Anmeldelse af det nye kreditkort fra Bank Norwegian

Jeg læser en del udenlandske blogs og debatfora om privatøkonomi, og særligt amerikanerne er gode til at byde ind på emnet. En af de ting, som jeg misunder amerikanerne (ud over de lave skatter på investeringer) er, at der i USA findes en enorm mængde af kreditkort, som tilbyder såkaldt “cashback”.

Indholdsfortegnelse

Hvad er cashback?

Hver gang du bruger et kreditkort med cashback, beregnes en slags dividende svarende til en procentsats af beløbet.

Hvis du fx i løbet af et år bruger 10.000 med en cashback på 2 %, så får du 200 tilbage. Nogle gange får du penge kvit og frit, andre gange er det frequent-flyer miles (dvs. billige eller gratis flybilletter).

Hensigten er naturligvis, at du skal blive tiltrukket af de gratis penge, bruge kortet og så betale en formue i renter, når du ikke har råd til fuldt ud at betale gælden tilbage. Og det virker i stor udstrækning, ellers ville kreditselskaberne ikke tilbyde det.

Men der er faktisk amerikanere, som har gjort det til en sport at betale alle faste og variable udgifter med kreditkort, afdrage den fulde saldo hver måned (inden der påløber renter) og så score ganske gode penge i form af cashback. Det er en farlig sport, hvis man ikke har fuld kontrol med privatøkonomien, men hvis man kan det der med selvdisciplin, er det en god forretning.

Desværre er cashback næsten ikke-eksisterende i Danmark. Coop tilbyder et Mastercard, som giver ekstra points, men det er ganske minimalt, og du får kun points, når du handler i Coops egne butikker.

For et års tid siden læste jeg, at Norwegian (ja, flyselskabet) i Norge tilbød et kreditkort med cashback, og at de var ved at ekspandere til Danmark. På Bank Norwegians hjemmeside kunne man opgive sin mailadresse, hvis man ønskede at blive orienteret, når de udrullede et lignende kort her til lands. Det skrev jeg mig naturligvis op til.

For få uger siden fik jeg en mail om, at man nu kunne bestille kreditkortet, så det gjorde jeg straks efter at have læst alt det med småt. Og få dage senere dumpede mit livs første kreditkort ind af døren.

Dette er min erfaring med kortet, og hvad man kan få ud af det.

Det gode ved Bank Norwegians kreditkort

Norwegian kreditkortet er et Visa Credit kort. Det har gebyrfri handel og er rentefrit i 45 dage. Dvs. at man intet betaler i rente, hvis man sørger for at betale saldoen ud hver måned. Der er heller intet årligt gebyr.

Kortet giver 5% cashback på rejser med Norwegian (20 % hvis man er tosset nok til at købe de dyre Flex-billetter) og så er der 1 % cashback på alle køb, uanset hvor man bruger kortet.

Cashback udbetales dog ikke som kontanter, men konverteres til points hos Norwegian. Da vi i forvejen ofte rejser med Norwegian, giver det glimrende mening at benytte denne lejlighed til at skære lidt i rejseudgifterne.

Man får i øvrigt også gratis rejse- og afbestillingsforsikring, hvis man betaler sin rejse med kortet.

Det knap så gode

Bank Norwegian har ikke en app, så jeg hurtigt kan få et overblik over forbruget. Man skal logge ind fra en browser, og de er flere dage bagud med at registrere transaktioner.

Med vores almindelige Visa-/Dankort fra Handelsbanken, kan vi foretage et køb og derefter se transaktionen på Netbank eller på bankens app inden for få timer. Det gør det lettere at registrere vores forbrug i YNAB.

Når jeg handler med Bank Norwegian kortet, skal jeg derfor være mere bevidst om at gemme kvitteringerne eller straks at indtaste transaktioner i YNAB app’en, for ikke at skabe forvirring i vores private regnskab1.

Der er desuden også virksomheder, som ikke modtager Visa Credit. Vores mekaniker blandt andet. Og selvom at Bank Norwegian ikke tager transaktionegebyrer, så opkræver nogle få virksomheder alligevel gebyr for at modtage betaling med Visa Credit. Bl.a. Circle K benzinstanderne. Heldigvis advarer de i forvejen, så der er mulighed for at vælge et andet kort.

Annonce

“Skal jeg bestille et Norwegian-kort?”

Hvis man rejser meget, og især hvis man rejser med Norwegian, giver det glimrende mening at bestille et kort.

Årlige indkøb for 50.000 kr. giver 500 kr. i tilskud til rejseudgifterne, og såfremt man i forvejen rejser med Norwegian for fx 5.000 kr. årligt, så er der yderligere 250 kr. at hente. Desuden er det oplagt også at bruge kortet til de store indkøb, fx hvis du skal købe “ny” bil.

Du bliver aldrig rig af cashback fra Norwegian-kortet, men som man siger: Mange bække små.

Opdatering 01-10-2017: Norwegian har lanceret en app, som gør det lettere at tilgå netbanken. App’en kan bruges på Android og iOS.

