Bank Norwegians kreditkort: 1 år efter

Jeg skrev for lidt over et år siden en anmeldelse af Bank Norwegians kreditkort, der (så vidt jeg ved) er det første og eneste danske kreditkort med cashback.

I de fleste tilfælde er kreditkort ikke værd at bruge tid på. Man får måske en måneds rentefri kredit, men det alene står ikke mål med besværet ved at jonglere flere kort. I USA er det derimod helt normalt, at man modtager såkaldte “cashbacks” svarende til 1 – 3 % af det, man betaler med sit kreditkort. Cashback udbetales nogle gange som kontanter, men oftere i form af flyer miles.

For nogle amerikanere er der gået decideret sport i at score så meget cashback som muligt. Det er desværre ikke muligt her i Danmark, men lidt har også ret. Og da vi rejser en del med Norwegian, var det oplagt at få oprettet Norwegians Kreditkort, så snart det blev lanceret her i landet.

Nu, et år og tre måneder efter at have brugt kortet intensivt i stedet for bankens Visa/Dankort, er det på tide at gøre status. Jeg har derfor trukket alle transaktioner ud fra netbanken, for at se, hvad kortet er blevet brugt til, og hvad vi har fået ud af det.

Status på cashback fra Norwegian-kortet

Siden 26. juni 2016 har jeg foretaget 455 transaktioner for i alt 134.220,09 kr. med kreditkortet. Det har resulteret i 1.758,55 såkaldte Norwegian CashPoints inklusiv de første 100 bonuspoints for at have taget kortet i brug.

Jamen hov! Bank Norwegian lover 1 % Cashback. Det er kun 1.342,20

1 CashPoint svarer til 1 norsk krone (NOK).

Bank Norwegian omregner tilsyneladende hvert køb til NOK, inden de tildeler cash points.

Fx 31,95 DKK ~ 40 NOK => 0,4 CashPoints

I praksis får man dog ikke mere ud af det, da et CashPoint således er ca. 0,80 DKK værd, når man køber flybilletter for dem. Men det betyder dog, at den norske krones kursværdi har betydning for din endelige besparelse.

Dertil giver kortet 5% CashPoints på LowFare-billetter og 20% på Flex-billetter. Vi bruger ikke Flex, men alle LowFare rejser er blevet betalt med kreditkortet. Dvs. i alt 1.410 danske kroner på 1 år og 3 måneder.

Har Norwegians kreditkort været det værd?

Økonomisk er der ingen udgift forbundet med kortet. Så længe man betaler saldoen ud hver måned, er det rentefrit og i det hele taget helt uden gebyrer.

Annonce

Som fanatisk budgetlægger har det dog været en anelse mere omstændigt at skulle logge ind og holde styr på transaktionerne.

På den anden side flyver familien Pengepuger flere gange årligt, og da vi altid køber billige billetter, har CashPoints kunnet dække langt det meste af udgifterne til flybilletter. Da køb med kreditkortet endvidere dækker rejse- og afbestillingsforsikring, har vi ligeledes sparet den udgift.

Alt i alt har Bank Norwegians kreditkort vist sig at være en ganske udmærket måde at finansiere rejseudgifter på.

Men man skal kunne håndtere et kreditkort, før det kan betale sig! Norwegians forretningsmodel er sandsynligvis baseret på, at folk køber mere end de har råd til, og således ender med at betale 20 % i rente.

Ved troligt at afbetale den brugte kredit, “gamer” jeg systemet. Og dét giver i sig selv en vis tilfredsstillelse – må jeg tilstå. Taktikken fungerer, fordi vi kun køber det, vi alligevel ville have købt med kontanter, fordi vi lægger budget og altid betaler saldoen ud inden for den rentefri periode.

Hvis man derimod er den mindste smule i tvivl, om man kan håndtere det, så skal man holde sig langt væk fra enhver form for kreditkort.

Opdatering 21-09-2017: Norwegian har lanceret en app, som gør det lettere at tilgå netbanken. App’en kan bruges på Android og iOS.

Annonce

19 thoughts on “Bank Norwegians kreditkort: 1 år efter

 • 21/09/2017 at 08:49
  Permalink

  Fedt!

