Bank Norwegians kreditkort: 1 år efter

Jeg skrev for lidt over et år siden en anmeldelse af Bank Norwegians kreditkort, der (så vidt jeg ved) er det første og eneste danske kreditkort med cashback.

I de fleste tilfælde er kreditkort ikke værd at bruge tid på. Man får måske en måneds rentefri kredit, men det alene står ikke mål med besværet ved at jonglere flere kort. I USA er det derimod helt normalt, at man modtager såkaldte “cashbacks” svarende til 1 – 3 % af det, man betaler med sit kreditkort. Cashback udbetales nogle gange som kontanter, men oftere i form af flyer miles.

For nogle amerikanere er der gået decideret sport i at score så meget cashback som muligt. Det er desværre ikke muligt her i Danmark, men lidt har også ret. Og da vi rejser en del med Norwegian, var det oplagt at få oprettet Norwegians Kreditkort, så snart det blev lanceret her i landet.

Nu, et år og tre måneder efter at have brugt kortet intensivt i stedet for bankens Visa/Dankort, er det på tide at gøre status. Jeg har derfor trukket alle transaktioner ud fra netbanken, for at se, hvad kortet er blevet brugt til, og hvad vi har fået ud af det.

Status på cashback fra Norwegian-kortet

Siden 26. juni 2016 har jeg foretaget 455 transaktioner for i alt 134.220,09 kr. med kreditkortet. Det har resulteret i 1.758,55 såkaldte Norwegian CashPoints inklusiv de første 100 bonuspoints for at have taget kortet i brug.

Jamen hov! Bank Norwegian lover 1 % Cashback. Det er kun 1.342,20

1 CashPoint svarer til 1 norsk krone (NOK).

Bank Norwegian omregner tilsyneladende hvert køb til NOK, inden de tildeler cash points.

Fx 31,95 DKK ~ 40 NOK => 0,4 CashPoints

I praksis får man dog ikke mere ud af det, da et CashPoint således er ca. 0,80 DKK værd, når man køber flybilletter for dem. Men det betyder dog, at den norske krones kursværdi har betydning for din endelige besparelse.

Dertil giver kortet 5% CashPoints på LowFare-billetter og 20% på Flex-billetter. Vi bruger ikke Flex, men alle LowFare rejser er blevet betalt med kreditkortet. Dvs. i alt 1.410 danske kroner på 1 år og 3 måneder.

Har Norwegians kreditkort været det værd?

Økonomisk er der ingen udgift forbundet med kortet. Så længe man betaler saldoen ud hver måned, er det rentefrit og i det hele taget helt uden gebyrer.

Annonce

Som fanatisk budgetlægger har det dog været en anelse mere omstændigt at skulle logge ind og holde styr på transaktionerne.

På den anden side flyver familien Pengepuger flere gange årligt, og da vi altid køber billige billetter, har CashPoints kunnet dække langt det meste af udgifterne til flybilletter. Da køb med kreditkortet endvidere dækker rejse- og afbestillingsforsikring, har vi ligeledes sparet den udgift.

Alt i alt har Bank Norwegians kreditkort vist sig at være en ganske udmærket måde at finansiere rejseudgifter på.

Men man skal kunne håndtere et kreditkort, før det kan betale sig! Norwegians forretningsmodel er sandsynligvis baseret på, at folk køber mere end de har råd til, og således ender med at betale 20 % i rente.

Ved troligt at afbetale den brugte kredit, “gamer” jeg systemet. Og dét giver i sig selv en vis tilfredsstillelse – må jeg tilstå. Taktikken fungerer, fordi vi kun køber det, vi alligevel ville have købt med kontanter, fordi vi lægger budget og altid betaler saldoen ud inden for den rentefri periode.

Hvis man derimod er den mindste smule i tvivl, om man kan håndtere det, så skal man holde sig langt væk fra enhver form for kreditkort.

