Ser min investeringsplan fornuftig ud?

0
3120
Investeringsplan

En læser, lad os kalde ham Jesper, sendte mig sin investeringsplan og bad om mit syn på sagen. Herunder er Jespers dokument med nogle få ændringer af hensyn til læserens anonymitet. Husk, at Pengepugeren blot er en glad amatør og hverken revisor eller investeringsrådgiver!

Lidt om mig. 22 år og har været i beskæftigelse i snart 3. år. De nedenstående likvider som jeg vil investerer, er på ingen måde fremtidige bundne likvider – forstået på den måde, at jeg ikke skal bruge dem. Derfor er jeg forholdsvis sikker i mælet på, at jeg er relativ langsigtet 20+ år.
Min risiko vil jeg i mine øjne se som værende høj. Jeg har ekstra likvider til uforudsete omkostninger + en god pensionsopsparing igennem job.

Investeringsplan

Jeg har planlagt, at jeg vil indskyde 75.000 kr. over den kommende periode med mulighed for mere. Min tanke var, at indskyde i 3 ETF’er og 2 enkeltstående aktier.

60 % i ETF 1. = 36.000 kr. – havde jeg tænkt skulle være. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) Denne ETF fordi, at jeg umiddelbart ser den som værende den bedste, som dækker hele verden i min optik. (Udvid evt. gerne min horisont).

20 % i ETF 2 = 12.000 kr. – havde jeg tænkt skulle være iShares MSCI India ETF. Af den primære årsag, at jeg simpelthen ser Indien have et fuldstændig enormt vækstpotentiale over de kommende mange år.

20 % i ETF 3 = 12.000 kr. – er jeg forholdsvis meget åbent overfor evt. ideer. Jeg har selv overvejet brancher som grøn energi, cyber security og senest den ETF som du lavede en artikel om i går vedr. ejendomsudlejning, som jeg personligt virkelig godt kan lide. Yderligere vil det give noget risikospredning. (minus: dog ikke på SKATS postive liste).

Ideen med køb af ETF er som nedenstående.

Jeg ønsker i og for sig ikke, at slå markedet men blot og følge markedet. Derfor ønsker jeg og ramme gennemsnit, så godt som muligt over en periode. Men kan ovenstående betale sig i forholdsvis til de størrelse beløber. Her tænker jeg ift. Handelsomkostningerne over potentielt 8 køb. Udvid gerne min horisont med en anden ide? Alternativt kunne jeg købe 60 % i en ETF og 40 % i en anden, også kun have to ETF?

Min tanke er, at købe på Saxo på en almindelig konto. Dette skyldes, at jeg ikke ønsker og blive lagerbeskattet. Derfor jeg også umiddelbart ønsker ETF’er på SKATs positivliste over aktiebaserede investeringsselskaber som tæller med som aktieindkomst. Herudover er min tanke, at oprette en månedsopsparing på Nordnet og sætte til automatisk trækning til f.eks. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD. Og overfører til den eller de andre ETF’er når jeg har penge i overskud.

Annonce

Herudover ønsker jeg og købe to enkeltstående aktier til en samlet værdi af 15.000 kr. evt. 30.000 kr.

1. Danske Bank jeg føler simpelthen, at banken ikke har en reel kursværdi. Selvom jeg godt ved, at hvidvaskningssagen ikke er færdiggjort endnu. Her tror jeg personligt, at de er ved at have nået bunden.

2. aktie er forholdsvis åben. Har dog igen skelnet mod din artikel fra i går, hvor du havde Atrium European Real Estate med. Specielt tror jeg på et markant vækstmarked i de lande, som den indebærer samtidig med, at jeg finder ejendomsinvestering virkelig interessant. Yderligere finder jeg også Omega Healtcare investors super spændende. Hvilken en vil du gå med, hvis du kun måtte gå med en af dem?

Hvis de to enkeltstående aktier ikke går specielt godt, har jeg afsat yderligere 15.000 (7.500 kr. til hver aktie) såfremt jeg stadig tror på virksomheden.

Jeg er generelt i tvivl, hvor lang tid at der skal gå imellem køb af ETF’erne. Personligt tænker jeg på ca. 3 uger imellem hvert køb. Såfremt det er 4 køb af den ETF som dækker hele verden. Hvad tænker du? Personligt tror jeg, at de kommende uger ikke bliver specielt gode trods stigningen i sidste uge. Men det tror jeg simpelthen var grundet de enorme hjælpepakker i USA. Hvad tænker du i den kommende periode?

Hvad er din mening i forhold til lagerbeskatning kontra realisationsbeskatning, når man er i mit tilfælde?

Hvad er din mening i forhold til Dollars kontra Euro kontra Pund – hvad investerer du selv helst i valuta? Ser du en mere fordelagtig sammesætning af de 75.000 kr ud fra min risikoprofil?

Læs Pengepugerens svar på næste side

Annonce

SKRIV ET SVAR

Indtast din kommentar!
Skriv dit navn her