvordan outsourcer jeg mine projekter til Fiverr?

Det vigtigste er, at finde den rigtige sælger til din opgave. Det vil sige en sælger som er pålidelig, dygtig og som kan tilbyde netop det, du leder efter. Søgning efter sælgere gøres enten ved at bruge søgefeltet eller menuerne. Prøv at være kreativ med din søgning, så du får sælgere med, som du måske kan bruge, men som ikke målretter sig din specifikke opgave.

I søgeresultatet kan du filtrere på flere parametre, herunder level. Level er opdelt i New seller, Level One, Level two og Top rated seller. For at finde de bedste kandidater til din opgave, skal du som udgangspunkt udsøge Top rated sellers. Det er sælgere af høj kvalitet, med meget positiv feedback fra brugerne, og som er manuelt udvalgt af Fiverr. Hvis du finder en egnet sælger blandt denne gruppe, kan du være næsten sikker på, at få en god vare og en god service.

Alt efter hvilken opgave du skal have udført, kan udvalget af top rated sælgere godt blive lidt snævert. Så vælg også gerne Level two, for et større udvalg. Hvis en sælger er Level one, betyder dog ikke automatisk, at de er dårlige. Nye sælgere med god track rekord bliver forfremmet til Level one. Hvis du kan finde en Level one sælger med positiv feedback fra tidligere kunder, og hvis du synes, at han/hun ser ud til at kunne sit kram, så kan du muligvis gøre en god handel hos en dygtig ny sælger, som stræber efter at blive Top rated. Hvis du vælger en ny sælger med få feedbacks fra tidligere kunder, løber du naturligvis en vis risiko, men du har også muligheden for at gøre en god handel.

Når du har fundet en eller flere potentielle sælgere, skal du kigge på deres tidligere arbejde. Når du finder noget, du kan lide, er det vigtigt at læse deres beskrivelse og eventuelt kontakte vedkommende. Ofte er de $5 kun lokkemad, som giver et meget basalt produkt. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man har brug for, og hvilke tilkøb (“Gig Extras”), der eventuelt er nødvendige, inden man bestiller en opgave. Hvis du fortryder en bestilling, har det nemlig negativ effekt på sælgers rating.

Tilkøb af ekstra opgaver

Tilkøb (“Gig Extras“) kan tilvælges senere i processen, hvis du kommer i tanke om, at du skulle bruge noget ekstra. Jo højere level en sælger har, desto flere tilkøbsmuligheder kan de tilbyde.

Betaling og bestilling

Når du har udvalgt en sælger, betaler du via PayPal eller kortbetaling og pengene bliver deponeret hos Fiverr. Når opgaven er udført og godkendt, overfører Fiverr pengene (minus ca. 20 %) til sælger efter en periode på 14 dage.

Efter betaling laver du en beskrivelse af opgaven og vedhæfter eventuelt relevante filer til sælger. Giv sælger al den information, som er nødvendig, for at han/hun kan gennemføre opgaven uden først at skulle bede dig om uddybende forklaring. Herefter venter du på deadline.

Når sælger har udført opgaven, får du en e-mail. Hvis du intet foretager dig, vil opgaven blive markeret som afsluttet efter tre dage. Hvis du har kommentarer eller rettelser, kan du bede om en modifikation. Så bliver opgaven markeret som ”rejected” indtil sælger reagerer. Når opgaven er fuldført til din tilfredshed, markerer du opgaven som afsluttet.

Bemærk: I lighed med eBay er en sælgers troværdighed baseret på ratingsystemet. En sælgers rating betyder alt, fordi negativ feedback medfører, at de vil blive fravalgt af potentielle fremtidige kunder. Hvis du er tilfreds med resultatet, bør du derfor altid give topkarakter. Hvis du er utilfreds, så giv sælger mindst én ærlig chance for at forholde sig til din reklamation, inden du giver dem en dårlig karakter. Lad være med at downrate, bare fordi du har en dårlig dag!

Tips og tricks som køber hos Fiverr

– Alle sælgere tilbyder et basisprodukt til kun $5. Hvis du har et større projekt i støbeskeen, kan du derfor bestille små “prøveopgaver” hos flere sælgere for $5 hver. Den sælger som har gjort det bedste arbejde, kan du herefter vælge til dit projekt.

– Kend sælgers politik vedr. modifikationer (revisions). Nogle sælgere tilbyder et uendeligt antal modifikationer, andre tilbyder en eller to revisioner med mulighed for at tilkøbe flere. Det er ærgerligt at blive uvenner med en sælger, fordi der er uenighed om hvor mange rettelser du kan kræve.

– Læs sælgers beskrivelse grundigt, inden du bestiller en opgave. Det er ikke rimeligt at annullere en opgave, som han/hun ikke kan/vil udføre, blot fordi du ikke har læst beskrivelsen ordentligt.

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com