Opdatering 21-09-2017: Norwegian har lanceret en app, som gør det lettere at tilgå netbanken. App’en kan bruges på Android og iOS.

Opdatering 07-02-2018: Der har været en del diskussion vedr. gebyrer fra de forretninger, man bruger kortet i. Dags dato udsendte Bank Norwegian et nyhedsbrev med følgende afklarende tekst: “Pr. 1. januar 2018 er det gå grund af nye EU-regler ikke længere tilladt at opkræve et gebyr, hvis forbrugeren betaler med kreditkort. Hvis du på trods af dette bliver opkrævet et gebyr, når du betaler med dit Bank Norwegian-kort, kan du derfor bede den pågældende butik om at refundere gebyret. Hvis du ikke får løst sagen på denne vis, kan du kontakte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Annonce

49 thoughts on “Bank Norwegians kreditkort: 1 år efter

 • Avatar
  21/09/2017 at 08:49
  Permalink

  Fedt!

  Jeg kan stadig ikke få lov til at oprette et kort.
  Ved du om der findes andre kort med lignende fordele?

  Reply
  • Pengepugeren
   21/09/2017 at 10:13
   Permalink

   Hej Michael.
   Har du hemmelig adresse? Det kan godt give bøvl ved opslag i CPR registret. I så fald prøv at kontakte dem?

   Bortset fra Coop Bank kortet, som jeg ikke synes er det værd, var der, sidst jeg kiggede, ingen andre kort med lignende fordele. Men jeg vil undersøge markedet igen.

   Reply
   • Avatar
    21/09/2017 at 19:40
    Permalink

    Hej Pengepuger,

    Igen tak for en god blog. Har du set på Ikano Bank kreditkortet? Så vidt jeg kan se, er det også uden omkostninger hvis hele saldoen betales hver måned. Og du får 5% rabat på café og restaurant, samt nogle forskellige månedlige rabatter (denne måned er 30 % i boghandlere)

    Jeg har bestilt et kort i dag. Ville gerne høre, hvad du tænker om det.

    Hilsen Martin

    Reply
    • Pengepugeren
     21/09/2017 at 21:04
     Permalink

     Hej Martin, tak fordi du læser med :)

     Der er en del kreditkort, som giver rabatter udvalgte steder. Jeg synes, det bliver for besværligt at jonglere mange forskellige kort for at få lidt rabat på fx et af vores sjældne restaurantbesøg.

     Men jeg vil meget gerne høre om din erfaring, når du har haft kortet i en tid. Måske er besparelsen højere end forventet.

     Reply
   • Avatar
    22/09/2017 at 07:20
    Permalink

    Det kunne meget vel være det. Er reklamebeskyttet, så det vil ikke kunne trække noget data på mig. Prøver at kontakte dem;)

    Reply
    • Avatar
     24/09/2017 at 21:49
     Permalink

     Jeg kunne ikke få et kort, mens jeg var reklamebeskyttet/havde hemmelig adresse. Snakkede med dem og der var ingen løsning.

     Reply
     • Pengepugeren
      24/09/2017 at 22:03
      Permalink

      Jeg ville oprette en opsparingskonto, og der ville de oprette det, såfremt jeg printede og indsendte dokumenter i fysisk form.

      Reply
 • Avatar
  19/10/2017 at 00:49
  Permalink

  Hej

  Har du regnet på hvor mange ekstra omkostninger det har givet dig i form af kortgebyrer i forhold til hvis du havde brugt et dankort/Visa dankort?

  Reply
  • Pengepugeren
   19/10/2017 at 10:20
   Permalink

   Hej Kasper
   Med nogle ganske få undtagelser, er det kun (nogle) tankstationer, som opkræver kortgebyr. Da bruger jeg bare mit almindelige Visa/Dankort.

