Stop impulskøb med 10-sekunders reglen

1
241

Tæl til 10Nu og da får man trang til at købe et produkt, som ikke er svært nødvendigt. I mit tilfælde er det ofte elektronik eller værktøj, for andre kan det være tøj, bøger eller andet. Du står i forretningen, eller læser noget på Nettet, og du ser en vare, du virkelig godt kunne tænke dig. Måske er du afklaret med, at det er et ønske og ikke et reelt behov, men trangen til at kaste sine surt tjente penge efter varen er overvældende. Så er det nu, at du skal lukke øjnene og tælle til ti, og herefter benytte disse to meget simple regler:

30-dages reglen

Vent 30 dage inden du trækker dankortet frem. Det giver dig tid til at køle ned og tænke over, om det virkelig er pengene værd. Mange privatøkonomiske rådgivere foreslår, at man skriver sit ønske ned og gemmer noten væk i 30 dage. Lad være med det. Hvis du ikke kan huske, hvad du ville købe for 30 dage siden, så var det åbenlyst aldrig værd at købe.

Hvis du stadig brændende ønsker varen efter 30 dage (og ikke har forbrugsgæld!) så kan du overveje at købe… Men du behøver ikke.

10-sekunders reglen

Billigere varer kræver ikke, at man venter 30 dage, men de kræver stadig eftertænksomhed. Når du står i butikken med varen i hånden, så kast et ekstra blik på den, og tænk dig om. Er dette virkelig noget, jeg har brug for? Er denne pose med chips pengene værd? Er det en nettogevinst for mit liv? Ups, der var jeg vist ved at foretage et nytteløst køb, som havde bragt mig længere fra økonomisk uafhængighed. Tilbage på hylden med den.

Eftertænksomhed før køb er en vane, som alle kan tage til sig. Og det vil hurtigt resultere i effektive resultater på bundlinjen.

Annonce

1 KOMMENTAR

SKRIV ET SVAR

Indtast din kommentar!
Skriv dit navn her