Artikelbillede: frankieleon
 1. Opdatering 06-11-2016: Transaktioner registreres nu næsten med det samme, så du altid kan følge med i forbruget. Tak for det, Norwegian.

Pengepugeren

Hej, jeg er Pengepugeren. Mit borgerlige navn er Rasmus Firla-Holme, og jeg bor på en lille ø sammen med Fru Pengepugeren og vores to drenge. Jeg har mange interesser, hvoraf penge og privatøkonomi er blandt de største. Jeg elsker tal og at lægge budget, men mest af alt elsker jeg den frihed, som en velfungerende privatøkonomi har givet vores familie. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du hurtigt bliver rig. Men jeg kan give gode råd funderet i egen erfaring, sund fornuft og lidt simpel matematik, som hjælper dig til på få år at opnå tilstrækkelig økonomisk frihed til at træffe dine egne valg i stedet for at være bundet til et job.

106 kommentarer til “Anmeldelse af det nye kreditkort fra Bank Norwegian

 1. Super godt indlæg

  jeg har et spørgsmål, hvad er ulemperne ved kortet du nævner renter, er det sådan at det koster penge at have kortet eller hvordan og hvorledes?

  1. Hej Mads, tak for rosen.
   De tager ikke ikke faste gebyrer, så det koster ikke noget at have kortet.

   Der er 45 dages rentefri kredit, så du kan nå at betale den seneste måneds forbrug tilbage. Men der er rente på den gæld, man eventuelt måtte vælge ikke at afbetale inden for de 45 dage. Jeg fraråder naturligvis på det stærkeste at bruge flere penge end man kan betale tilbage :)

   1. Tusind tak for svar
    Så det vil sige at hvis man ikke optager kredit så koster det ikke noget i rente?
    Så skal jeg da ud at anskaffe mig sådan et kort da jeg rejser meget med Norweigian :)

 2. Tak for anmeldelsen.
  Hvordan fungerer det med at betale tilbage på ens forbrug på kortet? Logger man ind på sin konto på hjemmesiden og betaler med sit normale dankort fra ens bank? Og det skal man så huske at gøre minimum hver 45. Dag, ellers falder hammeren?

  1. Hej Kim
   Du modtager hver måned et girokort enten pr mail, e-boks eller papir. I girokortet står der hvor meget du minimum skal betale, samt hvor meget saldoen er dags dato. Så længe du betaler saldoen ud, vil der aldrig løbe renter på.

   Du kan også godt overføre penge til kontoen på eget initiativ. Derfor har jeg også spurgt, om man kan overføre så meget, at der altid er plus på kontoen. Det kan man godt, men de giver kun points for varekøb, når man trækker på kreditten.

   1. Tak for svaret. For en som mig, som har rimelig styr på selvdisciplinen og nærmest kun bruger en halv krone, hver gang jeg tjener en krone, lyder kortet og dens fordele for godt til at være sandt. Har nu bestilt det. Gratis rejseforsikring og gratis kontanthævninger i udlandet? JA TAK!
    Men ja, der må selvfølgelig være mange, der ryger i fælden, siden det kan betale sig for Norwegian at tilbyde disse attraktive fordele.

    Der står at de tager et valutavekslingstillæg på 1,75%. Har du nogen ide om det er meget mere eller mindre end hvad de danske banker tager?

    1. Det er uden tvivl mange, som vil overføre saldoen fra måned til måned. Men det er jo til vores fordel ;-)
     Jeg ved faktisk ikke hvad tillæget normalt er hos bankerne. Jeg må indrømme, at vi normalt bare lever med at skulle betale en lidt højere kurs. Det er samlet set en minimal ekstraudgift i vores budget.

     1. Har undersøgt det lidt nærmere og fundet frem til at bankerne ikke i udgangspunktet tager noget gebyrer. Det gør Nets til gengæld, hvilket er 1% for EUR og 1.5% for øvrige valuta.

      1. Det er ikke så slemt. Især ikke i betragtning af, at de fleste lande er billigere end Danmark :-)

 3. Kan man lave en fast tilbagebetalingsplan, hvor der automatisk trækkes fra NEM-kontoen?
  Sådan en har jeg ved BarclayCard. Eller SKAL man manuelt huske at betale når fakturaen ankommer?

  1. Jeg ved det ikke med sikkerhed, men tror det ikke. Giorokortet giver i al fald ikke mulighed for PBS betaling.

 4. Det ser ud til at Bank Norwegian benytter en dårligere kurs end mange andre på forbrug i udlandet.

  Jeg bemærkede, at EUR kursen var 757, hvor jeg normalt betaler 751 på mit Visa-Dankort og kun kurs 745 (+20 dkr) ved overførsel til en fransk konto.

  1. Hmm… Jeg handler sjældent valuta, og har ikke så meget erfaring med emnet.

   Min umiddelbare tanke var, at 757 er er lidt højt. Men til sammenligning med min egen bank, Handelsbanken, er det ca. samme salgskurs: http://www.shb.dk/valutaberegner

   Mon det er standard for de fleste banker?