   Reply
 • Avatar
  24/10/2017 at 18:51
  Permalink

  Hey Pengepugeren, hvordan udbetaler man saldoen? Kan det ske automatisk? Kan man tilmelde regningerne til betalingsservice?
  Vh Peter

  Reply
  • Pengepugeren
   24/10/2017 at 20:27
   Permalink

   Hej Peter

   Der er ikke et PBS-nummer på giokortet, så jeg tvivler.
   Men tak for påmindelsen . Jeg har sendt den en mail for afklaring.

   Reply
   • Pengepugeren
    30/10/2017 at 13:50
    Permalink

    Det ser desværre ud til, at min antagelse var korrekt. Her er svaret fra Bank Norwegian:

    “Vi tilbyder desværre ikke Betalingsservice til vores kreditkort, da du hver måned har mulighed for at betale den fulde saldo, et minimumsbeløb eller ethvert beløb derover.”

    Reply
    • Avatar
     03/11/2017 at 21:36
     Permalink

     Det er da et dårligt svar, Bank Norwegian har givet dig. Jeg har et Nordea Gold kreditkort med mulighed for at betale den fulde saldo, et minimumsbeløb eller ethvert beløb derover. Hvis jeg tilmelder det til Betalingsservice, mister jeg valgfriheden (idet den fulde saldo betales), men det ved jeg jo ligesom godt :-) og tilmelding til Betalingsservice er en mulighed men ikke et krav, så jeg kan jo bare lade være hvis valgfriheden er ønskværdig :-)

     Reply
     • Pengepugeren
      04/11/2017 at 00:41
      Permalink

      Helt enig. De burde gøre det muligt at tilmelde det fulde beløb til PBS.

      Reply
 • Avatar
  20/11/2017 at 01:43
  Permalink

  Hvad tænker du om Eurobonus’ mastercard? Der opsparer du på samme måde point der kan bruges ved SAS og andre Star Alliance selskaber? De har løbende mange ekstra point man kan tjene ved diverse butikker, men har samtidig et fast point beløb hver gang du bruger kortet.

  Reply
  • Pengepugeren
   20/11/2017 at 20:36
   Permalink

   Hej Lasse

   Jeg har kun kastet et kort blik på deres hjemmeside, men det er umiddelbart ikke et kort, der tiltaler mig.
   Dels får man points til SAS, der jo er en del dyrere end Norwegian. Dertil koster kortet 300 kr. årligt.
   Jeg kan ikke umiddelbart gennemskue, hvad et point er værd, men de skal give en ganske høj rabat, for at det giver økonomisk mening.

   Men jeg ser, at man kan få points for at tage kortet i brug første måned. Måske er der mulighed for at game systemet lidt dér.

   Reply
  • Avatar
   01/12/2017 at 21:18
   Permalink

   Jeg har været Eurobonus medlem i mange år. Jeg tror at et point er cirka en cent (så 100 point er cirka en euro), men det er bare noget jeg selv har sjusset mig frem til…
   Så jeg er enig med PP i, at Eurobonus MasterCard ikke når Norwegiankortet til sokkeholderne. Køber man for 100 kr. med Eurobonus MasterCard, får man 10 point (hvilket svarer meget godt til Norwegiankortet, hvor man får 1 kr. ved køb for 100 kr.), men med Eurobonus MasterCard er der i modsætning til Norwegiankortet et årsgebyr… og jeg har ærlig talt ikke gidet bestille et Eurobonus MasterCard for et få de 5000 velkomstpoint (knap 400 kr.)…
   Gennem årene har jeg derfor blot brugt mit Eurobonus medlemskab til den almindelige pointopsparing ved flyvninger. Der er ikke rigtig noget merchandise, jeg gider have fra Eurobonus shoppen, så nogle af mine point er udløbet (og uigenkaldeligt tabt). I går har jeg skyndt mig ind i Eurobonus shoppen for at købe en donation til Red Barnet. For et par år siden var jeg på en “rigtig” bonusrejse, men det var vist en billet, jeg delbetalte med point (jeg havde ikke point nok til billetten…)

   Reply
   • Pengepugeren
    01/12/2017 at 22:48
    Permalink

    Tak for indsparket, Thomas.
    Det lyder ikke som om, det kan betale sig at kigge nærmere på Eurobonus.

