Gæsteindlæg: Nyt år, samme gældsbekymring

Frihed uden gæld
Dette er et gæsteindlæg skrevet af Kira Dalhus fra finansmagasinet.dk, som er et magasin med fokus på privatøkonomi. I denne artikel skriver Kira om, hvordan man kan få styr på økonomien i det nye år, og deler dertil en infografik om emnet.

Hvis du også har et super gæsteindlæg, som lige er noget for Pengepugerens læsere, så læs mere her.

Når et år går på hæld og et andet starter, så har vi mennesker det med at forbinde årsskiftet med et nyt livskapitel. Alt hvad vi endnu ikke har nået, plus alt det vi funderer over at kunne – det skal ske inden for de næste 12 måneder! “Nytårsforsæt” er det vi kalder vores overambitiøse planer i januar. Desværre går luften oftest ud af ballonen allerede inden februar, og vores nytårsforsæt forbliver endnu engang blot tomme ord.

Vi har aldrig kunne knipse med fingrene og få ting til at ske. Ikke anderledes er det med nytårsforsæt. Bag hver succes ligger en solid handlingsplan, hvoraf det er nemt at skimte do’s and dont’s gennem processen. Det er netop den plan, som mange af os glemmer at lægge før vores rygestop, vægttab og/eller karriereplaner, som vi impulsivt opstiller den 31. december hvert år.

Indholdsfortegnelse

Lad andre planlægge for dig

Det lyder måske også besværligt at skulle lave en udførlig plan for hver enkel ambition, du har i livet. Det behøver dog slet ikke være så besværligt. Tusindvis af andre mennesker har været gennem den proces, som du netop nu er ved at sætte for dagen. Det eneste du behøver at gøre, er at researche. Her har du både dit netværk og Google at spørge til råds. Uanset hvilket nytårsforsæt du har valgt henover årsskiftet 2017/2018, så vil du med garanti kunne finde en i forvejen udarbejdet plan for, hvordan du bør gå til værks.

2018 som gældfri?

Et nytårsforsæt som mange danskere planlægger år efter år, er at få styr på sin privatøkonomi. Nok er vi et forholdsvist rigt velfærdsland, men det ændrer ikke på det faktum, at utallige danskere kludrer i økonomien. Det kan være ret uoverskueligt at få rettet op på økonomien, hvis du først har fået skrevet dig op hos et utal af kreditorer. Men ligesom med alt andet, så er der også et utal af mennesker, som har kæmpet den kamp før dig.

Research på en problemløsning vil lynhurtig kunne give dig brugbar materiale på hånden, så du også kan give dig i kast med dine nytårsforsæt. Er du gældsramt og søger du eksempelvis lidt rundt på det store internet, vil du formentlig falde over denne guide: “Nytårsforsættet: Bedre styr på privatøkonomien” hos finansmagasinet.dk. Om ikke andet, så får du den serveret lige her (klik på billedet, hvis det er for lille).

Alle gældssituationer er forskellige

I ovenstående guide tages der udgangspunkt i vores levekår – altså hvorvidt vi lever alene, med samlever og/eller med børn. Her er der nemlig en verden til forskel på hvilke udgifter vi har, hvad der kan undværes og hvad der ikke kan, samt hvor stort et månedligt rådighedsbeløb der bør være tilbage, når gældsposter og faste udgifter er betalt. Guiden tager altså hensyn til, at hver enkelt gældssituation ofte er unik.

Derudover finder du en række gode råd i guiden, som fortæller dig hvilket forarbejde du bør gøre for snarest at blive gældfri. Derudover er der en række tips til, hvordan du kan formindske dine udgifter eller øge din indtægter her og nu. Hele omdrejningspunktet for guiden er desuden at hjælpe dig med at lægge et budget, prioritere tilbagebetalingen af dine kreditorer og ikke mindst lægge en plan som er til at holde.

Derfor kan du også gratis downloade værktøjet “Økonomi-overblikket”. Her er tale om et forholdsvist simpelt dokument, hvori du indtaster dine økonomiske oplysninger såsom udgifter, indtægter og kreditorer. Bemærk at du kun skal udfylde de felter i dokumentet som ikke er farvet. De resterende felter retter sig selv. Når alle oplysninger er indtastet i dokumentet, vil en afviklingsplan for samtlige af dine gældsposter tage form. Dokumentet giver dit altså et reelt overblik over dine kreditorer, samt hvornår du ikke længere har noget udestående med disse.

Glæden ved overskuelig gæld

Uanset om det vil tage dig ½ år eller 8 år at blive helt og aldeles gældfri, så vil et overblik og en klar handlingsplan over din økonomiske situation med sikkerhed give dig ro og glæde i kroppen. Hermed ved du hvad du månedligt har at rutte rundt med, og holder du dig til planen, er du sikker på, at du i hvert tilfælde ikke forværrer din økonomiske situation. Du kan læse mange flere råd til, hvordan du benytter dig af “Økonomi-overblikket”, samt hvordan du forhandler med dine kreditorer på finansmagasinet.dk.

Rigtig godt nytår, og lad så 2018 blive året, hvor gæld og rod i privatøkonomien ikke længere fylder overskyggende.

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

2 kommentarer til “Gæsteindlæg: Nyt år, samme gældsbekymring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com