 5. Nu var det ikke umiddelbart valutahandel det drejede sig om, men blot almindeligt brug af kortet i forretninger.
  Mastercard ser også ud til at bruge kurs 757.
  Kun alm visakort ser ud til at være billigere med en kurs på 757

 6. Det koster normalt 40 kr. at hæve med et visa kort i en pengeautomat i udlandet. Det her virker som at det kun er små beløb der kan betale sig at hæve?

  1. Hvis du hæver 100€ til officiel kurs 7.44 koster det 757 kr ialt med kurstillæg.
   Jeg er iøvrigt nok en endnu større pengepuger end de fleste, jeg betaler det månedlige girokort med kreditkortet og får altså dobbelt cashback :-)

    1. Jeg bruger kortet til Mobilepay – så kan du overføre penge til en anden konto og betale derfra.

     1. Smart ide. Så kan man maksimere bonuspoint uden at skulle bruge kortet i hverdagen :-) Desværre får jeg fejlmelding, når jeg forsøger at registrere kortet i MobilePay.

     2. Er der nogen der får cach bsck når man bruger kortet via mobile pay ?
      Jeg gør ial fald ikke

   1. Hej Bent,

    Ligesom “Pengepugeren”, så vil jeg da også gerne vide, hvordan du betaler dit girokort med kreditkortet? :-)

    1. Jeg bruger kortet til Mobilepay – så kan du overføre penge til en anden konto og betale derfra.

     1. Hvordan har du fået det tilmeldt til Mobilepay.
      Ifølge Danske Bank accepteres kun danske betalingskort.
      Og det er kortet ikke

 7. Jeg har også et godt øje til kortet og vil, hvis jeg bestiller et, naturligvis bruge det i supermarkeder m.m. Men så melder spørgsmålet sig: Som jeg forstår kortet, er det et udenlandsk udstedt kort (idet Bank Norwegian er en norsk bank). Og som jeg forstår de danske supermarkeder, koster det lige pludselig penge at shoppe (da supermarkederne pålægger gebyr, når der betales med udenlandsk udstedte kort). Eller tager jeg fejl?

  1. Hej Thomas
   Det er udstedt af Norwegians danske enhed med dansk CVR-nummer. Det tror jeg ikke er anderledes end at have konto i fx Handelsbanken, som er svenskejet men med filialer i Danmark.
   Bortset fra på tankstationer, har jeg ikke oplevet gebyrer ved brug af kortet.

   1. Wow tak for superhurtigt svar :-) Hvis jeg må stille endnu et nysgerrigt spørgsmål: Jeg har i sinde også at bestille Bank Norwegians opsparingskonto og indsætte stort set alle mine penge (på nær de penge, jeg skal bruge til Betalingsservice, som jo ikke tilbydes af Bank Norwegian), og derfor kunne jeg godt tænke mig at vide, om penge fra Bank Norwegians opsparingskonto kan bruges til at dække månedens forbrug af Bank Norwegian kortet? (altså: uden at det kræver TO overførsler, fra opsparingskonto til helt-almindelig-konto-i-dansk-bank og herfra videre til forbruget på kortet)

    1. Det kan jeg desværre ikke svare på. Jeg har nemlig selv forsøgt at oprette opsparingskontoen, men blev autoafvist på baggrund af mine svar i ansøgningsblanketten. Jeg aner ikke hvorfor.

     1. Hey, så behøver jeg ikke skamme mig over at jeg blev autoafvist til deres Master Card. Jeg begriber ikke hvorfor. Jeg har SÅ meget styr på min økonomi. Har du nogen anelse?

      1. Hej Ulla :)
       Har du hemmelig adresse? Det betyder nemlig, at de ikke kan slå dig op i CVR-registret, og potentielt bare autoafviser uden begrundelse.

       Det viste sig at være årsagen til, at de afviste vores ansøgning om opsparingskonto. De sagde, jeg kunne udfylde deres papirdokumenter og indsende dem i stedet.

    2. Det kan ikke lade sig gøre.
     Pengene fra Bank Norwegian kan kun udbetales til din NEM-konto

 8. Jeg har et Banknorwegiankort. Jeg vil betale mine møbler med kortet
  Vil forretningen tage gebyr ligesom på Mastercard med Banknorwegian er jo et visa kredit kort

  1. Hej Torben
   Forretningerne kan selv bestemme, om de tager gebyret, men jeg har kun oplevet gebyr fra tankstationer. Spørg dem eventuelt på forhånd, hvis du er i tvivl :-)

   1. Har nu betalt til Ide Møbler og der blev ikke opkrævet gebyr for brug af kortet Det er positive i forhold til Mastercard som tager 1.19 procent