    Reply
    • Avatar
     09/12/2017 at 10:50
     Permalink

     Netop, der er ingen grund til at betale et årsgebyr for Eurobonus MasterCard :-) Om der er en grund til at være medlem af Eurobonus (den almindelige pointopsparing ved flyrejser) kommer naturligvis an på rejsemønster, men i vores familie trak det ned, da Eurobonus sidste år ophørte med Family Pooling (svarer til Familiekonto hos Norwegian Reward, hvorved point ikke er “spredt” på hver enkelt konto men samlet på f.eks. familieoverhovedets).
     Jeg har tidligere skrevet om, at Norwegiankortet i den fysiske handel pålægges gebyr hos f.eks. apoteket, Matas og BR. I den ikke-fysiske handel (f.eks. ved køb af flybilletter fundet via momondo) pålægges gebyr hos flybillet.dk (og alle andre under etraveli.com/contact-brands formodentlig), men ikke hos flysmarter.dk
     Er der andre, der har bemærket, hvor Norwegiankortet kan bruges gebyrfrit ved køb af flybilletter på nettet? (ja udover flyselskabet Norwegian naturligvis)

     Reply
 • Avatar
  06/01/2018 at 19:27
  Permalink

  Hej

  Fin opdatering på brug af kortet. Jeg har selv haft det liggende i 1½ år som backup, hvor jeg slet ikke har haft det taget i brug. Da jeg ikke rigtig rejser har kortet nok tvivlsom værdi for mig, men jeg er nu begyndt at tage det i brug i alligevel, og så vil jeg se, hvor meget der kan optjenes på et års tid, men jeg tvivler på, at det bliver mere end nogle få hundrede kroner.

  Er hermed også tilmeldt din blog. Keep up the good work!

  Reply
  • Pengepugeren
   06/01/2018 at 21:42
   Permalink

   Hej Peter og velkommen til nyhedsbrevet!
   Hvis du bruger kortet konsekvent, kan det måske betale en weekendtur til et sted i Europa :)

   Reply
   • Avatar
    11/02/2018 at 21:24
    Permalink

    Tak for det.

    Jeg har siden opdaget Revolut, som virker som en fin måde at spare lidt ekstra på ved onlinekøb i fremmed valuta.

    Alt denne dykken ned i kreditkort har dog fået mig til at overveje, hvordan ens kreditscore udregnes. Er det noget, som du overhovedet har kendskab til eller tager højde for? Jeg har læst mig til, at i eks. USA får man en lavere kreditscore, hvis man konsekvent udnytter en høj grad af den tilgængelige kredit (hvilket jeg har tænkt mig at gøre med Norwegian-kortet).

    Jeg ved dog ikke, om det overhovedet er relevant at tage højde for som forbruger i Danmark, hvis man bare sørger for altid at betale hele det skyldige beløb ud hver måned.

    Reply
    • Pengepugeren
     11/02/2018 at 22:17
     Permalink

     FICO score er vist kun en amerikansk ting. Så længe du ikke står i Ribers, er du kreditværdig i Danmark. Hvor meget du så kan låne og til hvilken rente, bliver så vidt jeg ved alene vurderet ud fra indkomst, skatteforhold, anden gæld, faste udgifter osv. frem for en egentlig credit score.