  Jeg kan stadig ikke få lov til at oprette et kort.
  Ved du om der findes andre kort med lignende fordele?

  Reply
  • Pengepugeren
   21/09/2017 at 10:13
   Permalink

   Hej Michael.
   Har du hemmelig adresse? Det kan godt give bøvl ved opslag i CPR registret. I så fald prøv at kontakte dem?

   Bortset fra Coop Bank kortet, som jeg ikke synes er det værd, var der, sidst jeg kiggede, ingen andre kort med lignende fordele. Men jeg vil undersøge markedet igen.

   Reply
   • 21/09/2017 at 19:40
    Permalink

    Hej Pengepuger,

    Igen tak for en god blog. Har du set på Ikano Bank kreditkortet? Så vidt jeg kan se, er det også uden omkostninger hvis hele saldoen betales hver måned. Og du får 5% rabat på café og restaurant, samt nogle forskellige månedlige rabatter (denne måned er 30 % i boghandlere)

    Jeg har bestilt et kort i dag. Ville gerne høre, hvad du tænker om det.

    Hilsen Martin

    Reply
    • Pengepugeren
     21/09/2017 at 21:04
     Permalink

     Hej Martin, tak fordi du læser med :)

     Der er en del kreditkort, som giver rabatter udvalgte steder. Jeg synes, det bliver for besværligt at jonglere mange forskellige kort for at få lidt rabat på fx et af vores sjældne restaurantbesøg.

     Men jeg vil meget gerne høre om din erfaring, når du har haft kortet i en tid. Måske er besparelsen højere end forventet.

     Reply
   • 22/09/2017 at 07:20
    Permalink

    Det kunne meget vel være det. Er reklamebeskyttet, så det vil ikke kunne trække noget data på mig. Prøver at kontakte dem;)

    Reply
    • 24/09/2017 at 21:49
     Permalink

     Jeg kunne ikke få et kort, mens jeg var reklamebeskyttet/havde hemmelig adresse. Snakkede med dem og der var ingen løsning.

     Reply
     • Pengepugeren
      24/09/2017 at 22:03
      Permalink

      Jeg ville oprette en opsparingskonto, og der ville de oprette det, såfremt jeg printede og indsendte dokumenter i fysisk form.

 • 19/10/2017 at 00:49
  Permalink

  Hej

  Har du regnet på hvor mange ekstra omkostninger det har givet dig i form af kortgebyrer i forhold til hvis du havde brugt et dankort/Visa dankort?

  Reply
  • Pengepugeren
   19/10/2017 at 10:20
   Permalink

   Hej Kasper
   Med nogle ganske få undtagelser, er det kun (nogle) tankstationer, som opkræver kortgebyr. Da bruger jeg bare mit almindelige Visa/Dankort.

   Reply
 • 24/10/2017 at 18:51
  Permalink

  Hey Pengepugeren, hvordan udbetaler man saldoen? Kan det ske automatisk? Kan man tilmelde regningerne til betalingsservice?
  Vh Peter

  Reply
  • Pengepugeren
   24/10/2017 at 20:27
   Permalink

   Hej Peter

   Der er ikke et PBS-nummer på giokortet, så jeg tvivler.
   Men tak for påmindelsen . Jeg har sendt den en mail for afklaring.

   Reply
   • Pengepugeren
    30/10/2017 at 13:50
    Permalink

    Det ser desværre ud til, at min antagelse var korrekt. Her er svaret fra Bank Norwegian:

    “Vi tilbyder desværre ikke Betalingsservice til vores kreditkort, da du hver måned har mulighed for at betale den fulde saldo, et minimumsbeløb eller ethvert beløb derover.”