  1. Jeg har oplevet det på Circle K og Ingo, så droppede jeg at bruge kortet til benzin.

   1. Jeg tanker ikke (har ikke bil) men bruger Bank Norwegian kortet i supermarkeder m.m. Jeg er endnu ikke blevet opkrævet gebyr, hvilket jeg faktisk er temmelig overrasket over, da supermarkederne ved opslag lige ved betalingsterminalen udtrykkeligt skriver, at det kun er betalingskort, der er gebyrfrie, mens kreditkort er gebyrpålagte (gebyrets størrelse afhænger af om kreditkortet er danskudstedt eller ej).
    Bank Norwegian kortet bruger jeg også til automatisk-kortbetalings-løsninger som f.eks. fitnesscenter. Desværre er der nogle virksomheder, der ikke tager det (f.eks. Oister, Telia og rejsekort-tank-op-aftale) disse tager udelukkende dankort/visadankort og afviser derfor også visa electron m.m.
    I dag blev jeg glædeligt overrasket over, at Bank Norwegian kortet kan bruges med MobilePay :-)
    For resten handler artiklen jo om cashback… er der nogen, der har erfaring med MobilePay Bonus?

    1. Mange tak for info! Det er nu endelig lykkedes at oprette mit kort på MobilePay. Dejligt, at de endelig fik løst hvad end der skulle løses i den forbindelse.

 9. Hvor mange dage tog det før det blev leveret? :)

  Bestilte nemlig et i tirsdags.

  1. Jeg mindes ikke at have ventet voldsomt længe. Mon ikke det kommer i løbet af ugen?

 10. Kan man købe flybilletter med Norwegian med kortet uden selv at rejse med? Jeg planlægger at give mine voksne børn en ferie.

  1. Det kan man godt. Jeg har brugt det, når Fru Pengepugeren rejser alene.

 11. Jeg læste lige artiklen igen (særligt afsnittet Det knap så gode) og har lige et par yderligere erfaringer at dele:
  Det er IKKE muligt at hæve penge i en supermarkedskasse (altså at bede ekspedienten lave den f.eks. 500 kr. over) for betalingen skal være “på beløbet”. Jeg har endnu til gode at prøve at hæve penge i en hæveautomat, men ifølge prislisten er det gebyrfrit (udløser dog ikke CashPoints, det er kun VAREKØB).
  Bank Norwegian har en ok netbank, men i f.eks. Nykredit og Nordea kan langt flere oplysninger ses uden brug af NemIDnøgle. Det ville være fint, hvis Bank Norwegian tillod at se bare lidt flere oplysninger (aktuelle måneds transaktioner ville være oplagt, synes jeg) uden at “spilde” endnu en nøgle…
  Da min kone og jeg har fælles økonomi, har jeg spurgt Bank Norwegian, om hun kunne hægtes på mig ved at de udstedte et “familiekort” til hende som afregnedes på samme faktura som mine egne transaktioner. Svaret var desværre nej. 1 kort pr. faktura.
  Jeg har også spurgt, om Bank Norwegian ville overveje at tilbyde kunder, der har både kortet og opsparingskontoen, en mulighed for på fakturaens forfaldsdag automatisk at overføre det fulde fakturabeløb fra opsparingskontoen (en form for Betalingsservice kunne man sige). Svaret var, at forslaget ville blive overvejet.
  Endelig kan jeg oplyse, at skønt alting kører i danske kroner, afslører nødvendigheden af Erklæring K for dem, der opretter en opsparingskonto, at Bank Norwegian er en udenlandsk bank. Bank Norwegian sender simpelthen en mail til kunden efter oprettelse af en opsparingskonto, hvori kunden bliver bedt om at printe og underskrive Erklæring K og sende den til SKAT (jeg scannede og indsendte den via skat.dk og det virkede fint) jf. skat.dk/SKAT.aspx?oId=73344

  1. Jeg har også bedt om to kort til samme konto, med samme svar til følge. Det er ellers pt. det, jeg mest ønsker mig mht. kreditkortet.
   Dernæst vil en app uden NemID, som du påpeger, også være rar at have.

   Bank Norwegian har et dansk CVR-nummer, så de må have nogle af aktiviteterne i Danmark. Hvilke aktiviteter det er, skal jeg ikke gøre mig klog på.

 12. Hej pengepung
  Bestilt mit kort i tirsdag, vil høre hvornår du regner med det kommer

 13. Hej,
  Man kan overføre op til maksimum til sin NemKonto og betale girokortet den vej hver måned. Det er selvfølgelig lidt farligt hvis man ikke har helt styr på privatforbruget, men det eliminerer gebyrerne til tankstationer mv.
  Opsparingskonti ligger i Norge og renter skal man selv indberette til Skat. Kreditkort afdelingen har ganske rigtigt dansk CVR registrering, det er nok derfor der er lidt knas med at overføre fra opsparing til månedlige betalinger af kreditkort.
  Den norske garantiordning dækker vistnok op til 2 mio i tilfælde af Bankkrak.