     Reply
 • Avatar
  09/01/2018 at 08:25
  Permalink

  Fra den 1. januar 2018 må virksomheden som udgangspunkt ikke opkræve et gebyr af dig, når du betaler med dit betalingskort. Det gælder, uanset om du handler på nettet eller i en fysisk butik, og uanset om du betaler med et debetkort eller et kreditkort.
  For enkelte korttyper, fx American Express og Diners Club, gælder reglerne dog ikke. Reglerne gælder heller ikke ved betaling med firmakort. Overvej derfor, hvilket kort du vil betale med.
  Bliver du opkrævet et ulovligt kortgebyr, kan du klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det gør du ved at sende en mail til kfst@kfst.dk. Vedhæft gerne dokumentation fx i form af en regning eller en Dankortkvittering.
  (jeg har sakset ovenstående fra forbrug.dk/artikler/forbrug/test-og-raad/penge-og-oekonomi/betalingskort/typer-af-betalingskort nu skal vi til at jage fysiske og ikke-fysiske butikker der pålægger os gebyr ved betaling med Norwegiankortet, som næppe kan anses for “betaling med firmakort”)

  Reply
 • Avatar
  18/01/2018 at 20:58
  Permalink

  Jeg har også haft et Norwegian kort igennem 1½ år eller længere (fik det kort efter de blev tilgængelige mener jeg).
  Jeg har brugt det en del steder, både til special køb, og dagligsindkøb. Jeg har altid været opmærksom på om der var gebyr eller ej, da gebyret jo nærmest gør det ud for de point jeg får ved Norwegian. Det er noget rodet, f.eks. handler jeg i 4 forskellige Rema1000, i to af dem tager de gebyr, og i to gør de ikke. Jeg håber at de nye regler gør at det bliver nemmere. Pt. holder jeg stadig øje med skiltene ved kassen, og der er mange hvor der stadig står at der er gebyr – jeg ved så ikke om de bare ikke har ryddet op eller om de stadig tager gebyr, det må jeg lige få tjekket op på snart.

  Nå men vi har da efterhånden fået en del point på kortet, men det skyldes så også at vi har fløjet et par gange med Norwegian, og at vi på en rejse benyttede os af et website der står for formidling af oplevelser og udflugter (getyourguide), hvorigennem vi fik en højere procentsats af point ved brug af kortet, og samtidig fik en ekstra rabat (18%) på sitet via en Norwegian nyhedsmail.
  Jeg kan lige nævne at vi fortalte en af dem vi tog på udflugt med, hvad vi havde givet ved getyourguide med rabatten, og han sagde at så tjente de nærmest intet, når han havde fået sin andel.

  Jeg må nok indrømme, at der stadig er lang vej til at få dækket den store rejse ud i verden, men vi kan da få dækket den enes rejse ved en rejse i Europa :)
  Det er ikke overvældende antal point vi tjener, men jeg kan godt leve med besværet i forhold til udbyttet :D

  Reply
  • Pengepugeren
   18/01/2018 at 21:31
   Permalink

   Sådan! Fedt at det kan betale sig :-)
   Jeg handler også ofte i Rema og kigger aldrig efter skiltene – men har heller aldrig set gebyr på kvitteringen fra et supermarked.
   Er det ikke primært udenlandske kreditkort, der normalt tages gebyr for?

   Reply
   • Avatar
    19/01/2018 at 18:01
    Permalink

    Jeg har set mange steder, hvor der er gebyr hvis det kun er visa kort, og ikke et visa/dankort. Men jeg kan da ikke lige garantere at jeg har ret. Ved kun at jeg har oplevet et par steder, hvor prisen står til noget højere. når jeg sætter mit kort i.

    Reply
    • Pengepugeren
     19/01/2018 at 20:45
     Permalink

     Hmm… Jeg vil i så fald konsekvent nærstudere kvitteringerne fremover :)

     Reply
    • Avatar
     21/01/2018 at 09:19
     Permalink

     lagde lige mærke til at min lokale Super Brugsen ikke længere har noget med gebyr i hvert fald, så nu er der endnu et sted jeg begynder at betale med mit Visa kort :)
     Med de nye regler er det vist værd at jeg er mere obs. på det alle steder. Kan ligeså godt få nogle flere point :D

