Undgå høje omkostninger, hvis du har kæledyr

0
202
Dette gæsteindlæg er skrevet af Bastian fra myvet.dk, som giver dyreejere mulighed for at indhente og sammenligne tilbud fra dyrlæger. I dette indlæg giver de tips til at spare på udgifterne ved at holde kæledyr.

Hvis du også har et super gæsteindlæg, som lige er noget for Pengepugerens læsere, så læs her.

Det er svært at slå den ubetingede kærlighed man oplever fra kæledyr (måske lidt tydeligere hos hunde end katte). Kæledyr kan gøre de grå dage mere lyse og så er det faktisk bevist, at kæledyr gør mennesker både gladere og sundere. Dette kan man læse mere om her hvis man er interesseret.

Selvom hunde og katte er dejlige, kan de fleste også blive enige om, at det koster mere end først forventet. Foder, legetøj, dyrlægeregninger, transportkasser mm. er blot nogle af de helt åbentlyse omkostninger der er forbundet med at have enten hund eller kat.

I denne artikel giver vi 5 gode råd til, hvordan du kan spare lidt penge, samtidig med at du holder dit kæledyr sund og rask.

1. Vores vigtigste råd er, at købe kvalitetsfoder. Det lyder måske som et rigtig dårligt spareråd, men statistik viser, at hunde og katte der hele livet har fået det billigste foder, har tendens til at blive oftere syge og derfor oftere skal en tur forbi dyrlægen.

Der skal ikke mange ture til dyrlægen, før de kroner man har sparet på det billige supermarkedsfoder viser sig at være klart den dyreste investering. Derudover er overvægt også en klar faktor for dårligt helbred hos hunde, hvilket igen ofte skyldes den dårlige sammensætningen af vitaminer, mineraler, fedtstoffer osv. Man kan læse mere om dette hos Petful.com her.

2. Reducer dit forbrug af de dyre snacks og godbidder. Når du handler ind i supermarkedet kigger du måske efter kiloprisen på nogle af de råvarer du køber. Hvis du sammenligner velkendte snacks og godbidder med prisen for (kvalitets)hundefoder, vil du få et chok. Ofte betaler du mere end 10 gange så meget, sammenlignet med hvad din hund og/eller kat får serveret i madskålen.

3. Undgå at betale for meget hos dyrlægen. En kastration af kat kan fx variere med mere end 100 %. Det vil sige, at du kan risikere at betale dobbelt så meget som nødvendigt for samme behandling – og det er endda for klinikker der ligger i samme by. Forbrugerrådet TÆNK har allerede haft fat i dette emne.

Alle dyr skal til dyrlægen på et tidspunkt i deres liv – nogle tidligere end andre. Derfor giver det rigtig god mening, at undersøge markedet, hvis det ikke er en akut behandling. Du kan f.eks. benytte dig af dk og få et uforpligtende overslag fra tre dyrlæger i dit nærområde.

4. Overvej om en forsikring er det rigtige for dig. Det kan være relevant at overveje om man har råd til de uforudsete omkostninger der er forbundet med kæledyr. Fx hvis hunden bliver smittet i hundeskoven, eller river et ledbånd over- så kan det hurtigt blive rigtig dyrt.

Det kan som ofte bedst betale sig hvis du er meget omkring andre kæledyr. Dvs. hvis din kat lever på 4 sal og udelukkende er indedøre, er der lille risiko for smitte og ulykker og det kan derfor blive dyrere at betale til en forsikring, end at lægge lidt penge til side hver måned.

Annonce

5. Børst tænderne – også på dit kæledyr. Det er få katte der accepterer det, men alle hunde kan lære at få børstet tænder. Et pristjek hos igennem myVet.dk viser at en gennemsnitsbehandling af tænderne koster 1.300 kroner (sammenlignet på priser fra dyrlæger i hele landet).

Det er altid en god investering at holde dine kæledyr sunde. Der findes flere forebyggende ting du kan gøre med dit kæledyr, hvis du træner dit kæledyr i det. Fx sparer du hurtigt et par hundrede kroner, hvis du klipper neglene på dine kæledyr eller køber et kradsebræt, klipper pelsen på din kat og de hunderacer der har behov for det osv.

Hvis man klippper sin kæledyr skal man dog være opmærksom på at dette gøres korrekt i relation til racen man har at gøre med. I tilfælde af varme- og kolde temperatursvingninger har pelsen stor påvirkning på kæledyrets forsvar.

Vi håber at disse råd har kunne hjælpe dig og dit kæledyr med at sænke jeres månedlige omkostninger. Måske den nye ekstra fleksibilitet bruges til aktivitet for hele familien eller et nyt legetøj til den firbenede ven.

Annonce

SKRIV ET SVAR

Indtast din kommentar!
Skriv dit navn her