 14. Er der nogen der har fået cash points når de bruger mobile pay i forbindelse med Bank Norwegian VISAkort ?

  1. Tja hvordan ser man overhovedet hvad der giver CashPoints? At logge ind på norwegianreward.com giver blot nogle positive transaktioner med den ret intetsigende og ikke-klikbare tekst Bank Norwegian Optjening kreditkort

   1. Der er en fin oversigt over de enkelte transaktioner med cash points i din netbank

    1. Ok, men er situationen så ikke simpelthen den at alle MobilePay transaktioner pr. definition er ikke-CashPointudløsende (ligesom det gælder hvis du stikker dit Bank Norwegian kort i en hæveautomat, ligegyldig om den er i Danmark eller i udlandet)?

     1. Hej Thomas,
      ‘Det gætter jeg også på – i al fald ved mobile pay til andre private – jeg har ikke prøvet i butikkerne. Men det ville jo nærmest også være for godt til at være rigtigt hvis det er tilfældet. Det var kun fordi der var nogen længere oppe i tråden der gav udtryk for at de nærmest fik dobbelt cash points, men lad os høre fra dem om det er rigtigt. Men alt i alt er det jo et godt kort uanset det

 15. Ja, det var Bent der 8. oktober skrev “Jeg er iøvrigt nok en endnu større pengepuger end de fleste, jeg betaler det månedlige girokort med kreditkortet og får altså dobbelt cashback” og 10. november skrev “Man kan overføre op til maksimum til sin NemKonto og betale girokortet den vej hver måned” men jeg må indrømme blankt at jeg ikke kan følge ham… for det første får han naturligvis CashPoints for sine varekøb men så vidt jeg ved NUL CashPoints for benyttelsen af kreditten (dvs. overførsel fra sit Bank Norwegian kort til sin NemKonto)… for det andet selv HVIS han mod forventning får CashPoints “i anden omgang” altså når han overfører fra sit Bank Norwegian kort til sin NemKonto, vil disse CashPoints koste ham penge(!) da der i modsætning til varekøb beregnes rente fra den dag overførslen bestilles jf. banknorwegian.dk/CreditCardInfo/BillPayment
  Jeg tror derfor ikke på at en “større pengepuger end de fleste” overfører fra sit Bank Norwegian kort til sin NemKonto men måske bruger han MobilePay jf. “Jeg bruger kortet til Mobilepay – så kan du overføre penge til en anden konto og betale derfra.” skrevet 28. oktober et par steder i tråden. Og så er vi tilbage ved spørgsmålet om MobilePay til andre private udløser CashPoints eller ej…

 16. Hej

  God artikel :-) Jeg HAR bestilt mit Norwegian kort, og skal nok få fornøjelse af det, ikke mindst efter at have læst ovenstående. Et spørgsmål, som du (eller pengepugeren) måske kan svare på: Jeg skal her i december indbetale 50.000 kr til Topsikring (ratepension). Vil jeg få 1% bonus hvis jeg bruger Norwegian kortet?

  1. Muligvis, men jeg er ikke sikker, da det ikke er en “rigtig” betaling men indbetaling til pension.
   Uanset skal du i al fald have 50.000 kredit på kortet. Det starter vist med 30.000.

  2. Da Topsikring næppe lader dig indbetale med kort hvor du indtaster kortnummer m.m. (formodentlig lader Topsikring dig kun betale med konto-til-konto overførsel eller med regningsbetaling hvor du skal vælge korttype og sådan noget girokort-lookalike), vil du påføre dig selv en udgift jf. hvad jeg skrev 15. november ovenfor.

 17. rejseforsikringen på kortet , gælder den kun hvis man flyver med norwegian ?

  1. Rejseforsikringen gælder alle rejser, ikke kun Norwegian, bare der er betalt med kortet.
   Vedr. Skat: erklæringen kan underskrives, scannes og mailes til Skat.
   Man skal ikke selv indberette renter iflg. Skat, se Skats hjemmeside:http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2171437&chk=212660:
   “Hvis du har konto i udlandet, kan du være fritaget for at sende årlige oplysninger om kontoen til SKAT, hvis kontoen er oprettet i et pengeinstitut i et land, der automatisk indsamler og udveksler renteoplysninger efter EU-rentebeskatningsdirektiv 2011/16/EU af 15. februar 2011 som ændret ved direktiv 2014/107/EU af 9. december 2014 samt lignende aftaler om udveksling.”
   Vedr. hackning/identitetstyveri: Der kan kun overføres til ens egen NEM-konto, så selv om nogen misbruger Nem-ID, kan pengene fra Norwegian vel kun “stjæles” til en selv.

 18. Dit citat fra Skats hjemmeside fik mig til at spørge Bank Norwegian, om jeg skulle indberette opsparingskontorenter eller ej. De svarede “Du skal for øjeblikket selv indberette renter til SKAT ved årets udgang. Vi arbejder dog på, at det kommer til at ske automatisk så vores kunder slipper for at gøre det. I netbanken kan du se de påløbne renter op til den foregående måned. Renten på din opsparingskonto beregnes dagligt, men opgøres månedligt. Saldo bliver også opdateret ved indbetaling eller hævning af et beløb på din konto. Påløbende renter kapitaliseres ved udgangen af hvert år.” hvilket er identisk med Bents ord fra 10/11/2016 ovenfor.