     Reply
 • Avatar
  23/01/2018 at 23:52
  Permalink

  Måske har jeg med mit indlæg herover fra 9. januar skudt “gebyrjagten” i gang på et ufuldstændigt grundlag.
  “Jeg har med interesse læst forbrug.dk/artikler/forbrug/test-og-raad/penge-og-oekonomi/betalingskort/typer-af-betalingskort som er en velformuleret artikel. Jeg har Norwegiankortet (Visa Credit) fra Bank Norwegian. Det kan næppe anses for at være et firmakort, så jeg har naturligvis en forventning om, at der fra 1. januar 2018 ikke tages gebyr. Men det er, så vidt jeg ved, et UDENLANDSK udstedt kort (udstedt i Norge, selv om det “kører” i DKK), og jeres artikel rummer for mig at se ikke tydelig oplysning om, hvorvidt der må pålægges betalingskortgebyr for et UDENLANDSK udstedt kort?
  Endnu en ting, som jeres artikel for mig at se ikke rummer tydelig oplysning om, er hvor “langt” disse nye regler gælder. Gælder de fysiske og ikke-fysiske DANSKE butikker, eller gælder de fysiske og ikke-fysiske butikker i hele EU? I så fald skal forbrug.dk/raad-og-rettigheder/aftaler-og-abonnementer/streaming måske lige rettes til :-)”

  Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har besvaret ovenstående spørgsmål sådan:
  “Hej Thomas

  Mange tak for din mail – og tak for din feedback.

  Forbuddet mod butikkers opkrævning af gebyrer gælder kun, hvis både din bank og butikkens kortindløser ligger inden for EU. Er dit betalingskort udstedt af en bank, der ligger uden for EU, vil det derfor være lovligt, hvis butikken opkræver gebyrer.

  Du kan læse mere om reglerne i vores vejledning her: https://www.kfst.dk/konkurrenceforhold/betalingskortmarkedet/ofte-stillede-spoergsmaal/

  V.h Maj”
  …og Norge er som bekendt ikke medlem af EU, så… øh…

  Reply
  • Pengepugeren
   24/01/2018 at 00:41
   Permalink

   Hej Thomas

   Er du sikker på, at kortet er udstedt i Norge? Den danske afdeling har eget CVR-nummer (https://datacvr.virk.dk/data/visenhed?enhedstype=virksomhed&id=35438440&soeg=35%2043%2084%2040).
   Min private bank (Handelsbanken) er et svensk aktieselskab, men har dansk filial med dansk CVR og udsteder danske kort.

   Spørgsmålet er herefter, om reglerne for kreditkort også gælder Norge. De implementerer jo en del EU-love. Bl.a. gælder roaming reglerne også deroppe.
   Jeg har dog ikke umiddelbart kunne finde det specifikke regulativ, men har, indrømmet, heller ikke søgt så længe.

   Reply
 • Avatar
  26/01/2018 at 21:24
  Permalink

  Okay, lad os alligevel jagte butikker, for skønt jeg ikke mener, at Norwegiankortet er dansk udstedt, så har Norge (via EØS) tiltrådt EU-betalingskortregulativ og er derfor i denne sammenhæng (som i så mange andre) at betragte som et EU-land. Det er i hvert fald sådan mine øjne læser Bank Norwegians besvarelse af:
  “Jeg kunne godt tænke mig at vide, om jeg kan “jagte” betalingskortgebyropkrævende butikker (enten de er danske eller svenske eller tyske eller… der er nemlig tale om EU-regler) efter 1. januar 2018. Norwegiankortet kan naturligvis ikke klassificeres som et firmakort, men er det udstedt af en bank i Danmark eller af en bank, der ligger uden for EU? (Og hvis sidstnævnte er tilfældet: Har Norge indført EU-reglerne, der forbyder opkrævning af betalingskortgebyr?)”
  som lyder:
  “Hej,

  Tak for din henvendelse.

