Overvej et shoppestop, hvis du shopper for meget

Shopping
Dette gæsteindlæg er skrevet af Mads Phikamphon. Mads er minimalist og freelance konsulent. Han blogger om minimalisme m.m. på Genvejen.

Hvis du også har et super gæsteindlæg, som lige er noget for Pengepugerens læsere, så læs her.

Der er mange folk der har problemer med at begrænse sig i deres indkøb. Det gælder ikke mindst når der skal købes tøj, sko og accessories, hvor det for mange især kvinder går helt galt.

Selvom det på ingen måde er nødvendigt, så er der mange der bruger flere tusinde kr om måneden på tøj, sko og accessories. Flere tusinde kr som kunne være brugt på noget mere spændende end mode – eller som der måske slet ikke var plads i økonomien til at bruge i første omgang!

Indholdsfortegnelse

Tag et shoppestop

For at prøve at begrænse deres indkøb, så er der rundt omkring folk der prøver at tage et såkaldt shoppestop. Dvs. at de i en periode forsøger ikke at købe noget udover det mest nødvendige (mad o.lign.).

Der er endog flere modebloggere der har taget et shoppestop, ligesom der i Jubii’s debatforum er en tråd med folk der hjælper hinanden med at tage et shoppestop.

Det er ikke så let som det lyder

Umiddelbart lyder det rigtig fornuftigt at tage et shoppestop hvis man har problemer med at begrænse sig i sine indkøb, men desværre er det slet ikke så let som det lyder at tage et shoppestop.

Der er rigtig mange der falder i undervejs, så derfor er her en rigtig fornuftig guide til at komme gennem dit shoppestop.

Planlæg dit shoppestop

Kort fortalt så gælder det om at planlægge dit shoppestop fra starten af. Dvs. du skal planlægge hvor længe dit shoppestop skal vare, hvad du må købe undervejs og om der må være nogen undtagelser ifht. fx. gavekort, køb af gaver og tilbud på tøj som du har gået og drømt om.

Planlægger du dit shoppestop ordentligt fra starten af, så bliver det meget nemmere at komme igennem shoppestoppet end det eller ville have været.

Undgå fristelser

Når du er startet på dit shoppestop, så gælder det om ikke at falde i. Dvs. at du skal holde dig fra at gå i butikker, læse modeblogs og abonnere på en masse nyhedsbrev om tøj.

Det gælder altså om at begrænse fristelserne til at købe tøj o.lign. Ser du alligevel noget du føler du bare må have, så har guiden på Smykker.Me et par gode tips.

Et tip er fx. at du kan skrive ned hvad du drømmer om undervejs i dit shoppestop og så tage et kik på listen når shoppestoppet er overstået (der er en vis sandsynlighed for du ikke længere drømmer om tingene til den tid).

Tag kun kontanter med

Skal du ind til byen med alle dens butikker, så bør du sikre dig mod shopping inden du tager afsted og går rundt mellem de mange fristelser.

Helt konkret så foreslår Smykker.Me at du lader dit dankort blive hjemme. I stedet skal du nøjes med at tage en begrænset mængde kontanter med, så du ikke kan købe mere end det du er kommet for at købe.

Dvs. at hvis du fx. skal på cafe med en veninde, så skal du tage kontanter med til det og intet andet (og inden du startede på dit shoppestop bør du have planlagt om du må bruge penge på cafebesøg o.lign. eller ej).

Efter dit shoppestop

Selvom det er svært at komme gennem et shoppestop, så er der folk der klarer det. Og for nogle af dem der klarer det, så begynder der en helt ny livsstil hvor der er mindre fokus på forbrug.

Sker det også for dig, så skal du huske på at du kan sælge dit overflødige tøj på nettet eller til visse genbrugsbutikker.

Artikelbillede: Matthias Ripp

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com