 19. Jeg er dansker men bosat i Frankrig! Jeg kan ikke helt overskue om det, for mig, ville kunne svare sig at bruge Norwegian kortet som eneste betalingskort, når man tænker på de 1,75% på vekselgebyret?? Mvh Mette

  1. På mine franske hævninger kan jeg se, at de foretages til kurs 7,5714.

   Det vil sige, at du betaler ca 13 kr i overkurs pr 100 Euro – forudsat en kurs på 7,44

   Da andre kreditkortselskaber normalt tager 50 kr pr kontanthævning vil det derfor kunne betale sig med et andet kort, hvis du hæver over 400 Euro pr gang.

   Håber at det var forståeligt!

   Bemærk i øvrigt at de andre selskaber ikke veksler til kurs 7,44 – nok nærmere kurs 7,50 – og så skal du hæve over 700 Euro pr gang for at andre kort er billigst.

   Ved brug i butikker er andre kort billigst (omkring 7 kr pr 100 Euro), men du får jo lidt tilbage via cashpoint på en Norwegian konto

 20. Hvordan er man sikret i tilfælde af misbrug? Var i USA for 2 år siden hvor både fruens og mit VISA/Dankort blev misbrugt.

  1. Nu er jeg ikke jurist men helt overordnet skal misbrug indrapporteres til banken hurtigst muligt (indsigelse) uanset korttype. Banken hæfter i en del tilfælde, det er vist nok værst hvis banken kan bevise at pinkode har været anvendt (hævning af penge i en pengeautomat eller langt de fleste køb i fysiske butikker) …det er derfor pinkode ALDRIG må noteres på kortet eller på en seddel der opbevares sammen med kortet…
   Bank Norwegian er en norsk bank, hvorfor det ikke er utænkeligt at sikringen er en smule anderledes end hvad der gælder for VISA/Dankort (hvor kortudsteder jo er en dansk bank) men jeg har sandt at sige ikke trawlet reglerne igennem…

 21. “Desværre er cashback næsten ikke-eksisterende i Danmark”.

  Man kan få en stor omgang cash back i USA, ja, men det koster en formue for butikkerne i transkationsgebyrer at tage kortene. I sidste ende betaler man selv regningen for cash back i form af højere varepriser i butikkerne. Det er først og fremmest den fattige del af befolkningen, som ikke kan få gode fordelskreditkort, som ender med regningen. De skal jo både betale højere varepriser for at finansiere fordelskort, og samtidig betaler de fuld pris ved kassen, fordi de kun selv kan få et debitkort.

  I EU er størrelsen af disse transkationsgebyrer begrænset ved lov, og derfor er fordelskort nærmest ikke-eksisterende, fordi der simpelthen ikke er ret meget overskud tilbage at “vride ud” af korttransaktioner. Det skal vi være glade nok.

  Når man benytter kort som disse, bør man interessere sig for, hvad det koster for butikken at modtage kortet. Lægger man en stor byrde på butikken ved at bruge det? Det koster dem næsten med garanti mere at tage end et dankort. Hvorfor står der ikke noget om det i denne artikel?

 22. Hey

  Er netop blevet afvist ved Avis i Tyskland fordi jeg brugte mit Visa Dankort til depositum. Fik at vide at Visa Dankort ikke var et kredit kort.

  Er Norwegians Visa kort et fuldt ud kredit kort, som kan bruges fuldt ud i udlandet?

  Beklager det måske lidt “dumme” spørgsmål.

 23. Anders skriver 15. april 2017, at det i USA koster en formue for butikkerne at tage kortene. Jeg har ingen ide om det i Danmark koster en formue for butikkerne at tage Norwegiankortet, men hvis det gør, er de da godt dumme, at de ikke vælter udgiften over på kunden. Det er mig bekendt ikke tilladt i Danmark at tage gebyr for den enkelte handel (på den enkelte bon) ved debetkort som f.eks. dankort og Visadankort, men Norwegiankortet er et kreditkort, endda et udenlandsk udstedt kreditkort! Jeg er overrasket over, at jeg kan handle i f.eks. det lokale supermarked med mit Norwegiankort (jf. mine ord fra 19. oktober 2016 og 6. november 2016 ovenfor) uden at bonen pålægges et transaktionsgebyr. Men jeg kan ikke se, at jeg skal have dårlig samvittighed over det, Anders?! (eller også misforstod jeg dig…)

  1. Jeg ved heller ikke, hvorfor de ikke vælter udgiften over på kunden. Det kan hænge sammen med, at der er kommet ny EU-lovgivning på området (http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-2162_en.htm), som begrænser skaden til 0,3% af transaktionen. Det må vi også formode, at Norwegian-kortet koster butikkerne. Måske har butikkerne så bare valgt at sluge udgiften, fordi den trods alt er begrænset.

