Gæsteindlæg: Er du klar til at investere dine penge?

Investering
Dette er et gæsteindlæg skrevet af Alicia Mantel, Professional Writer. I denne artikel skriver Alicia om, hvorfor det er vigtigt at investere.

Hvis du også har et super gæsteindlæg, som lige er noget for Pengepugerens læsere, så læs mere her.

For at opbygge en større formue vil det kræve, at du investerer dine penge. Investering giver dig mulighed for at bruge dine penge på noget, du tror har potentiale til at give dig et godt afkast. Hvis du ikke investerer dine penge, vil du misse en chance for at øge din finansielle formue. Der er naturligvis en risiko ved at investere, men hvis du gør det klogt, har du potentiale til at få flere penge mellem hænderne, end hvis du aldrig investerer dine penge.

Din investering kan give dig muligheden for at din formue vokser. De fleste investeringer såsom aktier, værdipapirer eller obligationer, tilbyder et langsigtet afkast af den investerede formue. Det kræver naturligvis tålmodighed, men det kan være med til at opbygge din finansielle formue på lang sigt.

Indholdsfortegnelse

Få en større pensionsopsparing

Vil du forøge din pensionsformue, så kan du sætte dele eller hele din pensionsopsparing i forskellige investeringer, såsom aktier, obligationer, investeringsforeninger, ejendomme, virksomheder eller noget helt andet. Når du nærmer dig din pensionsalder, kan du så leve af det afkast, som du har optjent fra dine investeringer.

Afhængig af din personlige risikovillighed, kan du i en yngre alder overveje at være mere risikabel med dine investeringer. En større risiko øger dine chancer for at opnå et større afkast af investeringen.

Du kan også vælge at være mere konservativ med din investering, desto tættere på din pensionsalder du kommer, det kan være klogt. Vigtigt at huske på at der altid vil være en risiko for at miste den investerede formue, som du bruger.

Opnå et højere afkast

For at øge din økonomiske formue, er du nødt til at placere dem på en investering, som der er et højt afkast på. Jo højere forrentning desto flere penge kan du tjene. Investeringsforeninger giver ofte en mulighed for at tjene flere penge ved et højt afkast end ved din pensionskasse. Så hvis du er interesseret i at øge din formue, vil det være oplagt at udforske muligheden for at indtrænge investeringsmarkedet.

En investering kan i fremtiden hjælpe dig med at opnå store økonomiske mål eller drømme, du har haft. Hvis formålet er at få en højere forrentning af din formue, end du kan få ved en opsparingskonto, vil du med stor sandsynlighed tjene flere penge både på kort og lang sigt. Dit afkast kan du så roligt bruge på økonomiske gøremål såsom at købe en ejendom, bil, starte egen virksomhed eller rejser mm., og på den måde har du givet dig selv endnu en investering.

Kom i gang med det samme

Det er slet ikke så svært at komme igang med at investere, som du tror. Men du skal afklare af hvor meget du selv vil gøre.

Er du den aktive type, som selv vil vælge dine aktier, er det bare igang med at undersøge de mange aktie muligheder. Det er selvfølgelig billigst at gøre det selv, men kan også koste dig dyrt, hvis der investeres i de forkerte aktier.

Vil du hellere overlade det til andre, så er kan du få hjælp hos investeringsforeninger. Det kan være en god ide, at få finansiel rådgivning, som kan hjælpe dig på vej med en god investering og samtidig give dig mere viden om investering. Det kan være en ven, som har forstand på aktier, en rådgiver fra din bank, pensionsselskabet eller en fjerde finansiel rådgiver.

Investering er for alle

Investering behøver ikke at være nogle indviklede og utilgængelige systemer forbeholdt aktieeksperter i jakkesæt. Faktisk er investering for alle mennesker, og du kan frit vælge hvor mange penge du vil investere med. Det er meget smart måde, at få pengene til at arbejde for dig. Ved at investere penge intelligent i forskellige langsigtede projekter, er alt hvad du behøver at gøre, at læne dig tilbage og se dine investeringer vokse.

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

2 kommentarer til “Gæsteindlæg: Er du klar til at investere dine penge?

 1. Fin artikel til begynderne. Dog er jeg uenig i følgende

  “Hvis formålet er at få en højere forrentning af din formue, end du kan få ved en opsparingskonto, vil du med stor sandsynlighed tjene flere penge både på kort og lang sigt.”

  På kort sigt er investering i risikobehæftede aktiver bestemt ikke garanteret at give et positivt afkast. Sandsynligheden taler for det men man bør også være forberedt på at have et væsentligt tab. Er man ikke det, så skal man ikke investere.

  I disse bull-market tider synes jeg, at der er for meget fokus på afkast og for lidt fokus på risiko.

  1. Hej Peter, jeg er helt enig i, at aktiehandel typisk ikke er en optimal kortsigtet strategi.
   Men obligationer kan vel godt give et mere stabilt og højere afkast end en opsparingskonto, vil jeg tro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com