  Det er korrekt at Norge ikke ligger i EU, men kortet er betragtet som dansk, da det er udstedt som et dansk kreditkort underlagt EØS. (da Norge er med i EØS, dog ikke EU)

  Derfor vil du også være underlagt den nye betalingslov som trådte i kraft fra 1. januar således at de ikke må tage gebyrer på kreditkortet fra Bank Norwegian.
  Dette gælder både fysiske- og online butikker som findes i Danmark.

  Med venlig hilsen
  Bank Norwegian”

  Reply
  • Avatar
   26/01/2018 at 23:01
   Permalink

   Hej Thomas

   Tak for info! Det er super, så skal man bare huske at checke sin bon :)

   Mvh.
   Peter

   Reply
 • Avatar
  10/02/2018 at 17:38
  Permalink

  Ja, det skal man, Peter, eller rettere så skal man ved betalinger under 350 DKK studse, hvis betalingen ikke gennemføres ved den blotte “viften” med kortet. Betalingsterminalen kræver nemlig brugeraccept ved tryk på den grønne OK-knap i tilfælde med gebyr. (og betalingsterminalen kræver ikke brugeraccept i tilfælde uden gebyr)

  Reply
 • Avatar
  18/03/2018 at 09:53
  Permalink

  Hej. Tak for bloggen :) jeg har fået mig er Norwegian kort da jeg rejser en del med Norwegian. Men jeg er ikke helt sikker på at jeg har forstået konceptet helt. Hvis jeg bruger 1000 kr i dagligvarer butikker denne måned, hvornår og hvordan skal pengene så betales tilbage på kortet for at undgå gebyer? Får man en regning tilsendt eller hvordan fungerer det?
  Tak på forhånd. Mvh Anna

  Reply
  • Pengepugeren
   18/03/2018 at 12:37
   Permalink

   Hej Anna :)
   En gang om måneden opgør de dit forbrug og sender et girokort, enten via mail eller eBoks – det kan man vist selv vælge. Du kan også se girokortet, når du ligger ind på Bank Norwegians hjemmeside.

   Så længe du betaler det fulde beløb på girokortet, kommer der aldrig rentetilskrivelse.

   Reply
 • Avatar
  28/06/2018 at 22:09
  Permalink

  Bemærk forringelserne pr. 1. august 2018 jf. banknorwegian.dk/Kreditkort/InfoKreditkort
  At der kun optjenes 4% CashPoints (og ikke 5%) på Norwegian-flybilletter betalt med kortet betyder mindre for mig, fordi jeg rejser sjældent… Værre er at der efter varekøb for 75000 kr. pr. år optjenes de halve CashPoints… Dog stadig et godt kort, der kan anbefales…

  Reply
 • Avatar
  16/02/2019 at 12:02
  Permalink

  Jeg er godt klar over at samtalen primært handler om kreditkortet fra Bank Norwegian, men ind imellem har opsparingskontoen fra samme bank været drøftet. Et alternativ til nævnte opsparingskonto er lunarway.com/da/payback hvor der gives en rente på 2% p.a. for saldo op til 50.000 kr. Det er da meget godt, er det ikk’? Er der nogen der har praktisk erfaring med LunarWay?

  Reply
  • Avatar
   16/02/2019 at 12:09
   Permalink

   Jeg har tilmeldt mig Lunar Way, og det gik ganske smertefrit. Deres andre ydelser er også gratis (straksoverførsel og indbetalingskort) og app er lækker. Men man skal flytte sin NemKonto til dem for at få de 2 %.

   Reply
   • Avatar
    16/02/2019 at 14:41
    Permalink

    Kan man omkostningsfrit overføre til ens konto hos Lunar Way? Jeg kan se, at de har indført et top-up gebyr på 0,9% + 0,50 kr.

    Mvh.
    Peter

    Reply
   • Avatar
    16/02/2019 at 15:49
    Permalink

    Ved lidt nærmere eftertanke er gevinsten for lille til, at jeg vil flytte min NemKonto til dem blot for at få de 2%. Så skal der flere fordele på bordet.