   Men til sammenligning koster dankortet mig bekendt nærmest ingenting for butikkerne at tage imod, og mange bække små betyder selvfølgelig højere butikspriser i sidste ende.

   Man må jo gøre op med sig selv, om man vil have dårlig samvittighed over det, men det skader i hvert fald ikke at være oplyst.

   1. Jeg er helt enig med dig i, at det ikke skader at være oplyst. Og min undren over Norwegiankortet skyldes, at der f.eks. ved mit seneste besøg for under et halvt år siden visaforchina.org stod nogen lige foran mig i køen, som ved at svinge med et MasterCard måtte betale et transaktionsgebyr (væsentligt over de der 0,3%, jeg husker det som tre-fire procent!!), mens jeg bare skulle betale 962,50 DKK uden noget transaktionsgebyr. Jeg vil jo ikke give tredive-fyrre kroner for at få ti kroner CashPoints (flybonus), men bruger UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED mit Norwegiankort, fordi jeg jo kan se, at visaforchina.org KAN pålægge gebyr ved brug af Norwegiankortet, hvis de måtte have lyst :-)

   2. Anders, ifølge dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/forbudt-opkraeve-gebyr-paa-kreditkort-koebmand-kim-frygter-regningen må butikkerne ikke længere sende gebyr-regningen videre til kreditkortbenyttende kunder, så nu har du jo ret!

    1. Hmm, ærgerligt at udviklingen går i den retning. Det må da betragtes som en kolossal sejr for Visa og MasterCard. Men jeg kan ikke forstå, at den forretningsdrivende i artiklen skal betale mellem 0,9 og 1,75 pct. af købet i gebyr, når EU siden 2015 har haft regler, som skulle begrænse størrelsen af sådanne gebyr til 0,2 pct. for debitkort og 0,3 pct. for kreditkort. Hvorfor mon det er tilfældet?

     1. Jeg har ingen ide om hvorfor det er tilfældet, men jeg synes, du skal skrive til den forretningsdrivende i artiklen! Han må jo også kunne klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen! (eller andetsteds…)

 24. jeg skal en tur til England og pleje at hæve penge i en hæveautomat i England. Er det rigtig at med “cash hævelse” at man betale rente med det sammen – så er det ikke meget besparelse end med visa kort.

  1. Jeg er en glad bruger af Norwegiankortet til to ting: køb med kortet samt hævning af penge (sidstnævnte har jeg rent faktisk kun prøvet 1 gang, og det var i vinters i Budapest, det fungerede upåklageligt og optrådte uden gebyr og uden rente på den månedlige faktura fra Bank Norwegian). Alt dette siger jeg for at understrege, at jeg ikke udtaler mig autoritativt om hvad der vil ske, hvis du hæver penge i en hæveautomat i England. Kan du ikke prøve det og melde tilbage? :-)
   Det er en helt anden sag, hvis du logger ind på websitet og overfører et beløb til din NemKonto, da betaler du rente med det samme!

  2. Det eneste du betaler er et kurstillæg på 1,75% – der er ikke noget ekstragebyr.
   Så i stedet for at betale 7,44 dkr for 1 € betaler du ca 7,57 dkr.

   Se i øvrigt her: https://www.finanstilsynet.dk/da/Tilsyn/Tilsynsreaktioner/Paatale/2016/Paatale-overstraedelse-vildledende-markedsfoering-081216

   1. Ja, jeg er lige vendt hjem fra sommerferie. Jeg hævede nogle tjekkiske koruna i en hæveautomat, og det var da en voldsomt dårlig kurs. Men ved kortkøb i forretninger er kursen ikke helt så dårlig.

    1. Men det kan nok alligevel stadig bedre svare sig at hæve kontanter med Norwegian-kortet end med Visa/Dankort, da man sparer gebyret på 30 kr.

     Det er ikke sådan, at du kom til at vælge på automaten, at den skulle vælge afregne i DKK i stedet for CZK? Så kan det hurtigt blive en dyrere omgang.

     1. Nej, Anders, jeg mener ikke at have set CZK/DKK valgmuligheden i forbindelse med kontanthævning men jeg har så sandelig set CZK/DKK valgmuligheden i forbindelse med (vist nok) ALLE kortkøb i forretninger :-) og mine fingre har en helt naturlig refleks i at vælge CZK (eller whatever den fremmede valuta måtte være) da det er billigere :-)
      (Pointen med min kommentar fra i går var da heller ikke, at jeg “skulle have brugt et andet kort end Norwegiankortet i den tjekkiske hæveautomat” men at jeg “var irriteret over, at lige netop den restaurantregning skulle betales cash-only så jeg måtte hen i hæveautomaten, i stedet for bare at svinge kortet i restauranten”)

 25. For resten har jeg, der aldrig køber brændstof, i egen andedam (altså Danmark) været ude for to steder hvor benyttelse af Norwegiankortet medførte et gebyr: hedengange KIWI supermarked og det lokale apotek. Begge steder har gebyret været “en smule under 1 procent af købsbeløbet”… vist ikke 0,9%… måske 0,95%
  Begge steder har jeg viftet kortet over betalingsterminalen og undret mig over, at det “ikke var nok” og så kastet et blik på terminalen, der høfligt oplyste og bad om min accept af, at et gebyr var påført… begge steder valgte jeg at acceptere… jeg håber bare, at “det ikke spreder sig” :-)

 26. Er det at opfatte som en bank, således at den garanti for indestående (op til 750.000 kr) er dækket i tilfælde af, at de skulle gå konkurs?

