Du vinder aldrig i LOTTO :-(

Lotto

Et (løst oversat) amerikansk ordsprog siger, at Lotto er en skat for de talblinde. Da Danske Spil jo er statsejet, er der måske mere om snakken end som så. Og da jeg helst betaler så lidt som muligt i skat (især når skatten er frivillig), smider jeg naturligvis heller ikke penge efter Lotto.

Men det gør mere end hver fjerde dansker tilsyneladende. Så mange talblinde mennesker findes der vel ikke i Danmark, så hvorfor spiller de? Ved de ikke, at sandsynligheden for, at vinde er absurd lille? Selvom vi måske ikke alle kender den præcise chance for at vinde i Onsdagslotto (1 til 12.271.512!), så har vi sikkert alle en ganske god fornemmelse for, at vinderchancen er mikroskopisk.

Men hvorfor så spille Lotto?

Jeg spiller, fordi jeg godt kan lide at drømme om den store gevinst” er det svar, jeg oftest bliver mødt med.

Vrøvl! Hvis der kun spilles for drømmens skyld, så har jeg en god nyhed til alle lottospillere: Drømme er gratis. Jeg drømmer ofte om at være mangemillionær, men jeg betaler ikke 50 kr. for fornøjelsen. Sandheden er nok den mere åbenlyse, at man spiller fordi man håber på at vinde.

“Ja, og nogen skal jo vinde

Vil du høre en hemmelighed? Du må love, at du ikke fortæller den videre, for hvis det spredes, så stopper alle med at spille.

Er du klar?

Okay, her kommer det…

Alle gevinsterne er betalt af folk, som IKKE vinder!

Og ikke nok med det. Alle Danske Spils medarbejdere, deres direktør og alle udlodningsmidlerne er betalt af dem, som ikke vinder.

Og teknisk set skal nogen ikke vinde. Ofte er der ingen vinder, pengene går videre til næste uge og alle spillerne har mistet deres indsats. Men selvom der trods alt en gang i mellem er nogen, som vinder, så bliver det ikke dig. Sandsynligheden er ganske enkelt meget, meget større for, at du betaler til en andens gevinst.

Spil vs. investering

Hvis man ikke spiller Lotto, så er besparelsen på kort sigt relativt lille, men  over tid er der ganske store penge at “vinde”. Hvis du undlader at spille en gang om ugen til en kuponpris på 50 kr,. vil det give en besparelse på 26.000 kr. over 10 år, eller 31.058,10 kr. hvis du investerer pengene (eller tilbagebetaler lån) med et konservativt estimeret afkast på 5 %. Bevares, det er et lavere beløb end de mange millioner, som Danske Spil reklamerer med. Forskellen er dog, at du ALDRIG, aldrig, aldrig vinder i Lotto, men det gør du ved at investere. Og jo længere du lader pengene give afkast, desto mere tjener du.

En fundamental forskel på at spille og at investere er, at spil er designet til at alle (undtagen spiludbyderen) taber deres penge. En gang imellem vinder man måske 1.000 her og 500 der, men over en længere periode vil alle deltagerne altid tabe. Investeringer er derimod “designet” til at alle vinder. Investeringer benyttes til at optimere produktiviteten og kvaliteten af virksomheders produktion til fordel for ejere, forbrugere og arbejdstagere. Nogle investeringer går desværre galt på grund af fejlprognoser, katastrofer eller svindel, men den samlede effekt er positiv for samfundet såvel som for investorerne. Det samme kan desværre ikke siges om hasardspil.

Sådan øger du chancen for at vinde i Lotto (fra mikroskopisk til lidt mindre mikroskopisk).

Skulle der var nogen derude, som trods al fornuft alligevel vil spille Lotto, så kommer her et lille trick, som reelt øger vinderchancen marginalt: Gem de 50 kr. hver uge, og spil for alle pengene én gang om året. Det øger dine chancer fra 1/12.271.512 til 52/12.271.512. Eller spil hver tiende år og øg chancen til 520/12.271.512.

Og når du så går ned til købmanden hvert tiende år, for at smide 31.058,10 gode kroner ud af vinduet, så vælg nogle sjove tal, fx 1, 2, 3, 4, 5, 6. Chancen er præcis lige minimal, uanset hvilke tal du vælger, så hvorfor ikke have det lidt sjovt med dem?

Kort sagt: Der er kun én måde at vinde i Lotto, og det er ved ikke at spille… Ligesom med atomkrig.

Artikelbillede: Sivi Steys

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

One thought on “Du vinder aldrig i LOTTO :-(

  1. super fedt opslag,det kan ikke siges meget bedre,det er jo egentlig meget trist at der findes så mange mennesker der på den ene eller anden måde gerne vil have et andet liv hvis de vinder så skal de have det og så skal de rejse og de skal og skal og skal,det må jo betyde at der er mangler i deres liv og det er uhyggeligt trist synes jeg,men flere af disse opslag så folk kan vågne op

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com