Spar penge ved at spare på vandet

Det er over en måned siden sidste opdatering her på Pengepugeren. I tiden mellem en rejse til Malta og årets første rigtige sommerdage, har bloggen være nedprioriteret til fordel for sol og havearbejde. Men bloggen får naturligvis ikke lov at ligge brak længere, og jeg har masser af kladdeindlæg til at ligge og modnes.

For nylig modtog vi girokortet for årets vandafledningsafgift. Denne ærgerlige udgift inspirerede mig til at skive dette indlæg.

Som så meget andet her til lands er vand en dyr fornøjelse. Heldigvis er det let at skære betragteligt i vandregningen ved at udskifte og/eller opdatere sine VVS installationer.

Der er store penge i at opdatere dine installationer

Vi har fx udskiftet det gamle 9 liters toilet med en ifö Cera 2/4 liter. I følge statistikken skyller hver person gennemsnitligt ud i toilettet 5 gange dagligt, hvoraf 1,5 skyl er det rene lort. Såfremt familien Pengepuger bruger toilettet ca. i samme grad som gennemsnitsamerikaneren, skyller vi med andre ord 3 store skyl og 7 små (Baby Pengepugeren bruger bleer). Med det gamle toilet betød det et forbrug på 90 liter hver eneste dag, eller svimlende 32.850 liter om året. Det er 32.85 m3 vand, lige ned i afløbet. Vores vandpris er 19,81 + 46,70 kr. (vandafledningsafgift) pr m3. I alt forbrug ca. 2.185 kr. om året. For toilettet alene!

Det nye toilet bruger kun 26 liter om dagen. Dvs. årligt 9,49m3 til en pris på 631 kr. Det er årlig besparelse på 1554 kr.! På kun et halvt år blev toilettet tjent ind, og siden da har det været gratis sparepenge lige ned i foret.

En anden og endnu lettere sparemulighed er at benytte vandsparer på armaturerne i boligen. En vandsparer blander vandet med luft, så der kommer mindre vand ud af hanen, uden at det bemærkes. De koster ganske få kroner og er meget lette at montere.

En vandsparer kan spare dig for 25 – 75% (afhængigt af model, hane og brugsmønster) af hanevandet, uden at du kan mærke den mindste forskel. Når man bruger varmt vand, er besparelsen naturligvis endnu større end “bare” kubikmeterprisen. Vi har installeret vandsparer på alle husets tre vandhaner. Uden at kunne sætte konkrete tal på forbruget, har vi utvivlsomt tjent de par hundrede kroner hjem mange, mange gange. Endvidere giver vandsparerne en mere jævn fordeling af vandet, i forhold til før de blev monteret.

Annonce

5 thoughts on “Spar penge ved at spare på vandet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com