   1. Ole, du refererer til beløbet 750.000 kr, hvorfor du formodentlig har den danske indskudsgaranti i tankerne. Bank Norwegian er vist ikke dækket af den danske indskudsgaranti, men udelukkende af den norske. Det er for mig at se endnu bedre :-) jf. banknorwegian.dk/Kundeservice/OfteStilteSporsmal/netbanken/opsparingskonto “Dit indskud hos Bank Norwegian er omfattet af indskudsgarantifonden i Norge. Dette betyder, at dine penge er beskyttet af indskudsgarantien, for nuværende op til 2.000.000 NOK.” og jf. bankenessikringsfond.no

 27. Jeg har lige opdaget, at Paypal veksler fra USD til NOK, derefter veksler Norwegian til DKK. Betalingen til sælger var i USD. Det bliver det noget dyrere af, så til Paypal bruger jeg kort fra Nordea fremover. Jeg har ikke oplevet det andre steder end Paypal, når der vælges betaling i fx. USD. Har desuden hævet i udenlandsk bank én gang, og der var ingen hævegebyr på Norw.kortet.

 28. Paypals kurser er ALTID dårligere end bankens.
  Brug derfor aldrig Paypals omveksling, men betal i den originale valuta.

 29. Det hjælper ikke i dette tilfælde: Original valuta valgt, paypal veksler til NOK (det er en norsk bank, der har udstedt kortet), Norwegian veksler til DKK. To gange kurstab. Ved brug af fx. Nordea-kort: Original valuta vælges, Nordea veksler til DKK. Kun kurstab én gang.

  1. Du må have kvajet dig.
   Hvis du havde valgt original valuta var regningen kommet til Norwegian i USD.
   De ville derefter have omregnet til DKK.
   Ingen NOK indblandet.

   Du har bedt om at Paypal veksler – og ja – de veksler fra USD til NOK

 30. Nix! :)
  Jeg har oplevet 100% det samme. Valgte at betale i USD med PayPal og der blev først omregnet til NOK og derefter til DKK!

 31. Jeg har gået betalinger igennem. Paypal, Norwegian, Nordea. Det går galt hos paypal så snart det ikke er betalinger i euro. Euro veksler de ikke, men USD og AUD gør de, selvom jeg vælger betaling i sælgers valuta. Og det ser ud til det samme sker med Nordeakort.

 32. Du nævner i artiklen at Circle K tager gebyr for at tage imod kortet. Du kan også føje Q8 (både ved standeren og i kiosken) og Warpigs Brewpub til listen. Jeg ved ikke, hvordan Bank Norwegian kan blive ved med at skrive “Ingen gebyrer på varekøb og kontanthævninger”, når det tydeligvis ikke er tilfældet alle steder.

 33. Det er da ganske korrekt, at Bank Norwegian ikke tager gebyr.
  At salgsstederne så tager gebyr er en helt anden historie

  1. Nej, det er ikke en anden historie. De skriver på hjemmesiden, at “Der er ingen årsafgift eller gebyrer ved varekøb og kontanthævninger.” Det er tydeligvis ikke tilfældet alle steder, hvilket gør teksten forkert.

   1. Nå, jeg har meldt dem til Forbrugerombudsmanden, så de kan få en hjælpende hånd af myndighederne til at rette teksten til noget mere korrekt såsom “Kortet er gebyrfrit i de fleste tilfælde.” :o)

  1. Hej Michael
   Tak for påmindelsen. Jeg noterede det i https://pengepugeren.dk/2017/09/bank-norwegian-kortet-1-aar-efter/ men glemte at føje det til denne artikel. Det er hermed gjort.

 34. Bemærk forringelserne pr. 1. august 2018 jf. banknorwegian.dk/Kreditkort/InfoKreditkort
  At der kun optjenes 4% CashPoints (og ikke 5%) på Norwegian-flybilletter betalt med kortet betyder mindre for mig, fordi jeg rejser sjældent… Værre er at der efter varekøb for 75000 kr. pr. år optjenes de halve CashPoints… Dog stadig et godt kort, der kan anbefales…

 35. er der nogen der været udsat for at bruge Norwegienkreditkortet som ullykke forsikring og fået hospitaltsophold og en anden rejse hjem på grund af uheld på rejsen?

 36. Kan oplyse at man i netbanken – www.banknorwegian.dk – nu kan ændre den månedlige betaling via BetalingsService – BS – til at være 100% af den skyldige saldo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Seneste artikler

Copyright © 2024 Pengepugeren. Alle rettigheder forbeholdes.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com