    Reply
    • 03/11/2017 at 21:36
     Permalink

     Det er da et dårligt svar, Bank Norwegian har givet dig. Jeg har et Nordea Gold kreditkort med mulighed for at betale den fulde saldo, et minimumsbeløb eller ethvert beløb derover. Hvis jeg tilmelder det til Betalingsservice, mister jeg valgfriheden (idet den fulde saldo betales), men det ved jeg jo ligesom godt :-) og tilmelding til Betalingsservice er en mulighed men ikke et krav, så jeg kan jo bare lade være hvis valgfriheden er ønskværdig :-)

     Reply
     • Pengepugeren
      04/11/2017 at 00:41
      Permalink

      Helt enig. De burde gøre det muligt at tilmelde det fulde beløb til PBS.

 • 20/11/2017 at 01:43
  Permalink

  Hvad tænker du om Eurobonus’ mastercard? Der opsparer du på samme måde point der kan bruges ved SAS og andre Star Alliance selskaber? De har løbende mange ekstra point man kan tjene ved diverse butikker, men har samtidig et fast point beløb hver gang du bruger kortet.

  Reply
  • Pengepugeren
   20/11/2017 at 20:36
   Permalink

   Hej Lasse

   Jeg har kun kastet et kort blik på deres hjemmeside, men det er umiddelbart ikke et kort, der tiltaler mig.
   Dels får man points til SAS, der jo er en del dyrere end Norwegian. Dertil koster kortet 300 kr. årligt.
   Jeg kan ikke umiddelbart gennemskue, hvad et point er værd, men de skal give en ganske høj rabat, for at det giver økonomisk mening.

   Men jeg ser, at man kan få points for at tage kortet i brug første måned. Måske er der mulighed for at game systemet lidt dér.

   Reply
  • 01/12/2017 at 21:18
   Permalink

   Jeg har været Eurobonus medlem i mange år. Jeg tror at et point er cirka en cent (så 100 point er cirka en euro), men det er bare noget jeg selv har sjusset mig frem til…
   Så jeg er enig med PP i, at Eurobonus MasterCard ikke når Norwegiankortet til sokkeholderne. Køber man for 100 kr. med Eurobonus MasterCard, får man 10 point (hvilket svarer meget godt til Norwegiankortet, hvor man får 1 kr. ved køb for 100 kr.), men med Eurobonus MasterCard er der i modsætning til Norwegiankortet et årsgebyr… og jeg har ærlig talt ikke gidet bestille et Eurobonus MasterCard for et få de 5000 velkomstpoint (knap 400 kr.)…
   Gennem årene har jeg derfor blot brugt mit Eurobonus medlemskab til den almindelige pointopsparing ved flyvninger. Der er ikke rigtig noget merchandise, jeg gider have fra Eurobonus shoppen, så nogle af mine point er udløbet (og uigenkaldeligt tabt). I går har jeg skyndt mig ind i Eurobonus shoppen for at købe en donation til Red Barnet. For et par år siden var jeg på en “rigtig” bonusrejse, men det var vist en billet, jeg delbetalte med point (jeg havde ikke point nok til billetten…)

   Reply
   • Pengepugeren
    01/12/2017 at 22:48
    Permalink

    Tak for indsparket, Thomas.
    Det lyder ikke som om, det kan betale sig at kigge nærmere på Eurobonus.

    Reply
    • 09/12/2017 at 10:50
     Permalink

     Netop, der er ingen grund til at betale et årsgebyr for Eurobonus MasterCard :-) Om der er en grund til at være medlem af Eurobonus (den almindelige pointopsparing ved flyrejser) kommer naturligvis an på rejsemønster, men i vores familie trak det ned, da Eurobonus sidste år ophørte med Family Pooling (svarer til Familiekonto hos Norwegian Reward, hvorved point ikke er “spredt” på hver enkelt konto men samlet på f.eks. familieoverhovedets).
     Jeg har tidligere skrevet om, at Norwegiankortet i den fysiske handel pålægges gebyr hos f.eks. apoteket, Matas og BR. I den ikke-fysiske handel (f.eks. ved køb af flybilletter fundet via momondo) pålægges gebyr hos flybillet.dk (og alle andre under etraveli.com/contact-brands formodentlig), men ikke hos flysmarter.dk
     Er der andre, der har bemærket, hvor Norwegiankortet kan bruges gebyrfrit ved køb af flybilletter på nettet? (ja udover flyselskabet Norwegian naturligvis)

     Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com