Kan du spare penge på Black Friday?

Dette gæsteindlæg er skrevet af Mikkel fra blackfridaydk.dk, som hjælper med at skabe overblik over Black Friday-tilbud i Danmark. I dette indlæg fortæller Mikkel om historien bag Black Friday, og om mulighederne for at benytte dagen til at drage fordel af de potentielle rabetter.

Men husk altid, at den krone der bliver i lommen, er den krone, som gør dig rig! Og et tilbud er bedst, når det er på en vare, man i forvejen har planlagt at købe.

Hvis du også har et super gæsteindlæg, som lige er noget for Pengepugerens læsere, så læs her.

Black Friday er en relativ ny udsalgsdag her i Danmark, men trods dette er dagen allerede nu blevet utrolig populær hos de danske forbrugere. Sidste år slog Black Friday rekorden for den dag i danmarkshistorien med størst omsætning nogensinde, og denne rekord forventes at blive slået igen i år. Men hvad er Black Friday, og hvordan får man fat i de bedste tilbud? Dette vil vi kigge på i dette indlæg.

Hvad er Black Friday?

Allerførste gang begrebet ”Black Friday” blev nævnt, var ikke i forbindelse med shopping eller gode tilbud.  Det blev derimod anvendt til at beskrive en af de største økonomiske kriser i amerikansk historie. To finansfolk ved navn Jim Fisk og Jay Gould havde spekuleret og opkøbt så meget guld som muligt i håbet om, at guldpriserne steg, og de kunne sælge med stor fortjeneste. Deres ulovlige spekulation blev dog afsløret d. 24. september 1869 og sendte chokbølger gennem hele den amerikanske økonomi.

Historien bag Black Friday i nyere tid er, at dagen markere og fejrer det tidspunkt på året, hvor detailbutikker ofte går fra at have røde tal på bundlinjen til at have sorte tal på bundlinjen – altså fordi butikker typisk kører med underskud fra januar til november og først begynder at tjene penge i december. Dagen startede som en udsalgsdag i USA, men er inden for de seneste 2-3 år blevet en fast kickstarter til den danske julehandel.

De fleste store butikker og detailkæder deltager i år i udsalget, og du kan finde en masse gode tilbud på alt fra elektronik, rejser, smykker og haveredskaber. Blandt de butikker og webshops der giver gode rabatter er Elgiganten, Matas, Coolshop, Power, Bilka og hundredvis af andre.

Er Black Friday opreklameret eller kan man rent faktisk spare penge?

Nogle vil sige, at Black Friday blot er en udsalgsdag ligesom mange andre. Vi er vant til, at butikker holder fødselsdagsudsalg, januarudsalg, efterårsudsalg og mange andre udsalg hele tiden, så hvad forskel gør Black Friday?

I modsætning til de fleste andre udsalg, er det ikke ukurante varer, der bliver sat til salg på Black Friday. Til alle andre udsalg kan man finde tilbud på de produkter, som butikkerne ikke har haft held til at sælge til normalpriser og derfor bare skal af med. Til Black Friday-udsalget kan man derimod finde tilbud på mange af de mest populære varer, som normalt aldrig kommer på tilbud. Dette er en af de klare fordele ved Black Friday.

Annonce

Derudover ligger Black Friday på et rigtig godt tidspunkt på året. Der er under en måned til juleaften, så det er oplagt at købe årets julegaver til Black Friday og på den måde spare en masse penge. Sidste år sparede jeg selv over 550 kroner på gaver til min nærmeste familie.

Hvordan får man fat i de bedste tilbud?

Selvom der er gode tilbud på rigtig mange varer hos en række forskellige butikker, kan det være svært at få fat i de allerbedste tilbud. Sidste år havde Pricerunner, der er en hjemmeside med prissammenligninger, over 220.000 besøgende i nattens første par timer. Nogenlunde samme antal besøgende havde store butikskæder som Elgiganten, Fona og Power, der alle oplevede, at deres webservere brød sammen på grund af for mange besøgende. Du kæmper altså med rigtig mange andre danskere om at få de bedste tilbud.

Hvis du vil vinde over de andre er der her nogle gode råd til, hvordan du får et forspring:

1. Tjek dine tilbudsaviser
Typisk er tilbudsaviserne det eneste sted, hvor virksomhederne reklamerer med deres Black Friday tilbud inden, at de bliver lagt tilgængelige på hjemmesiderne. Du har derfor en god mulighed for at få et overblik, så du ved hvad du skal gå efter, når udsalget går løs.

2. Tilmeld dig nyhedsbreve og Facebook
Selvom det er irriterende at modtage mails i indbakken og få reklamer i ens Facebook-feed, kan det være en fordel at være tilmeldt disse services på Black Friday. Her kan man løbende følge med og få besked som en af de første, hvis en butik pludselig lægger et nyt godt tilbud tilgængeligt. Du kan altid afmelde dig igen efter Black Friday, hvis du ikke er interesseret i konstante reklamer.

3. Besøg blackfridaydk.dk
På blackfridaydk.dk har vi samlet og lavet en oversigt over alle danske og udenlandske butikker, der holder Black Friday udsalg. Derudover findes der en opdateret liste over de bedste tilbud på alverdens forskellige produkter.

4. De fysiske butikker har også gode tilbud
Der er ingen tvivl om, at onlinehandel er blevet meget populært i Danmark. Internetbutikkerne har taget en stor markedsandel af den danske detailhandel, men det betyder ikke nødvendigvis, at man ikke kan finde gode tilbud ude i butikkerne. De fleste skal nemlig op og på arbejde eller i skole og fredagen, så det er begrænset, hvor mange der kan være ude i butikkerne, når der åbnes. Du kan derfor med fordel tage fri eller møde lidt senere denne dag, da der er en masse gode tilbud at finde i de fysiske butikker.

Artikelbillede: Bev Sykes

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com