    Alternativet er for mit vedkommende Santanders højrentekonto på 0,8%. Uden at flytte NemKonto vil differencen så blot være 50.000 * (1-0,8)% = 100 kr om året før skat, hvilket simpelthen er for lidt, selv uden den krævede månedlige transaktion. Ved flytning af NemKonto er vi oppe på 50.000 * (2-0,8)% = 600 kr. om året før skat, hvilket er lidt bedre, men da gevinsten ikke kan skaleres yderligere, så skal der nok noget mere til, før jeg vil ændre mit nuværende forholdsvis velfungerende setup.

    Mvh.
    Peter

    Reply
 • Avatar
  16/02/2019 at 15:58
  Permalink

  Ja, det kan jeg godt forstå. Det er bestemt ikke noget, man bliver millionær af. Vi kan håbe på at LWs rente får konkurrenterne til også til at forbedre deres vilkår.

  Reply
  • Avatar
   17/02/2019 at 00:42
   Permalink

   I forbindelse med Nordeas fordelsprogramomlægning til Min hverdag, som ville koste os penge, har vi i 2018 flyttet den daglige bank til Nykredit. Egentlig er LW jo blot en blot en bankapp til (udvalgte) Nykreditprodukter, og den manglende mulighed for fælleskonto lunarway.com/da/hjaelp#er-det-muligt-at-have-en-flleskonto afholder os fra forsøget…
   Ja, der er også for os en ret lille gevinst at hente ved at skifte til LW. Den er på ca. 200 kr. om året (beregnet som 2% af ca. 10.000 kr., vores nødopsparing jf. pengepugeren.dk/2014/01/hvor-meget-skal-jeg-have-opsparet-til-et-noedstilfaelde vores formue udover de ca. 10.000 kr. er investeret så for os er det ikke engang 2% af 50.000 kr. det drejer sig om), og disse 200 kr. er endda skattepligtige :-)
   Men det attraktive er naturligvis at kunne slappe af og tænke, at kontoen, hvor lønnen går ind, trækker renter jf. lsb.dk/lsb/content/produkter/loen_opsparing/lsbprivat_medlemsfordele/Artikel som vi ikke kan snuppe da vi ikke er organiserede. Så bare lige for fuldstændighedens skyld: Er det rigtigt, at et skift til LW vil give os en konto med et registreringsnummer og kontonummer, som vi kan give til arbejdsgiver og andre, der ikke bruger NemKonto?

   Reply
   • Avatar
    17/02/2019 at 09:12
    Permalink

    Ja, det er rigtigt. Det er en helt almindelig konto.

    Reply
      • Avatar
       19/02/2019 at 09:09
       Permalink

       Tak, Martin, ja der står det jo! Synes ellers jeg havde læst hele websitet igennem uden held :-) For et par måneder siden annoncerede Revolut at den europæiske centralbank havde imødekommet deres ansøgning om en banklicens blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence så konkurrencen skærpes :-) Omvendt fik Mintos afslag fra FCA p2p-banking.com/countries/uk-why-has-the-fca-refused-the-application-of-mintos-and-has-the-decision-any-consequences skønt det naturligvis ikke er helt det samme :-) Let’s see what the future brings!

       Reply
 • Avatar
  11/03/2019 at 10:20
  Permalink

  Vedr. opsparingskontoen hos Bank Norwegian vil jeg bare lige nævne, at jeg for et par uger siden modtog besked om vilkårsændringer: en række for mig ligegyldige præciseringer med undtagelse af fjernelse af kravet om indsendelse af Erklæring K til SKAT :-) Fra 1. januar 2019 har det ikke længere været nødvendigt, som det er blevet drøftet her pengepugeren.dk/2018/03/saadan-indberetter-jeg-skat-af-udenlandsk-crowdlending og egentlig er det underligt, at vi skulle vente helt til 1. januar 2019, da selve årsagen (at SKAT automatisk modtager information fra udlandet) faktisk har været til stede i et par år efterhånden!

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com