Pengepugeren køber endnu en bil

For nylig stoppede Fru Pengepugeren sin barselsorlov og drog igen ud på arbejdsmarkedet. Man skulle tro, at den ekstra lønindtægt vil give flere penge i kassen. Flere penge ind betyder vel flere penge i kassen. Men nej, det er en dyr fornøjelse at være udearbejdende forældre. Særligt landets dyreste institutionspladser tager en ordentlig klat penge hver måned… og så skal vi også have endnu en bil.

Nu ryster du måske på hovedet og tænker “hvorfor bor de dog ikke tættere på den enes arbejdsplads og sparer en formue på transportudgifterne?”. Og du har ret. Det er absurd at køre så meget i bil. Desværre ligger vores respektive arbejdsplader i København, og vil man have hus og have (og det vil vi, koste hvad det vil), så må man enten gribe dybt i lommen eller flytte lidt udenfor byen, og man kan trods alt køre ganske meget i bil for prisen af et typisk parcelhus i hovedstadens mest centrale kommuner.

Nok om familien Pengepugers boligpræferencer. Vi havde brug for endnu en bil.

For mange var den oplagte løsning måske at gå ud og købe en ny bil på bankens regning, men ikke i familien Pengepuger.  Vi ville hverken ruineres eller *GISP* optage gæld for at blive transporteret på arbejde. Vores flinke bankdame ville hellere end gerne låne os lidt til en ny bil, men hun kender vores indstilling til privatøkonomi og afholdt sig heldigvis fra en længere salgstale.

Løsningen var da også åbenbar: Køb brugt. Der er store, store penge at spare.

Vin Diesel, gå hjem og vug.
Vin Diesel, gå hjem og vug.

Vi er glade for vores Citigo og yderst tilfredse med vores lokale autoriserede værksted, så vi ville foretrække en Škoda. Denne gang en lidt større model, som både har plads til barnevogn, og som kan trække en trailer.

Vi fandt en brugt Fabia Combi 1.2 fra 2004 med 117.000 km på bagen. Bilen er fuldt udstyret og kostede sølle 50.000 kr. Hvis vi skulle have købt en tilsvarende med 0 km på tælleren, ville den have kostet mindst 180.000 kr. på danske plader! 180.000 gode danske kroner for transport! Hvem bruger dog så mange penge? Det burde kun være fancy-schmancy direktørene på Stranvejen, som kunne finde på at kaste penge i grams på den måde. Men at dømme fra bilparken i Whiskybæltet kunne de sikkert ikke drømme om at køre i en beskeden Škoda Fabia.

Husk endvidere på, at lån ikke kun er at bruge penge man ikke har. Det er også at bruge flere penge end varen koster. Vil du købe en bil til 180.000?  Hvis du lånte pengene over 6 år til en rente på 4,5 % vil bilen reelt have kostet ca. 210.000. Tohundredeogtitusinde. Danske. Kroner. Det er intet under, at så mange mennesker er begravet i gæld til halsen, hvis de køber biler i den prisklasse.

Annonce

“Jamen, sådan en 10 år gammel bil kan blive dyr i værkstedsregninger”, hører jeg en læser eller to udbryde. Det er ganske sandt, at en ny bil er dækket af garantien. Men vi sparer 160.000 kr. og ganske vist er mekanikere dyre her til lands, men man kan dog trods alt få ganske meget arbejde udført for 160.000 kr. Familien Pengepuger kører desuden med jævne mellemrum til Škodaens hjemland, Tjekkiet, og der er mekanikerregningerne lavere. Andre kan have fordel af at kigge mod Tyskland eller Sverige, når bilen skal på værksted.

Annonce

Ikke desto mindre skal man naturligvis gøre sig nogle overvejelser og forberedelser, inden man kaster sine hårdt (for)tjente penge efter den første brugtbilsforhandler, man møder i jagten på en ny brugt bil. FDMs infosider om bilkøb, er et godt sted at starte.

Hvis brugte biler er så meget billigere, skal man da altid købe en brugt bil? Nej, Ikke hvis du sidder på Kong Salomons miner eller på anden vis har fundet kilden til uendelig rigdom. I næsten alle andre tilfælde, er fabriksny bil lig privatøkonomisk harakiri.

Opdatering 08-07-2016
Vi har nu haft bilen i to år. Der har bestemt været betydelige udgifter til vedligehold og reparationer, men der er fortsat meget langt til de 160.000 kr., vi sparede ved at købe brugt.

Annonce

6 COMMENTS

  1. […] Hvis man rejser meget, og især hvis man rejser med Norwegian, giver det glimrende mening at bestille et kort. Årlige indkøb for 50.000 kr. giver 500 kr. i tilskud til rejseudgifterne, og såfremt man i forvejen rejser med Norwegian for fx 5.000 kr. årligt, så er der yderligere 250 kr. at hente. Desuden er det oplagt også at bruge kortet til de store indkøb, fx hvis du skal købe “ny” bil. […]

  2. Anbefaler Forbrugsforeningen… der er ca 9% rabat på næsten alt. Det er let, da indkøb foretages med kreditkort.

SKRIV ET SVAR

Indtast din kommentar!
Skriv dit navn her