Om at starte egen virksomhed med lille startkapital

Dette gæsteindlæg er skrevet af Simon Nygård, som driver Bomo.dk. I dette indlæg fortæller Simon lidt om hvordan han som helt ung startede sin webshop sammen med en kammerat og meget begrænset startkapital.

Hvis du også har et super gæsteindlæg, som lige er noget for Pengepugerens læsere, så læs her.

Jeg hedder Simon Nygård og driver til dagligt Bomo.dk sammen med min partner. Siden jeg var 14 år, har jeg tjent penge på nettet, eller rettere sagt har jeg geninvesteret pengene på andre forretninger. Mit valg om at geninvestere alle pengene på at vækste forretningen, har resulteret i, at vi (Jeg og min partner) i dag står med eget kontor og lager i Odense, og har frie hænder til at investere i markedsføring og indkøb af varer.

Startede med 800 kr.

Jeg tjente de første 800 kroner på nettet via reklamevideoer på Facebook. ”Hvis jeg kan tjene 800 kroner på nettet, så kan jeg også tjene mange flere tusinder”, tænkte jeg. Så I stedet for at brænde pengene af på forskelligt gøgl, som man nu gør som 14 årig, allierede jeg mig med min gode ven Hjalte Lund.

Vi blev hurtige enige om, at vi skulle stifte en webshop, men det krævede lige lidt penge først. De penge blev en blanding af de 800 kroner fra videoreklamer og penge fra vores konfirmation. Vi skød i alt 4.000 kroner ind i den nystartede webshop, som gik til indkøb af varer, domæne og e-platform. Webshoppen gik i luften i januar 2013. De 4.000 kroner lyder måske ikke af meget, men det er faktisk dem, der er grundstenen (plus hårdt arbejde) til at vi i dag står med en månedlig omsætning på mange tusinde om måneden.

Men hvordan kan en sølle startkapital på 4.000 kroner skabe sådan en forretning? Svaret er simpelt: Geninvestering og hårdt arbejde.

Det siger sig selv, at med sådan en lille startkapital, kan du ikke forvente mange tusind kroner i omsætning den første måned. Men med den rigtige indstilling, kan du hurtig vækste din forretning med en forholdsvis lille startkapital.

Geninvestering af indtjeningen…

Da jeg og min partner startede webshoppen, var i hjemmeboende, og derfor havde vi ikke behov for at trække penge ud til os selv. Det betød, at indstillingen til de penge der kom ind i forretningen var, at de skulle ud at ”arbejde” igen. Hver en krone blev vendt og drejet. Det betød, at vi aldrig stod med en bankbog på over 10.000 kroner, i hvert fald ikke de første par år. Stod der et par tusind på kontoen, så blev de hurtig brugt på nye varer eller markedsføring.

Denne metode med at geninvestere alt hvad der kom ind, var med til at skubbe os i den rigtige retning. Jeg tror, at der er mange, der kan blive fristet til at hive et par tusind ud af firmaet, hvis det går godt i opstartsfasen. Men jeg mener, at det er super vigtigt at opbygge en sund forretning uden mangel af penge til at investere. Det betyder også, at vi kun har hevet et par tusind ud til os selv i webshoppens nu snart 3 års levetid.

Annonce

De penge, som bliver forvaltet i forretningen, har jeg ikke rigtig noget forhold til. Man kan sige, at jeg ser de penge som en slags matadorpenge, som bare er noget, der er med til at udvikle forretningen.

Ved at undlade at hive penge ud til dig selv som overskud, giver du dig selv en kæmpe frihed. En frihed til at investere i helt nye varegrupper eller i mere professionel markedsføringshjælp. På den måde har vi haft rig mulighed for at udforske på forskellige områder.

Ved at forvalte pengene som vi nu har gjort, har vi fået nogle erfaringer, som vi ikke ville være foruden. Som iværksætter, uanset hvilken branche du er i, vil du begå fejl. Vi har fx brændt nogle dumme penge af på Facebook-reklamer, som ikke har givet den fortjeneste, vi havde håbet. Men så er du blevet den erfaring klogere, og vil ikke miste penge på den markedsføringskanal mere. Ved ikke at trække penge ud til dig selv, har du lige netop råd til at begå den slags fejl.

… og hårdt arbejde

Dog skal det huskes, at med en lille startkapital er det også super vigtigt at arbejde hårdt med at vækste den lille startkapital, som du nu har skudt ind i det.

Men jeg synes personligt, at det kan være en rigtig god ide at starte med en lille startkapital, især hvis du er uerfaren på det område, som du overvejer at starte op i. For hvis vi fx havde lånt 100.000 kroner til startkapital med den viden, som vi havde for 3 år siden, så tvivler jeg på, at vi havde forvaltet dem ligeså strategisk smart, som vi gør i dag.

Jeg håber, at du som læser har fået et indblik i, hvordan man kan få det maksimale ud af en lille startkapital. Så hvis du går og overvejer at starte egen forretning, så kan det måske endda betale sig at starte ud med et mindre beløb, især hvis du starter på et nyt område.

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com