Dine penge er dine medarbejdere

Dine penge i arbejde.
Dine penge i arbejde. Foto: flickr/JD Hancock

Alle mennesker er arbejdsgivere. Ikke alle er andre menneskers arbejdsgivere, men vi har alle nogle små medarbejdere, som vi enten kan fyre eller benytte til gavn for bundlinjen. Disse små medarbejdere er dine penge.

Medarbejdere kan tildeles et produktivt stykke arbejde, som gør deres arbejdsgiver rigere, og som gør det muligt at ansætte endnu flere medarbejdere. Sådan er det også med penge.

At være chef for sine penge er heldigvis meget lettere end at være chef for menneskelige medarbejdere, fordi penge ikke brokker sig, de melder sig aldrig syge og de siger aldrig op. Deres største drøm er at være til gavn, og de vil allerhelst hjælpe dig til at blive rigere, så du kan ansætte endnu flere af deres små venner i din lille (snart store) hjemmevirksomhed. Det eneste de har brug for, er en dygtig chef.

Men netop fordi dine små medarbejdere i tegnebogen og på bankkontoen aldrig brokker sig eller klager, så skal du tage særligt hensyn til dem. Lad være med at misbruge dem, og lad være med at bytte dem for nytteløst skrammel. Hvis du behandler dem skidt, vil de hurtigt forlade dig og søge over til en ny arbejdsgiver, som forstår at få gavn af deres utrættelige arbejdsomhed.

Som med alle andre medarbejdere er det dyrt, hvis dine penge bare sidder og laver ingenting. Måske er du ganske sparsommelig og har akkumuleret en god, fed tegnedreng, fuld af små nyansatte sedler. Men penge som ikke benyttes mister værdi både i form af inflation og i form af alternativomkostninger. De skal ud og lave noget, som kan give dig endnu flere små medarbejdere. Nogle gange kan det bedst betale sig at udskifte nogle af dine små medarbejdere med værdiskabende aktiver, og andre gange kan det bedre betale sig at sætte dem i nyttigt arbejde.

Hvad de skal lave er op til dig. Måske skal du købe aktier eller obligationer, måske skal de investeres i en god idé, eller måske skal de arbejde med at afbetale gæld, så du kan akkumulere flere nye medarbejdere i fremtiden. Måske har du kun nogle små runde medarbejdere i metal, som ikke kan indbringe så meget værdi. Men hvis du en en god chef skal de nok hjælpe dig, så du snart har mange store hårdtarbejdende sedler, og så går det ellers stærkt med at udvide firmaet.

Næste gang du overvejer at bruge nogle af dine hårdt tjenete penge, så overvej, om du udfører den bedste ledelse af disse små medarbejdere, for hvem deres største ønske i verden er at tjene dig, så du kan tjene mere.

Artikelbillede: JD Hancock
Annonce

7 COMMENTS

SKRIV ET SVAR

Indtast din kommentar!
Skriv dit navn her